Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Оцетна оризова чорбаОцетна оризова чорба
02 Април
Поръсвате с чубрица и варите на умерен огън, докато се свари оризът. Отстранявате от огъня и подправяте с оцета готовата чорба. Оцетна оризова чорба - лесно и икономично ястие....
Пържена бозалъшка гъбаПържена бозалъшка гъба
15 Май
12
Нарязваме я на едри парчета и слагаме да се пържи с малко вода и масло. Малко по-късно добавяме и нарязания на дребно лук. Позапържват се и се добавят джодженът и солта....
Веган шкембе с гъба кладницаВеган шкембе с гъба кладница
14 Януари
Подправя се с предварително приготвени счукан чесън с оцет и ситно нарязани сушени люти чушлета като шкембе чорба. Веган шкембето с гъба кладница е много вкусно....
Булка гъба с масло и сметанаБулка гъба с масло и сметана
31 Окт.
1
Лукът се нарязва на ситно и се запържва с маслото, добавят се гъбите, нарязани не много дребно, и се задушават за около 20 минути....
Как се съхранява чай?Как се съхранява чай?
27 Януари
1
Всички съдове, в които съхранявате чая, трябва да се използват само за него, за да не се наруши аромата на растението. - Съхранявайте на хладно и тъмно място, без достъп на светлина, слънце и топлина....
Как се съхранява грах?Как се съхранява грах?
25 Януари
Бобът и грахът, когато са обелени, могат да се сушат и се съхраняват за дълъг период от време. Грахът е ценен източник на протеини, желязо и неразтворими фибри....
Как се съхранява виното?Как се съхранява виното?
24 Септ.
Зависи и от температурата, на която съхраняваме отворената бутилка - когато е стайна, дните автоматично намаляват....
Как се съхранява кекс?Как се съхранява кекс?
05 Януари
1
Основният проблем при този вид домашни продукти е как да ги съхраняваме. Как се съхранява кекс?...
Как се съхранява зелен фасул?Как се съхранява зелен фасул?
02 Ноем.
Важно е той да бъде съхраняван правилно. Начини за съхраняване на зеления фасул Съхраняването на пресния зеления боб става в хладилник, като допустимото време е няколко дни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Гъба ТръбенкаГъба Тръбенка
21 Април
Тръбенките могат да се сушат и след това да се съхраняват в херметически затворени буркани....
Гъба ЕрингиГъба Еринги
10 Април
Препоръчително е Еринги да се съхраняват в хартиени опаковки в хладилник....
Дяволска гъбаДяволска гъба
04 Януари
Гъбите са част от забележителна група организми, в която влизат също дрождите и плесените. Това огромно царство е отделно както от растенията, така и от животните и е самостоятелна група организми. Природата ги е създала...
Хамелеонова гъбаХамелеонова гъба
13 Февр.
Хамелеоновата гъба (Laccaria laccata) представлява вид базидиева гъба, която е подходяща за консумация. Разпространена е най-вече в Северна Америка и Европа. Среща се още в Мексико и Коста Рика. Тя се причислява...
Гъба ВиолеткаГъба Виолетка
01 Февр.
Гъба Виолетката /Lepista nuda/ представлява базидиева ядлива гъба от род Clitocybe и семейство Есенни гъби /Tricholomataceae/. Разпространена е в Северна Америка и Европа. В Русия е популярна с името рядовка фиолетовая....
Бисерна гъбаБисерна гъба
30 Януари
Бисерната гъба /Amanita rubescens/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род Мухоморка и семейство Мухоморкови /Amanitaceae/. В някои краища на страната тя се нарича още перла и бисерка. Amanita rubescens е разпространена...
Гъба БулкаГъба Булка
30 Януари
Гъба Булка /Amanita caesarea/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род мухоморка и семейство Мухоморкови. У нас тя е известна с различни наименования. Българинът я знае като яйченик, булница, ченуша, царска гъба...
Сярна гъбаСярна гъба
30 Януари
По правило гъбите не бива да се съхраняват дълго време, без да бъдат специално обработени, тъй като бързо губят свежия си вид....
Гъба ПъстърваГъба Пъстърва
19 Август
Гъба пъстърва /Polyporus squamosus/ представлява вид базидиева гъба, позната у нас още с наименованието ястребка. В Русия тя е известна като трутовик чешуйчатый, във Франция - като Polypore écailleux, а в Германия е наричана...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....