Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Японски Чийзкейк - направо се топи в устатаЯпонски Чийзкейк - направо се топи в устата
10 Март
Да ви е сладко с моя японски чийзкейк - направо се топи в устата!...
Шоколадов сладкиш, който се топи в устатаШоколадов сладкиш, който се топи в устата
20 Февр.
2
Става чуден сладкиш, който се топи в устата! По желание може да се украси в още ядки или пък цветни пръчици....
Свинска МасСвинска Мас
01 Февр.
5
Свинската мас представлява вид мазнина, която се добива след като сланина на прасе /или лой/ бъде подложена на термична обработка. Познати са две състояния на свинската мас - твърдо и течно. Първата форма е характерна за...
Гренландия се топи, Океанът се покачваГренландия се топи, Океанът се покачва
14 Ноем.
1
Топенето на ледовете в Гренландия се ускорява с притеснителни темпове, алармираха учени от Университета в Утрехт, Холандия. Логично, в следствие на топенето морското ниво се показва осезаемо, сочат резултатите от изследването...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Иновация: Сладолед, който не се топиИновация: Сладолед, който не се топи
08 Август
Японци са изобретили едно от най-гениалните неща – сладолед, който не се топи. В него няма химия и е съставен само от натурални продукти. В летните горещини един от предпочитаните начини за разхлаждане е именно леденият...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави свинската мас?Как се прави свинската мас?
29 Септ.
Употребата на свинска мас е неизменна част от бита на българина. Този продукт от векове присъства не само на трапезата ни, но намира приложение дори и в народната медицина. Разбира се, свинската мас е ценена и използвана...
При каква температура се топи златото?При каква температура се топи златото?
10 Януари
Златото е добър проводник на електричество и топлина. Химически не се влияе от въздух, влага и повечето корозивни реагенти, следователно е много подходящ за използване за монети и бижута, както и като защитно покритие върху...
Ползите от свинската масПолзите от свинската мас
17 Януари
Въпреки че вече има много информация заползите и вредите от свинската мас, споровете не стихват и до днес, когато става въпрос дали да готвим със свинска мас. Има както противници така и привърженици за потреблението на свинската...
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Торта Къщички в снега се гушатТорта Къщички в снега се гушат
31 Дек.
2
Тортата е много лесна, а направата на къщичките е детска игра. Първо си пригответе ябълковото пюре. Настържете ябълките. Сложете ги в малка тенджерка, добавете 20 г краве масло и 1 чаена лъжичка канела. Захлупете тенджерката...
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаШоколадови мъфини с топяща се сърцевина
28 Окт.
Яйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки....