Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво съдържат рулцата от рациКакво съдържат рулцата от раци
26 Март
20
Основен компонент на рулцата от раци не е месото от рачешки опашки, а пречистен рибен белтък, известен като сурими....
За и против рулцата от рациЗа и против рулцата от раци
28 Февр.
Истинските рулца от раци трябва да имат розов, а не червен цвят....
Полезни ли са рулцата от раци?Полезни ли са рулцата от раци?
28 Ноем.
Сурими на първо място Основната съставка на рулцата от раци е сурими – смляна риба. Когато в магазина вземете опаковка рачешки рулца, погледнете съдържанието. Ако сурими е на първо място, значи продуктът е качествен....
Защо да избягваме рулцата от раци?Защо да избягваме рулцата от раци?
09 Януари
Рулцата от раци нямат нищо общо с раците - всъщност основната им съставка е сурими, което означава смляно филе на бяла риба (най-често това е риба хек) Но съществуват ли вреди от рулцата от раци и трябва ли да...
Рулца от рациРулца от раци
05 Март
2
Хранителни стойности на рачешките рулца В 15 г рачешки рулца се съдържат: Протеини – 1, 2 г Въглехидрати - 2, 5 г Мазнини – 0, 2 г Енергийна стойност – 16 ккал Тези стойности превръщат рулцата от раци в храна, която...
Как се ядат раци?Как се ядат раци?
25 Окт.
1
Сварените раци са вкусно ястие, което не всеки ден се поднася на масата. Но какво да правим, ако ни се отдаде щастливата възможност да си похапнем от вкусното месо на рака? Как да се преборим с него? Първото, което трябва...
РациРаци
19 Март
Такива трябва да са и рачешките рулца, макар че в повечето от тях на практика няма истинско месо от раци, а само аромати....
Как се приготвят рациКак се приготвят раци
06 Януари
Има много различни начини за приготвяне на вкусни ястия с раци. Раците са перфектно мезе за бира. Най-лесният начин да ги приготвите е да ги сварите във вряща вода с добавка на черен пипер на зърна, сол и копър....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как да приготвим рациКак да приготвим раци
21 Август
Сочното сладко месо на раците се харесва както на възрастните, така и на децата. Ордьоврите и ястията от раци са популярни в много национални кухни. Най-вкусни са речните раци, уловени в ранните дни на есента. Тогава...
Как се почистват раци?Как се почистват раци?
17 Януари
За да се почисти рак за консумация и приготви правилно, предварително трябва да е обездвижен. Това се постига лесно, като се прибере за 30 минути във фризер. След като се извади, долната му част се повдига и се отстранява...
Как се варят раци?Как се варят раци?
01 Март
Всички раци се варят в много вода, обилно солена, на средна температура, покрити с капак. Малките раци се готвят за 7 минути . Раци със среден размер - 0.5 - 1.5 кг се готвят за 10 - 15 минути след завирането на водата...
Кога се ядат различните плодовеКога се ядат различните плодове
24 Юни
Известно е, че на ден трябва да се изяждат не по-малко от пет порции плодове и зеленчуци. Но различните плодове трябва да се консумират по различно време на деня, за да отдадат на организма ви максимума от полезните си...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....