Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво съдържат рулцата от рациОсновен компонент на рулцата от раци не е месото от рачешки опашки, а пречистен рибен белтък, известен като сурими....
26 Март
20
За и против рулцата от рациИстинските рулца от раци трябва да имат розов, а не червен цвят....
28 Февр.
Полезни ли са рулцата от раци?Сурими на първо място
Основната съставка на рулцата от раци е сурими – смляна риба. Когато в магазина вземете опаковка рачешки рулца, погледнете съдържанието. Ако сурими е на първо място, значи продуктът е качествен....
28 Ноем.
Защо да избягваме рулцата от раци?Рулцата от раци нямат нищо общо с раците - всъщност основната им съставка е сурими, което означава смляно филе на бяла риба (най-често това е риба хек)
Но съществуват ли вреди от рулцата от раци и трябва ли да...
09 Януари
Рулца от рациХранителни стойности на рачешките рулца
В 15 г рачешки рулца се съдържат:
Протеини – 1, 2 г
Въглехидрати - 2, 5 г
Мазнини – 0, 2 г
Енергийна стойност – 16 ккал
Тези стойности превръщат рулцата от раци в храна, която...
05 Март
2
Как се ядат раци?Сварените раци са вкусно ястие, което не всеки ден се поднася на масата. Но какво да правим, ако ни се отдаде щастливата възможност да си похапнем от вкусното месо на рака? Как да се преборим с него? Първото, което трябва...
25 Окт.
1
РациТакива трябва да са и рачешките рулца, макар че в повечето от тях на практика няма истинско месо от раци, а само аромати....
19 Март
Как се приготвят рациИма много различни начини за приготвяне на вкусни ястия с раци. Раците са перфектно мезе за бира. Най-лесният начин да ги приготвите е да ги сварите във вряща вода с добавка на черен пипер на зърна, сол и копър....
06 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Как да приготвим рациСочното сладко месо на раците се харесва както на възрастните, така и на децата. Ордьоврите и ястията от раци са популярни в много национални кухни.
Най-вкусни са речните раци, уловени в ранните дни на есента. Тогава...
21 Август
Как се почистват раци?За да се почисти рак за консумация и приготви правилно, предварително трябва да е обездвижен. Това се постига лесно, като се прибере за 30 минути във фризер.
След като се извади, долната му част се повдига и се отстранява...
17 Януари
Как се варят раци?Всички раци се варят в много вода, обилно солена, на средна температура, покрити с капак.
Малките раци се готвят за 7 минути . Раци със среден размер - 0.5 - 1.5 кг се готвят за 10 - 15 минути след завирането на водата...
01 Март
Кога се ядат различните плодовеИзвестно е, че на ден трябва да се изяждат не по-малко от пет порции плодове и зеленчуци. Но различните плодове трябва да се консумират по различно време на деня, за да отдадат на организма ви максимума от полезните си...
24 Юни
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли