Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
С какво да торим зелето?С какво да торим зелето?
22 Май
Нека да разгледаме какви торове и по кое време са подходящи за зелето. Торене на разсад от зеле За първи път разсадът от зеле трябва да се подхранва 14 дни след пикиране....
Как да си направим зелено кафеКак да си направим зелено кафе
31 Август
Без повече бавене, ето как да си направим зелено кафе! Нужни са ви 20 грама зелени кафе зърна, 300 мл гореща вода, щипка канела и подсладител по ваш избор, ако пиете кафето си сладко....
Какво съдържа зелето и за какво да го ядем?Какво съдържа зелето и за какво да го ядем?
07 Ноем.
В следните редове обаче нямаме за цел да ви предлагаме рецепти за кисело зеле, а да ви покажем, че трябва редовно да консумирате и прясно зеле заради огромните ползи за здравето ни....
Как да си направим перфектна зелена салатаКак да си направим перфектна зелена салата
05 Юли
(високо качество); - сушени домати (проверете какво съдържат); - мариновани зеленчуци от буркан; В някои части на света почти задължителни подправки за зелена салата са: заатар, сушен на прах чесън или джинджифил,...
Какво да си направим с белтъциКакво да си направим с белтъци
05 Ноем.
С белтъци могат да се получат много десерти, най-популярният от които са целувките. Да разгледаме следващите няколко рецепти - повечето са за десерти, но има и едно много интересно предложение за питка, приготвена само...
Какво да направим с овесени трициКакво да направим с овесени трици
04 Февр.
Можете сами да си направите овесени трици, но за целта ще ви трябват истински овесени зърна. Трябва да го смелите възможно най-едро и така ще се получат триците....
Какво да направим от стари дрехиКакво да направим от стари дрехи
13 Февр.
1
Друг трик, с който можете да направите старите дънки актуални е като им пришиете джобове от други дънки отзад. Така се получава контраст, който променя изцяло старите едноцветни дънки....
Какво да направим при силна уплаха?Какво да направим при силна уплаха?
21 Дек.
Според едно интересно схващане щом изпитваме страх, значи сме живи. Макар да звучи абсурдно, в това разбиране има много рационални зрънца. Мозъкът на човека има цял специализиран център с гени и неврони, предизвикващи...