Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим замразени миди?За добро или зло, близо 85 процента от продаваните в България миди могат да бъдат намерени единствено в замразено състояние....
15 Януари
Натурална салата от замразени мидиЗа да приготвим натурална салата от замразени миди, трябва първо да оставим мидите да се размразят по естествен начин.
След това ги отцеждаме от водата....
18 Август
Замразени миди с масло и чесънЗамразените пясъчни миди с черупки би трябвало да са предварително обработени и пясъкът, който съдържат, да е изхвърлен от тях, ако производителят е коректен....
18 Август
Ориз със замразени миди на фурнаЗалейте с доматеното пюре и поръсете с още от подправките, ако прецените
Печете ориз със замразени миди на фурна на 200 °C, докато мидите се сготвят....
09 Август
1
Салата от замразени миди със зелен лукАко искате, може да поднесете в отделни купа дресинг и мидена салата, всеки да си топи колкото си иска, на аз предпочитам да ги смеся.
Тази салата от замразени миди със зелен лук е чудесно мезе, бързо и вкусно!...
05 Май
МидиЗамразени без черупки могат да се намерят през цялата година. По размер достигат 10-15 см, а в една мида има около 90 г твърдо бяло месо....
27 Февр.
Как да готвим мидиЗамразените миди се варят десетина минути. Много лесно се приготвя рататуй с миди, който е вкусен и ароматен....
08 Юни
Как да сготвим мидиМидите са вкусна морска храна, която се отличава с особения си солено-сладък вкус. Тези морски дарове са изключително апетитни и не е изненада, че отдавна присъстват и в българския рецептурник.
Мидите са полезни, защото...
26 Март
Как да ядем мидиДопуска се консумацията на мидата направо от отворената й черупка, долната част на която се използва като лъжица. Тогава мидата се полива със сос, черупката се поднася към устата и внимателно се изсмуква....
10 Септ.
1
Какво да направя за късметДа разберем какво означава късмета е една доста трудна задача. Той не може да бъде докоснат, прилича на своенравно животно, което си идва и отива, когато си пожелае....
21 Юни
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Замразени ореховкиПечете около 8 минути при 200°С или докато краищата започнат леко да покафеняват. Оставете да изстинат напълно върху телена решетка....
28 Януари
Замразени СмокиниПрепоръчително е да съхранявате замразени смокини във фризера не повече от 4-5 месеца, тъй като после вкусът избледнява, а и освен това се губят полезните им вещества....
20 Септ.
Какво има в индустриалните замразени картофи за пърженеОт тук се вижда, че сами по себе си замразените картофи за пържене нямат токсични съставки, не са вредни за здравето.
Калорийното съдържание на замразените пържени картофи е 260 kcal / 100 г....
24 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Замразени шоколадови бананиБананите се обелват и се режат на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Шоколадът се разтопява на водна баня. След като се разтопи, съдът се сваля от огъня и в шоколада се добавя маслото.
С помощта на вилица кръгчетата банани...
24 Юли
Замразени домати яхнияЗа аромат може да се добави няколко капки коняк или ароматно вино. Наръсва се с магданоз.
Поднася се с варени и залети с масло тестени изделия или задушен ориз....
14 Май
Замразени триъгълни баничкиРазнесох от сиренето до средата на лентата кора и сгънах така, че да се получи многолистно триъгълниче....
17 Май