Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим замразени миди?Как да готвим замразени миди?
15 Януари
За добро или зло, близо 85 процента от продаваните в България миди могат да бъдат намерени единствено в замразено състояние....
Натурална салата от замразени мидиНатурална салата от замразени миди
18 Август
За да приготвим натурална салата от замразени миди, трябва първо да оставим мидите да се размразят по естествен начин. След това ги отцеждаме от водата....
Замразени миди с масло и чесънЗамразени миди с масло и чесън
18 Август
Замразените пясъчни миди с черупки би трябвало да са предварително обработени и пясъкът, който съдържат, да е изхвърлен от тях, ако производителят е коректен....
Ориз със замразени миди на фурнаОриз със замразени миди на фурна
09 Август
1
Залейте с доматеното пюре и поръсете с още от подправките, ако прецените Печете ориз със замразени миди на фурна на 200 °C, докато мидите се сготвят....
Салата от замразени миди със зелен лукСалата от замразени миди със зелен лук
05 Май
Ако искате, може да поднесете в отделни купа дресинг и мидена салата, всеки да си топи колкото си иска, на аз предпочитам да ги смеся. Тази салата от замразени миди със зелен лук е чудесно мезе, бързо и вкусно!...
МидиМиди
27 Февр.
Замразени без черупки могат да се намерят през цялата година. По размер достигат 10-15 см, а в една мида има около 90 г твърдо бяло месо....
Как да готвим мидиКак да готвим миди
08 Юни
Замразените миди се варят десетина минути. Много лесно се приготвя рататуй с миди, който е вкусен и ароматен....
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
Мидите са вкусна морска храна, която се отличава с особения си солено-сладък вкус. Тези морски дарове са изключително апетитни и не е изненада, че отдавна присъстват и в българския рецептурник. Мидите са полезни, защото...
Как да ядем мидиКак да ядем миди
10 Септ.
1
Допуска се консумацията на мидата направо от отворената й черупка, долната част на която се използва като лъжица. Тогава мидата се полива със сос, черупката се поднася към устата и внимателно се изсмуква....
Какво да направя за късметКакво да направя за късмет
21 Юни
1
Да разберем какво означава късмета е една доста трудна задача. Той не може да бъде докоснат, прилича на своенравно животно, което си идва и отива, когато си пожелае....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Замразени ореховкиЗамразени ореховки
28 Януари
Печете около 8 минути при 200°С или докато краищата започнат леко да покафеняват. Оставете да изстинат напълно върху телена решетка....
Замразени СмокиниЗамразени Смокини
20 Септ.
Препоръчително е да съхранявате замразени смокини във фризера не повече от 4-5 месеца, тъй като после вкусът избледнява, а и освен това се губят полезните им вещества....
Какво има в индустриалните замразени картофи за пърженеКакво има в индустриалните замразени картофи за пържене
24 Ноем.
От тук се вижда, че сами по себе си замразените картофи за пържене нямат токсични съставки, не са вредни за здравето. Калорийното съдържание на замразените пържени картофи е 260 kcal / 100 г....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Печени замразени картофкиПечени замразени картофки
27 Май
Печените замразени картофки са чудни, опитайте ги!...
Замразени шоколадови бананиЗамразени шоколадови банани
24 Юли
Бананите се обелват и се режат на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Шоколадът се разтопява на водна баня. След като се разтопи, съдът се сваля от огъня и в шоколада се добавя маслото. С помощта на вилица кръгчетата банани...
Замразени домати яхнияЗамразени домати яхния
14 Май
За аромат може да се добави няколко капки коняк или ароматно вино. Наръсва се с магданоз. Поднася се с варени и залети с масло тестени изделия или задушен ориз....
Замразени триъгълни баничкиЗамразени триъгълни банички
17 Май
Разнесох от сиренето до средата на лентата кора и сгънах така, че да се получи многолистно триъгълниче....