Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да сготвя в микровълноваКакво да сготвя в микровълнова
08 Окт.
Интересното е, че в него освен да се притоплят ястия, те могат и да се сготвят....
Кекс в микровълнова за 50 секундиКекс в микровълнова за 50 секунди
18 Април
5
Могат да се сложат едновременно в микровълновата и повече от 1 чашки. Кексът става по пухкав във по-широка чашка. След като кексът е готов, декорираме по желание....
Какво да сготвим с пащърнакКакво да сготвим с пащърнак
23 Януари
1
Ето няколко идеи какво да сготвим с пащърнак: Вкусна салата с пащърнак Необходими продукти: 1/2 кг пащърнак, 1 карфиол, 1 с.л. джинджифил, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. сол, 2 с.л. соев сос, 1 с.л....
Какво да сготвим за ВеликденКакво да сготвим за Великден
19 Април
Великден е на прага ни, предложенията за празнични ястия продължават да валят. Вижте няколко вкусни рецепти. Агнешко с гъби, приготвено в плик за печене Необходими продукти: 800 г агнешко, 100 мл червено вино,...
Какво да сготвим с гулияКакво да сготвим с гулия
01 Ноем.
Гулията е наричана още земна ябълка, топинамбур или йерусалимски артишок. Тя е представител на семейство Сложноцветни, сред чиито много разпространени представители са още слънчоглед, маргаритката, лайка, бял равнец...
Какво да сготвим с маруля?Какво да сготвим с маруля?
06 Април
Марулята е популярен листен зеленчук, който е много популярен на балканската трапеза и по традиция хапваме в сурово състояние. Свежите марули са основен компонент на класическите пролетни и великденски салати. Ползват...
Какво да сготвим в тажинКакво да сготвим в тажин
14 Август
Тажинът като съд за готвене не е все още особено популярен в нашата кухня, но ако се осмелите да опитате да готвите в него, авантюристичният ви кулинарен нюх ще ви се отплати вкусно. Подбрахме за вас няколко автентични...
Какво да сготвим с авокадо?Какво да сготвим с авокадо?
04 Юни
С авокадо можете да приготвите вкусни и здравословни ястия и салати. Избирайте меко и добре узряло авокадо, за да можете максимално да се насладите на вкус и полезните му съставки. Много вкусна и красива е трицветната...
Какво да сготвим с картофиКакво да сготвим с картофи
26 Април
Картофите са ценен хранителен продукт, той съдържа над осемдесет процента вода, много полезни минерали, нишесте, захар и белтъчини. С картофи можете да приготвите червена салата. Необходими са ви пет картофа...
Какво да сготвим с бамяКакво да сготвим с бамя
24 Януари
Бамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя. Необходими продукти: 500 грама бамя, 700 грама агнешко, 1 глава лук, 2 скилидки чесън...
Какво да сготвим с анасонКакво да сготвим с анасон
10 Януари
Анасонът „Pimpinella anisum” е популярна билка, от която се получава известната и изключително полезна подправка. Анасонът възвръща апетита и носи редица ползи за нашето здраве. Родината на анасона е Южна Европа и по-топлите...
Какво да сготвим за вечеряКакво да сготвим за вечеря
12 Окт.
Загърнете цялата тази вкусотия в арабско хлебче, стоплете една-две минути в микровълновата и дюнерът ви е готов. Специалитетът за вечеря в гювечета става малко по-бавно, но резултатът е невероятен....
Какво да сготвим в горещинитеКакво да сготвим в горещините
27 Юни
Горещината ни подтиква да пием повече вода, да хапваме повече плодове и зеленчуци, но не бива напълно да забравяме за месото, както и за рибата. Разгледайте нашите предложения за няколко летни ястия. Доматена супа...
Какво да сготвим за гостиКакво да сготвим за гости
20 Февр.
1
Когато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се приготвя бързо и е много вкусна. Необходими продукти: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 милилитра сметана, лимонов сок, сол,...
Какво да сготвим на параКакво да сготвим на пара
23 Януари
С помощта на уред за готвене на пара може да се приготви едно от националните гръцки ястия – долма с овче месо. Необходими са 400 грама овче месо, 2 шепи полусварен ориз, лозови листа, 1-2 глави лук, половин...
Какво да сготвим със сардиниКакво да сготвим със сардини
24 Ноем.
Включете пресни сардини и съставки от долапа в автентично и просто сицилианско ястие с паста. Защо ли? Защото днес по цял свят се отбелязва денят на сардините. Те са вкусни и приготвени по даден начин, може да получите...
Какво да сготвим с тикваКакво да сготвим с тиква
09 Ноем.
Какво да сготвим с тиква Тъй като този плод търпи различни топлинни обработки, тя може да се използва за различни ястия с тиква....
Какво да сготвим с телешкоКакво да сготвим с телешко
23 Януари
Независимо дали сте опитен готвач или амбициозен домашен готвач, проучването на възможностите за това какво да готвите с говеждо и телешко месо, може да отвори свят от гастрономически изкушения....
Какво да сготвим с бататиКакво да сготвим с батати
13 Август
У нас бататите са слабо известна култура. Представляват грудков зеленчук, идващ от земите на Централна Америка и наподобяващ картофите. Те се откриват още преди 12 хиляди години по тези земи. Археолозите смятат, че са били...
Какво да сготвим с яйца?Какво да сготвим с яйца?
06 Март
Ако и вие сте се чудили в какво да употребите останалите от Великден яйца например, то следващите редове са точно за вас....
Горещ шоколад в микровълнова с конякГорещ шоколад в микровълнова с коняк
25 Май
Смесват се млякото, захарта и какаото в бехерова чаша и се загряват 2 мин при 600 Вт. Прибавя се конякът и горещият шоколад се украсява с разбита сметана....
Бърз пудинг в микровълнова с плодовеБърз пудинг в микровълнова с плодове
29 Август
Внимателно се прибавят захарта и плодовете, без да се размразяват. Пудингът се сервира в десертни купички, като се гарнира с течна сметана или сос Ванилия....
Пилешки бутчета в микровълнова с грилПилешки бутчета в микровълнова с грил
01 Окт.
Слагат се в подходяща тавичка и се пекат в микровълновата 12 мин. при 600 Вт с включен грил. Обръщат се на всеки 4 минути. Оставят се да престоят 5 мин. при изключена печка. Поднасят се със свежа салата....
Вкусни картофки на микровълнова за 17 минВкусни картофки на микровълнова за 17 мин
06 Август
Течността трябва да покрие съдържанието, което е в йената. Разбъркваме с лъжица. Слагаме йената в микровълновата на 17 мин. Йената си я похлупваме с капака ѝ....
Какво да сготвим набързо с нахутКакво да сготвим набързо с нахут
02 Ноем.
Нахутът е една от най-древните зърнени култури. Още преди хилядолетия хората са се научили да го отглеждат и преработват. Рецепти с ястия от нахут са преминавали от Близкия Изток до Древна Гърция и Рим. Нахутът е много...