Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаТрябва да се получи гладко тесто. При нужда добавете още малко брашно, ако е прекалено лепкаво тестото или малко прясно мляко, ако е прекалено твърдо.
След 20 мин рестартирайте програмата....
07 Април
Какво да сготвим с останалите яйца от ВеликденНа Великден почти всяко домакинство се презапасява с количеството боядисани яйца. Поради това след празниците се сдобиваме с дузина яйца, с които се чудим какво да правим....
18 Април
1
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
06 Април
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладИзваждаме и оставяме да се охлади, след което намазваме сладкиша отгоре със сладкото и поръсваме с орехите.
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
13 Април
Какво да сготвим с яйца?Ако и вие сте се чудили в какво да употребите останалите от Великден яйца например, то следващите редове са точно за вас....
06 Март
Какво да сготвим в микровълноватаНо освен за бързо затопляне и размразяване, в микровълновата печка може и да сготвим....
21 Февр.
5
Какво да сготвим с бамяБамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя.
Необходими продукти: 500 грама бамя, 700 грама агнешко, 1 глава лук, 2 скилидки чесън...
24 Януари
Какво да сготвим с анасонАнасонът „Pimpinella anisum” е популярна билка, от която се получава известната и изключително полезна подправка. Анасонът възвръща апетита и носи редица ползи за нашето здраве. Родината на анасона е Южна Европа и по-топлите...
10 Януари
Какво да сготвим за вечеряЗабързаното темпо на живота не ни дава време да се отдадем на любимите си удоволствия, а също така и да обърнем внимание на храненето. Все по-често посягаме към полуфабрикати, за да спестим време от готвене.
Съществуват...
12 Окт.
Какво да сготвим в горещинитеГорещината ни подтиква да пием повече вода, да хапваме повече плодове и зеленчуци, но не бива напълно да забравяме за месото, както и за рибата.
Разгледайте нашите предложения за няколко летни ястия.
Доматена супа...
27 Юни
Какво да сготвим в тажинТажинът като съд за готвене не е все още особено популярен в нашата кухня, но ако се осмелите да опитате да готвите в него, авантюристичният ви кулинарен нюх ще ви се отплати вкусно. Подбрахме за вас няколко автентични...
14 Август
Какво да сготвим с авокадо?С авокадо можете да приготвите вкусни и здравословни ястия и салати. Избирайте меко и добре узряло авокадо, за да можете максимално да се насладите на вкус и полезните му съставки.
Много вкусна и красива е трицветната...
04 Юни
Какво да сготвим за гостиКогато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се приготвя бързо и е много вкусна.
Необходими продукти: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 милилитра сметана, лимонов сок, сол,...
20 Февр.
1
Какво да сготвим на параС помощта на уред за готвене на пара може да се приготви едно от националните гръцки ястия – долма с овче месо.
Необходими са 400 грама овче месо, 2 шепи полусварен ориз, лозови листа, 1-2 глави лук, половин...
23 Януари
Какво да сготвим с бататиУ нас бататите са слабо известна култура. Представляват грудков зеленчук, идващ от земите на Централна Америка и наподобяващ картофите. Те се откриват още преди 12 хиляди години по тези земи. Археолозите смятат, че са били...
13 Август
Какво да сготвим с телешкоНезависимо дали сте опитен готвач или амбициозен домашен готвач, проучването на възможностите за това какво да готвите с говеждо и телешко месо, може да отвори свят от гастрономически изкушения....
23 Януари
Какво да сготвим с тикваКакво да сготвим с тиква
Тъй като този плод търпи различни топлинни обработки, тя може да се използва за различни ястия с тиква....
09 Ноем.
Какво да сготвим с гулияГулията е наричана още земна ябълка, топинамбур или йерусалимски артишок. Тя е представител на семейство Сложноцветни, сред чиито много разпространени представители са още слънчоглед, маргаритката, лайка, бял равнец...
01 Ноем.
Какво да сготвим с пащърнакЕто няколко идеи какво да сготвим с пащърнак:
Вкусна салата с пащърнак
Необходими продукти: 1/2 кг пащърнак, 1 карфиол, 1 с.л. джинджифил, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. сол, 2 с.л. соев сос, 1 с.л....
23 Януари
1
Какво да сготвим със сардиниВключете пресни сардини и съставки от долапа в автентично и просто сицилианско ястие с паста. Защо ли? Защото днес по цял свят се отбелязва денят на сардините. Те са вкусни и приготвени по даден начин, може да получите...
24 Ноем.
Какво да сготвим с маруля?Марулята е популярен листен зеленчук, който е много популярен на балканската трапеза и по традиция хапваме в сурово състояние. Свежите марули са основен компонент на класическите пролетни и великденски салати. Ползват...
06 Април
Какво да сготвим с картофиКартофите са ценен хранителен продукт, той съдържа над осемдесет процента вода, много полезни минерали, нишесте, захар и белтъчини. С картофи можете да приготвите червена салата.
Необходими са ви пет картофа...
26 Април
Какво да сготвим с пушени гърдиНай-популярният и лесен вариант за гозба с пушени гърди е към тях да добавите зрял боб – още по-вкусна гозбата ще стане, ако разполагате с гювеч, където да сготвите ястието....
26 Дек.
1
Какво може да сготвим с резене?Резенето е по-известен като див копър и е познат на човека още от най-древни времена. Прародината е Южна Европа, Средиземноморието и Мала Азия. Като подправка и лекарство го използвали древните гърци, римляни и египтяни...
08 Февр.
Какво да сготвим със синьо сиренеПовечето хора хапват сините сирена с наслада и не могат да си представят, че могат да сготвят нещо с тях....
28 Юни