Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешко на ПараВзимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото.
Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха....
14 Септ.
Мантъ на параРазточваме тестото изрязваме си еднакви квадрати, в средата на всеки слагаме част от плънката. Ако искате да са по-дребнички, направете квадратите малки. В случая станаха малко като пелмени....
16 Януари
Тиква на параТази тиква на пара може също да се направи на пюре или на тиквена крем супа....
27 Ноем.
Зеленчуци на параАко искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
22 Юли
Лаврак на параВодата от тавичката извира и се получава страхотен сос, който можете да използвате да полеете рибата. Вкусно и здравословно....
02 Ноем.
Гарнитура на параНакрая остава да смесим лука и зеленчуците. Чудесна гарнитура към всяко ястие....
31 Март
Миди на параИзмийте добре и поставете в достатъчно голяма тенджерка, нивото им да е на половината на съда;
Нарежете чесъна на тънки филийки и пуснете при мидите....
01 Май
Скумрия на ПараВ специален съд за готвене на пара, който се поставя върху тенджерата, се нареждат на един ред шайбите скумрия. Ако нямате такъв съд, може да импровизирате с подходящ размер гевгир или метално сито....
01 Май
Меденки на параОставя се да почине за 20 минути. След това от тестото се оформят меденки, като се правят не много големи топчета.
Нареждат се на разстояние едно от друго, защото при топлинната обработка увеличават размера си....
22 Май
2
Пържола на параСложете ги да се готвят на пара (кошница/решетка над леко вряща вода с капак) за 1 час или до готовност.
През това време смесете нарязания магданоз със зехтина, малко лимонов сок и сол на вкус....
22 Февр.
Сьомга на параЯстието се приготвя в съд за готвене на пара.
В горната част подредете сьомгата, отгоре сложете смачкания чесън, нарязания на полумесеци лимон, дафинов лист и копър. Леко посолете....
13 Март
Картофи на параИзмийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа.
Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина....
14 Май
3
Царевица на параЗамразената царевица се слага в кошничка за варене на пара. Ако нямате, може да използвате гевгир, за предпочитане метален.
Кошничката се слага в съд с вряща вода, в която не трябва да опира....
21 Май
Риба на параСложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
10 Март
1
Мантъ на параПо-желание може да си приготвим сос, с който да поднесем, за повече сочност на мантъ на пара....
22 Януари
Скумрия на параОставят се в уреда за около 35-40 минути, след което рибата на пара се сервира, като по желание може да овкусите с малко зехтин.
Имате диетична скумрия на пара....
23 Май
Кюфтета на параОставете ги да се варят около 40 минути.
Поднесете ги с гарнитура от зеленчуци по желание....
14 Март
Мантъ на параЗахлупете и варете на пара, на слаб огън, до готовност.
За соса - запържете доматено пюре в малко масло. Залейте ястието мантъ на пара. По желание може да приготвите и млечен сос....
29 Ноем.
Ябълки на параДобавят се ябълките и са задушават на тих огън без да се разбъркват до омекване.
Преди поднасяне се поръсват с малко канела. Като десерт може да ги поднесете с натрошени бисквити и топка сметанов сладолед....
01 Юли
Карфиол на параСварете на пара карфиола за 15 мин., поставете го в плато и го поръсете с настъргана гауда
Подправете с лимоновия сок, магданоза, кимиона, солта и черния пипер и сервирайте....
30 Януари
Картофи на параИзмийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа.
Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина....
14 Май
3
Какво да сготвим на сач?Тук идва въпросът;
Какво можем да сготвим на сач?
Сачът е идеалното решение, ако чакате гости....
30 Ноем.
Биско-флан на параГответе 35 минути на слаб до леко умерен огън (може да проверявате с клечка за готовността)
Оставете за 2-3 часа да се охладят и преди сервиране обърнете в чинийки, минавайки по ръбовете с нож, за да е лесно отделянето...
26 Юни
Задушена тиква на параСлед завиране на водата около 30 мин задушавах тиквата.
Извадих в съд и поръсих със захар на вкус!
Така приготвената тиква може да се употреби и за всякакви десерти или сладкиши....
02 Април