Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да сготвим със сардиниВключете пресни сардини и съставки от долапа в автентично и просто сицилианско ястие с паста. Защо ли? Защото днес по цял свят се отбелязва денят на сардините. Те са вкусни и приготвени по даден начин, може да получите...
24 Ноем.
Какво да сготвим с телешкоНезависимо дали сте опитен готвач или амбициозен домашен готвач, проучването на възможностите за това какво да готвите с говеждо и телешко месо, може да отвори свят от гастрономически изкушения....
23 Януари
Какво да сготвим с пащърнакЕто няколко идеи какво да сготвим с пащърнак:
Вкусна салата с пащърнак
Необходими продукти: 1/2 кг пащърнак, 1 карфиол, 1 с.л. джинджифил, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. сол, 2 с.л. соев сос, 1 с.л....
23 Януари
1
Какво да сготвим за ВеликденВеликден е на прага ни, предложенията за празнични ястия продължават да валят. Вижте няколко вкусни рецепти.
Агнешко с гъби, приготвено в плик за печене
Необходими продукти: 800 г агнешко, 100 мл червено вино,...
19 Април
Какво да сготвим в горещинитеГорещината ни подтиква да пием повече вода, да хапваме повече плодове и зеленчуци, но не бива напълно да забравяме за месото, както и за рибата.
Разгледайте нашите предложения за няколко летни ястия.
Доматена супа...
27 Юни
Какво да сготвим за гостиКогато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се приготвя бързо и е много вкусна.
Необходими продукти: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 милилитра сметана, лимонов сок, сол,...
20 Февр.
1
Какво да сготвим с гулияГулията е наричана още земна ябълка, топинамбур или йерусалимски артишок. Тя е представител на семейство Сложноцветни, сред чиито много разпространени представители са още слънчоглед, маргаритката, лайка, бял равнец...
01 Ноем.
Какво да сготвим на параС помощта на уред за готвене на пара може да се приготви едно от националните гръцки ястия – долма с овче месо.
Необходими са 400 грама овче месо, 2 шепи полусварен ориз, лозови листа, 1-2 глави лук, половин...
23 Януари
Какво да сготвим с маруля?Марулята е популярен листен зеленчук, който е много популярен на балканската трапеза и по традиция хапваме в сурово състояние. Свежите марули са основен компонент на класическите пролетни и великденски салати. Ползват...
06 Април
Какво да сготвим с яйца?Ако и вие сте се чудили в какво да употребите останалите от Великден яйца например, то следващите редове са точно за вас....
06 Март
Какво да сготвим в тажинТажинът като съд за готвене не е все още особено популярен в нашата кухня, но ако се осмелите да опитате да готвите в него, авантюристичният ви кулинарен нюх ще ви се отплати вкусно. Подбрахме за вас няколко автентични...
14 Август
Какво да сготвим с картофиКартофите са ценен хранителен продукт, той съдържа над осемдесет процента вода, много полезни минерали, нишесте, захар и белтъчини. С картофи можете да приготвите червена салата.
Необходими са ви пет картофа...
26 Април
Какво да сготвим в микровълноватаНо освен за бързо затопляне и размразяване, в микровълновата печка може и да сготвим....
21 Февр.
5
Какво да сготвим с бамяБамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя.
Необходими продукти: 500 грама бамя, 700 грама агнешко, 1 глава лук, 2 скилидки чесън...
24 Януари
Какво да сготвим с анасонАнасонът „Pimpinella anisum” е популярна билка, от която се получава известната и изключително полезна подправка. Анасонът възвръща апетита и носи редица ползи за нашето здраве. Родината на анасона е Южна Европа и по-топлите...
10 Януари
Какво да сготвим за вечеряЗабързаното темпо на живота не ни дава време да се отдадем на любимите си удоволствия, а също така и да обърнем внимание на храненето. Все по-често посягаме към полуфабрикати, за да спестим време от готвене.
Съществуват...
12 Окт.
Какво да сготвим с тикваКакво да сготвим с тиква
Тъй като този плод търпи различни топлинни обработки, тя може да се използва за различни ястия с тиква....
09 Ноем.
Какво да сготвим с бататиУ нас бататите са слабо известна култура. Представляват грудков зеленчук, идващ от земите на Централна Америка и наподобяващ картофите. Те се откриват още преди 12 хиляди години по тези земи. Археолозите смятат, че са били...
13 Август
Авокадо в пикантен сосБърз начин за приготвяне на авокадо е да го обелим, издълбаем и поднесем, гарнирано със сос.
Сос:
Смесвам майонеза, кетчуп и сос Tабаско с малко вода, за да стане сосът хомогенен....
06 Дек.
Пълнено авокадо с яйцаПо желание може да се направи във фурна, но лично аз обичам авокадото сурово....
08 Март
Авокадо с малинов дресингПоставя се в салатиера, добавят се парчетата авокадо, маслините, нарязани на парченца, и се залива с приготвения дресинг....
27 Април
Авокадо с рачешки рулцаАвокадото се реже на две, без да се бели и се отстранява костилката. С лъжица се изгребва меката част. Краставицата и целината се обелват.
Целината се настъргва, краставицата се реже на ситно....
20 Юли
1
Пълнено авокадо с рациВъв всяка половина от авокадото на мястото на семката сложете част от сместа, поръсете с целите листенца босилек и сервирайте....
15 Май