Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Агнешко МесоАгнешка кайма най-често се приготвя от бутчето.
Само по себе си агнешкото месо има много силен аромат, поради което няма нужда от прекалено силно подправяне....
25 Януари
Какво съдържа агнешкото месо?За да приготвите диетична гозба с агнешко, може да изберете която и да е част, но важното е каква мазнина добавяте - старайте се да е здравословна, не ви препоръчваме да запържвате, придържайте се към по-здравословните варианти...
20 Май
Шницел от мляно месоОвкусете каймата, от нея направете две големи топки и сплескайте във формата на шницел.
Готовите шницели оваляйте във яйце, след това в брашно и пържете в силно нагорещено олио. Гарнирайте по избор!...
21 Дек.
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак.
Накрая сипвате разбитото мляко и поръсвате...
28 Февр.
Лучник с мляно месоМаята разтворете в топло прясно мляко и оставете да шупне.
Размесете всичко, като добавяте от маята до гладко еластично тесто.
Оставете да втаса за час на топло....
01 Май
3
Гулаш от мляно месоНарязваме лука на дребно и го задушаваме с маслото, прибавяме каймата и бъркаме, докато стане на трохи, прибавяме червения пипер и доливаме водата. Посоляваме и варим за кратко.
Прибавяме измития ориз и варим до омекването...
21 Май
Какво можем да приготвим от бяло месоС него можете да си приготвите страхотни специалитети – за да станат по-сочни, сложете си месото предварително в някаква марината....
10 Юли
Как да си приготвим крехко свинско месоПри положение, че сте истински факири в кухнята, то няма как да не знаете как се приготвя крехко свинско месо....
06 Март
Диета с агнешко месоДнес дори се водят редица проучвания, тъй като се смята това, че агнешкото е отлично за превенцията на рака....
04 Януари
Картофен пудинг с мляно месоМалко преди паят да стане готов, може да го поръсите с настърган кашкавал и да го запечете....
22 Юни
1
Родопска кавърма с мляно месоДобавете доматено пюре и оставяме сместа да поври.
За да приготвите тестото за капачето на кавърмата, смесете брашното с щипка сол и започнете постепенно да прибавяте вряла вода и да омесвате....
01 Окт.
Мусака с мляно телешко месоЗапържете мляното месо в олиото, добавете лука. После картофите, морковите, подправките, доматите, разбъркайте хубаво и долейте вода, колкото да покрие сместа....
10 Февр.
Пълнени патладжани с мляно месоПо желание може да запазите дръжките им, за по-естетичен вид при сервиране.
Посолете ги и оставете за 20мин да отцедят горчивата си вода. Почистете лука и го нарежете на дребно....
22 Септ.