Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баклава с МаскарпонеБаклава с Маскарпоне
15 Дек.
Баклавата се пече на 160 градуса до хубав загар. Сиропира се с изстиналия сироп още топла. Топи се в устата... Баклавата с Маскарпоне има невероятен вкус....
Баклава с бисквитиБаклава с бисквити
21 Януари
Изпечената топла баклава, заливате с топъл сироп (не горещи). Оставяте баклавата да попие сиропа и охлади....
Баклава с кокосБаклава с кокос
22 Септ.
1
Горещата баклава се залива със студения сироп. Да ви е сладко!...
Баклава с локумБаклава с локум
22 Юли
1
Аз лично за това количество баклава използвах 500 мл вода и около 250 г захар. Оставих да ври около 10 мин. водата със захарта. Добавих и малко лимонов сок. Залях студената баклава с горещ сироп....
Баклава с канелаБаклава с канела
14 Март
2
Готовата баклава режем на парчета и намазваме с разтопеното масло или горещото олио и я слагаме да се пече в умерена фурна....
Баклава с еритритолБаклава с еритритол
16 Януари
Заливате вече изстиналата баклава със сиропа и я оставяте да попие. Най-сочна и вкусна ще е баклавата с еритритол, ако преседи една нощ. Да ви е сладко!...
Баклава с млякоБаклава с мляко
30 Дек.
След като баклавата е готова, я сиропирайте с млякото, настържете битер шоколад и поръсете с какао и фъстък. Поставете баклавата с мляко с хладилник за 2 часа. Бон Апети!...
Баклава с шоколадБаклава с шоколад
14 Юни
За овалването на баклавата: За вкусната баклава с шоколад поставете шоколада за готвене в тенджера, добавете олиото и разтопете на пара....
Баклава с орехиБаклава с орехи
19 Юни
11
Баклавата се залива и се остава една нощ, да попие добре. Да Ви е сладко!...
Баклава с плънкаБаклава с плънка
20 Ноем.
3
Оставете баклавата с плънка да престои за 1 денонощие или нощ, преди да поднесете. Баклавата с плънка е много сочна....
Баклава с кадаифБаклава с кадаиф
21 Дек.
Първо се приготвя сиропът, като за целта се смесват водата, захарта и се оставя да ври на котлона за 5 минути. Снема се и добавяме лимонов сок и канелата. Оставете сиропът да се охлади. В купа смесваме всички продукти...
Баклава с бутертестоБаклава с бутертесто
09 Март
5
Приготвената бутер баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят....
Баклава с грисБаклава с грис
08 Април
1
Залейте охладената баклава с топлия захарен сироп. Оставете баклавата с грис да престои една нощ преди да я поднесете....
Баклава с плънкаБаклава с плънка
05 Март
Намазваме баклавата и слагаме да се пече в умерена фурна. Още топла я заливаме със студения сироп....
Баклава с грисБаклава с грис
17 Окт.
Щом сиропът изстине, можете да покриете с него готовата баклава. Сиропираният сладкиш се прибира в хладилник за една нощ и чак след това се сервира....
Баклава с шоколадБаклава с шоколад
14 Дек.
Оставяме за една нощ, преди да консумираме баклавата с шоколад....
Коледна баклава с късметиКоледна баклава с късмети
11 Дек.
Баклавата може да се използва и за коледен сладкиш с късмети....
Традиционна баклава с орехиТрадиционна баклава с орехи
07 Ноем.
1
Залейте баклавата с орехи със сиропа и оставете така за 24 часа, за да поеме сиропа....
Баклава с точени кориБаклава с точени кори
07 Февр.
Баклавата с точени кори е чудна....
Турска баклава с кадаифТурска баклава с кадаиф
15 Март
Приготвяме сиропа, като смесваме захарта и водата, и загряваме, докато се разтвори. Слагаме лимоновия сок и оставяме да се охлади. Разтапяме маслото и сипваме 5 с.л. в кадаифа. Разбъркваме го добре. Разстиламе 2 кори...
Бърза баклава с орехиБърза баклава с орехи
17 Март
Заливаме с горещ сироп вече изстиналата баклава....
Турска баклава с орехиТурска баклава с орехи
27 Февр.
4
Покрийте с третата кора и нарежете оформената баклава на ромбоиди. Разтопете маслото и залейте равномерно нарязаната баклава. Печете в предварително нагрята на 160 градуса фурна за около час....
Баклава с турски кориБаклава с турски кори
06 Януари
12
Този път успях да намеря и турски кори и баклавата стана още по-вкусна. В подходяща тавичка (аз използвах тавата на фурната....
Баклава с готови кориБаклава с готови кори
22 Септ.
3
Нареждат се половината кори, между всяка се поръсва с разтопено масло, слагат се орехите, нареждат се и останалите кори, баклавата се нарязва, залива сe с останалото масло и се пече на 160°C за около 1 i 1/2 час....
Класическа баклава с орехиКласическа баклава с орехи
29 Юни
8
Залива се вече студената баклава. Оставя се да престои 24 часа....