Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баклава с МаскарпонеБаклавата се пече на 160 градуса до хубав загар.
Сиропира се с изстиналия сироп още топла.
Топи се в устата... Баклавата с Маскарпоне има невероятен вкус....
15 Дек.
Баклава с бисквитиИзпечената топла баклава, заливате с топъл сироп (не горещи). Оставяте баклавата да попие сиропа и охлади....
21 Януари
Баклава с локумАз лично за това количество баклава използвах 500 мл вода и около 250 г захар. Оставих да ври около 10 мин. водата със захарта. Добавих и малко лимонов сок. Залях студената баклава с горещ сироп....
22 Юли
1
Баклава с канелаГотовата баклава режем на парчета и намазваме с разтопеното масло или горещото олио и я слагаме да се пече в умерена фурна....
14 Март
2
Баклава с еритритолЗаливате вече изстиналата баклава със сиропа и я оставяте да попие.
Най-сочна и вкусна ще е баклавата с еритритол, ако преседи една нощ. Да ви е сладко!...
16 Януари
Баклава с млякоСлед като баклавата е готова, я сиропирайте с млякото, настържете битер шоколад и поръсете с какао и фъстък.
Поставете баклавата с мляко с хладилник за 2 часа.
Бон Апети!...
30 Дек.
Баклава с шоколадЗа овалването на баклавата:
За вкусната баклава с шоколад поставете шоколада за готвене в тенджера, добавете олиото и разтопете на пара....
14 Юни
Баклава с плънкаОставете баклавата с плънка да престои за 1 денонощие или нощ, преди да поднесете.
Баклавата с плънка е много сочна....
20 Ноем.
3
Баклава с кадаифПърво се приготвя сиропът, като за целта се смесват водата, захарта и се оставя да ври на котлона за 5 минути. Снема се и добавяме лимонов сок и канелата. Оставете сиропът да се охлади.
В купа смесваме всички продукти...
21 Дек.
Баклава с бутертестоПриготвената бутер баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят....
09 Март
5
Баклава с грисЗалейте охладената баклава с топлия захарен сироп. Оставете баклавата с грис да престои една нощ преди да я поднесете....
08 Април
1
Баклава с плънкаНамазваме баклавата и слагаме да се пече в умерена фурна. Още топла я заливаме със студения сироп....
05 Март
Баклава с грисЩом сиропът изстине, можете да покриете с него готовата баклава. Сиропираният сладкиш се прибира в хладилник за една нощ и чак след това се сервира....
17 Окт.
Традиционна баклава с орехиЗалейте баклавата с орехи със сиропа и оставете така за 24 часа, за да поеме сиропа....
07 Ноем.
1
Турска баклава с кадаифПриготвяме сиропа, като смесваме захарта и водата, и загряваме, докато се разтвори.
Слагаме лимоновия сок и оставяме да се охлади. Разтапяме маслото и сипваме 5 с.л. в кадаифа.
Разбъркваме го добре. Разстиламе 2 кори...
15 Март
Турска баклава с орехиПокрийте с третата кора и нарежете оформената баклава на ромбоиди. Разтопете маслото и залейте равномерно нарязаната баклава. Печете в предварително нагрята на 160 градуса фурна за около час....
27 Февр.
4
Баклава с турски кориТози път успях да намеря и турски кори и баклавата стана още по-вкусна.
В подходяща тавичка (аз използвах тавата на фурната....
06 Януари
12
Баклава с готови кориНареждат се половината кори, между всяка се поръсва с разтопено масло, слагат се орехите, нареждат се и останалите кори, баклавата се нарязва, залива сe с останалото масло и се пече на 160°C за около 1 i 1/2 час....
22 Септ.
3