Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гурме кухняГурме кухнята съчетава в себе си удоволствие, качество и здравословна храна. Когато се говори за гурме кухня, се има предвид кулинарното изкуство на хубавите храна и напитки, както и висшата кухня....
15 Дек.
Гурме ПилеНарязваме на ситно лука, червения и зеления пипер и смачкваме чесъна.
Запържваме ги в зехтина до омекване за около 5 минутки. Нарязваме си пилешкото напречно на тънки ивици и го прибавяме към лука.
Като се позапържи...
28 Февр.
Гурме салатаОт телешкото се оформят тънки резени. Накиснете месото във виното за няколко часа - най-добре от предния ден. След това го отцедете и го изпечете на добре намазнена плоча, като накрая го овкусите със сол и черен пипер....
29 Януари
Мариновани камби гурме1 ч. ч. = 250 мл
Камбите се почистват, измиват и се разрязват на 4 или на 6 парчета, ако са по-големи.
В дълбок съд се разбърква олиото, оцета, водата, захарта и щипката сол. Поставя се на котлон. Когато започне да...
28 Окт.
3
Ефектни гурме картофкиОбелете и нарежете картофите на много тънки кръгчета.
В голяма купа сложете всичко заедно с маслото, което предварително сте разтопили. Разбъркайте добре.
Вземете няколко парчета от картофите и ги наредете едно върху...
07 Дек.
Гурме предястие с патешкоЛистенцата на босилека се накъсват. Приготвя се смес за глазиране, като портокалите се изцеждат и сокът се смесва с меда, соевия сос и коняка.
Загрява се на бавен огън и се вари, докато една четвърт от течността не се...
13 Май
Гурме предястие с телешкоМесото се нарязва на много тънки парченца, почти прозрачни. Всяко парченце се посолява от двете страни и се поръсва с черен пипер. Приготвя се марината от оцета, виното и соевия сос.
Лимонът се изцежда и сокът се добавя...
28 Април
Гурме предястие със сьомгаФранзелата се нарязва на филийки и се запича във фурна до златисто на 140 градуса. Стъблата на аспержите се обелват.
Аспержите се поливат с 2 супени лъжици от зехтина, напръскват се с оцета, поръсват се със сол и черен...
15 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняНезависимо какво е месото, то се маринова в смес от червено вино и подправки, поради което след термичната му обработка, то има наистина пурпурен цвят....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Козуначени кифли от моята кухняФурна - 160-170 градуса.
Плоска тава с хартия за печене.
Работи се с миксер!
СТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
13 Окт.
3
Свинска пача гурме - царица на зиматаУкрасете свинската пача гурме - царица на зимата, ако желаете, с розмарин и каперси или нар.
Насладете се!...
31 Януари
Гурме предястие със свинско и крушиКрушите се разрязват на осем парченца, дръжките и сърцевините се махат. Маслото се загрява и в него се запържват до златисто парченцата круши.
Добавя се оцетът, конякът и горчицата, всичко се разбърква внимателно и след...
15 Ноем.
Гурме хапки с риба и хайверРазбийте маслото със сметаната.
Посолете, наръсете с черния пипер и намажете с тази смес нарязаните в желаната форма хапки.
Гарнирайте ги с хайвера и парченца риба и ги поднесете за мезе на Узо....
03 Юли
Гурме салата с ябълки и гъбиГъбите почистваме и нарязваме на тънки филийки. В широк тиган загряваме с.л. зехтин и задушаваме гъбите, докато леко омекнат. При нужда ги отцеждаме и ги оставяме да се охладят, като ги поръсваме с малко сол.
Почистваме...
19 Февр.
Гурме салати със СтилтънАнглийското сирене Стилтън е много подходящо за приготвянето на салати, които са подходящи за почитателите на гурме-специалитетите....
02 Февр.
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май