Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПломбирПломбир
02 Май
Пломбирът е готов....
Торта ПломбирТорта Пломбир
12 Февр.
Препоръчвам да оставите пандишпана с Пломбир да се напои няколко часа и след това можете да сервирате! След като поне веднъж опитате парче от тази торта Пломбир, вие ще я приготвяте все по често и по-често....
Торта Вишнев ПломбирТорта Вишнев Пломбир
05 Февр.
След изстиване блатът за торта се реже на 4 части. Преминаваме към приготвяне на пломбира. Шоколадът се залива с 25 мл гореща сметана и се оставя да се разтопи....
Пломбир - руски млечен сладоледПломбир - руски млечен сладолед
28 Август
Млякото се загрява, добавя се маслото и сместа се кипва. Захарта се смесва с нишестето и жълтъците и се разбърква до еднородна смес. Добавя се малко от млякото и се разбърква....
Как се прави руски пломбирКак се прави руски пломбир
16 Май
Руски пломбир представлява вкусен сладолед, който се приготвя от каймак, мляко и жълтъци. Това е най-популярния сладолед в Русия. Това е най-вкусния сладолед, който сте яли някога....
Какво се приготвя за БабинденКакво се приготвя за Бабинден
08 Януари
Убедени сме, че не всички деца знаят какво точно се празнува на Бабинден и считат, че това е празник на всички баби....
ПломбиПломби
28 Март
Временни и постоянни пломби Трите изброени вида пломби са трайни. Съществуват обаче и временни пломби, които остават върху зъба за период от няколко дни. Временните пломби се поставят преди постоянните....
ПломбиПломби
18 Март
Временна и постоянна пломба Амалгамените, фотополимерните и керамичните пломби са постоянни. Но стоматологът може да поставя и временни пломби, които могат да останат върху зъба за няколкодневен период....
Какво е Мофонго и как се приготвяКакво е Мофонго и как се приготвя
24 Януари
Те обикновено се приготвят и консумират, докато са все още зелени. Като по-мека версия на обикновения банан, плантайните стават леко сладки, когато узреят....
Какво е дайфуку и как се приготвя?Какво е дайфуку и как се приготвя?
26 Февр.
Необходими продукти: 1 чаша лепкаво оризово брашно, 1/4 чаша захар, 2/3 чаша вода, картофено или царевично нишесте (за овалване) За пълнежа: 2/3 чаша вода, 1 чаша захар, 1/2 чаша изсушен анко на прах Начин на приготвяне...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Балсамова редукция - какво е и как се приготвяБалсамова редукция - какво е и как се приготвя
18 Април
Можете да намалите котлона с 1/3 или 1/2, в зависимост от това каква гъстота ви харесва. Само не забравяйте, че ще продължи да се сгъстява и докато изстива. Това е!...
Какво е лукулусова смес и как се приготвяКакво е лукулусова смес и как се приготвя
02 Септ.
1
стафиди Начин на приготвяне: Смесете пудрата захар, какаото, яйцата, ванилията и рома в купа. Към тях прибавете разтопената кокосова мазнина....
Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?
25 Февр.
Йокан е общ термин, който се отнася до този желеобразен десерт, приготвен от червени бобчета, агар и захар....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....