Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Торта ПломбирПрепоръчвам да оставите пандишпана с Пломбир да се напои няколко часа и след това можете да сервирате! След като поне веднъж опитате парче от тази торта Пломбир, вие ще я приготвяте все по често и по-често....
12 Февр.
Торта Вишнев ПломбирСлед изстиване блатът за торта се реже на 4 части.
Преминаваме към приготвяне на пломбира.
Шоколадът се залива с 25 мл гореща сметана и се оставя да се разтопи....
05 Февр.
Пломбир - руски млечен сладоледМлякото се загрява, добавя се маслото и сместа се кипва. Захарта се смесва с нишестето и жълтъците и се разбърква до еднородна смес. Добавя се малко от млякото и се разбърква....
28 Август
Как се прави руски пломбирРуски пломбир представлява вкусен сладолед, който се приготвя от каймак, мляко и жълтъци. Това е най-популярния сладолед в Русия.
Това е най-вкусния сладолед, който сте яли някога....
16 Май
Какво се приготвя за БабинденУбедени сме, че не всички деца знаят какво точно се празнува на Бабинден и считат, че това е празник на всички баби....
08 Януари
ПломбиВременни и постоянни пломби
Трите изброени вида пломби са трайни. Съществуват обаче и временни пломби, които остават върху зъба за период от няколко дни. Временните пломби се поставят преди постоянните....
28 Март
ПломбиВременна и постоянна пломба
Амалгамените, фотополимерните и керамичните пломби са постоянни. Но стоматологът може да поставя и временни пломби, които могат да останат върху зъба за няколкодневен период....
18 Март
Какво е Мофонго и как се приготвяТе обикновено се приготвят и консумират, докато са все още зелени. Като по-мека версия на обикновения банан, плантайните стават леко сладки, когато узреят....
24 Януари
Какво е дайфуку и как се приготвя?Необходими продукти: 1 чаша лепкаво оризово брашно, 1/4 чаша захар, 2/3 чаша вода, картофено или царевично нишесте (за овалване)
За пълнежа: 2/3 чаша вода, 1 чаша захар, 1/2 чаша изсушен анко на прах
Начин на приготвяне...
26 Февр.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Балсамова редукция - какво е и как се приготвяМожете да намалите котлона с 1/3 или 1/2, в зависимост от това каква гъстота ви харесва. Само не забравяйте, че ще продължи да се сгъстява и докато изстива. Това е!...
18 Април
Какво е лукулусова смес и как се приготвястафиди
Начин на приготвяне:
Смесете пудрата захар, какаото, яйцата, ванилията и рома в купа. Към тях прибавете разтопената кокосова мазнина....
02 Септ.
1
Мизу Йокан - какво е и как се приготвя?Йокан е общ термин, който се отнася до този желеобразен десерт, приготвен от червени бобчета, агар и захар....
25 Февр.
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.