Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Запеканка ала Каквото имаЗа тази рецепта за картофена запеканка съм използвала продуктите от хладилника, общо-взето каквото има, и стана страхотно!...
18 Ноем.
1
Гювечета с каквото имаОбелете лука и го нарежете на полумесеци. Кренвиршите нарежете на колелца, а бекона на тънки парчета.
Подмажете гювечетата от вътре и сложете във всяко кренвиршче, отгоре топено сирене, маслинки, лук и по две супени лъжици...
29 Февр.
1
Кисели краставички с бахар и синапЗатваряме бурканите с кисели краставички с бахар и синап веднага и съхраняваме на тъмно място....
02 Септ.
Пълнени кюфтета с бахар и кашкавалНакълцайте лука, натрошете яйцето, настържете кашкавала и разбъркайте всичко с бахара и натрошените орехи, за да получите плънката.
Разделете каймата на 2 части....
20 Август
Пълнени кюфтета с бахар и кашкавалНакълцайте лука, натрошете яйцето, настържете кашкавала и разбъркайте всичко с бахара и натрошените орехи, за да получите плънката.
Разделете каймата на 2 части....
20 Август
Пилешки гърди с джин, бахар и розмаринОстаналите зърна бахар набучете на различни места по филето. В тава, застлана с хартия за печене, налейте 1/2 н.ч. зехтин, сложете шпикованото месо и залейте с останалата мазнина....
19 Окт.
2
Шаран на фурна с бахар и девесилСмесваме с доматите и посочените подправки без дафиновия лист, задушаваме в малко мазнина до омекване.
Изсипваме в дълбока тава и нареждаме отгоре парчетата риба и дафиновият лист....
06 Дек.
Солена подправка СамардалаОставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
18 Май
Универсална домашна подправкаТази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
14 Февр.
6
Домашна провансиалска подправкаДомашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.
Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
20 Февр.
2
Домашно приготвена подправкаДомашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
15 Септ.
Индийско къри - подправкаВсички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван.
Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути....
10 Август
Пъстърва във фолио с бахар и дафинов листПъстървата във фолио с бахар и дафинов лист е готова....
26 Август
Свински крачета на фурна с бахар и червен пиперВаря свинските крачетата в обикновена тенджера с дафинов лист, бахар и черен пипер.
След това ги намазвам със смес от олио, червен пипер и шарена сол....
30 Ноем.
Моята универсална зеленчукова подправкаМоята универсална зеленчукова подправка е готова....
07 Август
Сушени моркови (за подправка)Изсушените зеленчуци запазват витамините и подобряват вкуса на ястия, супи и най-вече бульони.
Те се съхраняват лесно, не заемат много място и се приготвят много бързо.
За да ги съхраним за през зимата, ни е необходима...
07 Август
Домашна подправка с морковиИзмийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака.
Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете.
Смесете, посолете и объркайте добре...
09 Окт.
Бразилска подправка за месоНарежете на ситно червения лук и го смесете със ситно нарязаните чушки и кориандъра.
Разбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути.
Сосът е изключително подходящ...
18 Окт.
Вълчи зелеви сарми с бахаратЗапържват се до златисто, след което се прибавя подправката "Барахат" и солта.
Разбърква се много добре и се сваля от котлона.
Зелките се почистват от кочана и се отделят зелевите листа....
26 Дек.
Големи зелеви сарми с бахаратПрибавя се чубрицата и подправката Бахарат.
Разбърква се много добре и се оставя да се охлади.
В тавата, в която ще се пекат сармите, се нареждат на дъното три зелеви листа....
02 Септ.