Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шейк за деца с калций и витаминиШейк за деца с калций и витамини
11 Юли
Измиваме добре портокалите и ги изстискваме на сок, аз го правя на цитруспреса. Излиза около 200 мл сок. Избирайте по-меките портокали, по-лесно се изцеждат. В блендер нарязваме бананите на кръгчета, слагаме киселото...
Изкуствени сълзи - какво знаем (не знаем) за тях?Изкуствени сълзи - какво знаем (не знаем) за тях?
14 Януари
Често ли ви се случва да усещате дразнене, тежест, умора и парене в очите? Имате лека болка и сърбеж, изразена чувствителност към светлина, малки бодежи и чувство за попаднало чуждо тяло в окото? Всички тези изброени...
Дефицит на калций: Какво трябва да знаемДефицит на калций: Какво трябва да знаем
01 Ноем.
Истината е, че организмът усвоява само половината от постъпващия с храната калций. Недостигът на калций, хипокалцемията, е причина за ред болестни състояния....
Какво не знаем за меда?Какво не знаем за меда?
25 Ноем.
Знаете ли, че медът дава повече енергия от кафето? Научете се да добавяте по лъжица мед в чая, към сутрешната препечена филийка, по-малко преди тренировка и ще видите разликата....
Какво не знаем за зелето?Какво не знаем за зелето?
31 Март
Зелето е лесен зеленчук за отглеждане. То е евтино и се намира почти в целия свят. През годините зелето е изследвано и за него са открити питателната и лечебната му стойности. Напоследък бе установено, че то може да понижи...
Какво не знаем за дрождитеКакво не знаем за дрождите
26 Март
Качествено квасно тесто или необходимостта за приготвяне на ферментирали напитки е цяла наука. Да се запознаем с подробности за това кое влияе върху качеството на дрождите и ферментацията. Важни фактори, определящи ферментационната...
Какво не знаем за червилотоКакво не знаем за червилото
07 Окт.
Жените са използвали червило като главна част от арсенала си за разкрасяване още преди 5000 години. Хилядолетия назад във времето женските устни са били обект на възхищение, което и до днес остава непроменено. С тази разлика...
Какво не знаем за денима?Какво не знаем за денима?
15 Януари
Денимът може да изглежда по много различни начини, в зависимост с какво се съчетава и как се носи. Всеки от нас има по един чифт любими дънки....
Какво не знаем за ПарижКакво не знаем за Париж
19 Ноем.
Въпреки че Париж е един от най-посещаваните от туристи град в света, съществуват много факти за него, които са известни на малко хора. Сред тях е този, че прочутата Айфелова кула е била строена, за да бъде срината след...
Какво не знаем за смехаКакво не знаем за смеха
13 Юни
Причините за смеха, в това число и заразителния смях, се крият вероятно в еволюцията на човека. Човекът е единственото същество, способно да се смее, като възрастният човек го прави средно 17 пъти дневно. Естественият смях...
Какво знаем и не знаем за гърдите си?Какво знаем и не знаем за гърдите си?
10 Ноем.
5
От тази статия ще научите всичко най-важно, което трябва да знаете за своя бюст. Колкото и да не ви се хареса това, кожата на деколтето остарява по-бързо. Защо?...
Изненада! Какво не знаем за ябълките?Изненада! Какво не знаем за ябълките?
07 Април
В състава им са открити минерали като мед, магнезий, желязо, калций, калий, манган, флуорид, фосфор, цинк и др....
Сулфорафан - какво (не) знаем за него?Сулфорафан - какво (не) знаем за него?
03 Февр.
На какво се дължи това? Правилно - на сулфорафана!...
Какво не знаем за кокосовата вода?Какво не знаем за кокосовата вода?
15 Ноем.
За неоспоримите ползи от тази вода за кожата се знае от години, като ценните ѝ са ценени и днес....
Какво не знаем за енергийните напитки?Какво не знаем за енергийните напитки?
01 Януари
2
Преди човек дори да се замисли да консумира енергийни напитки, трябва да прочете внимателно тяхното съдържание. В повечето ще се срещнат захар, вода, електролити и кофеин. Всеизвестно е как захарта е въглехидрат и...
Какво не знаем за Чарлз ДикенсКакво не знаем за Чарлз Дикенс
20 Юни
Чарлз Дикенс е един от най-великите английски писатели. Той е определян за най-значимия представител на литературата през Викторианската епоха. Поради факта, че още приживе Дикенс добива по-голяма популярност и слава...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Какво не знаем за нанасянето на маскиКакво не знаем за нанасянето на маски
28 Ноем.
Безспорно маските са една от най-ефективните процедури за разхубавяване. За разлика от разкрасителни процедури като мезотерапия, блефаропластика, уголемяваме на устните, те са по бюджета на всеки и не предизвикват...
Какво не знаем за пръстите на ръцете?Какво не знаем за пръстите на ръцете?
06 Ноем.
- Знаете ли, че върховете на пръстите притежават изобилие от сензорни рецептори, в сравнение с всички други области на човешкото тяло....
Сънят атакува! Какво не знаем за нарколепсиятаСънят атакува! Какво не знаем за нарколепсията
16 Февр.
Запознайте се с всичко важно, което е нужно да знаете, когато сънят атакува. Болните от нарколепсия спазват стриктни правила, за да живеят нормално....
Не само калцият укрепва коститеНе само калцият укрепва костите
27 Юли
1
Но скелетът не става по-здрав само благодарение на калция....
Какво не знаете за хомеопатията?Какво не знаете за хомеопатията?
29 Март
Хомеопатия представлява метод на лечение на природна основа, съобразен с факта, че всеки от нас представлява живо същество, уникално със своята индивидуалност и личностни характеристики, със свой ритъм на живот, работа...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...