Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Правилно варене на оризВарете ориза пет минути на силен огън.
След това намалете котлона до средно и варете две минути. Последните две минути на варенето на ориза трябва да са на съвсем бавен огън. След това изключете котлона....
16 Септ.
16
Какво е съотношениeто ориз вода при готвене на ориз?Специалистите отричат практиката на българските домакини да запържват ориза до стъклено преди варене....
27 Юли
2
Кокошка, варена с оризДобавете ориза, сложете сварената кокошка и налейте бульон, като съотношението ориз - бульон е стандартното - 1:3.
Оставете ястието да се задушава на тих огън до готовност на ориза....
26 Юли
Бисерен ориз – какво трябва да знаемПо какво се отличава бисерният ориз и какво трябва да знаем за него?
Това е среднозърнест или късозърнест ориз, чийто зърна са сравнително обли, без заострени краища....
31 Май
Червен ориз - какво трябва да знаем?Какви са здравословните ползи от червения ориз? В следващите редове вижте повече:
Заздравява костите
Червеният ориз е изключително полезен при артрит и ревматизъм и помага в превенцията на остеопороза....
28 Май
Черен Ориз - какво трябва да знаемЧерният ориз не е много често употребяван в нашата традиционна кухня, но в последните години набира все по-широка популярност. Това никак не е случайно - братът на познатия ни бял ориз е уникален кулинарен продукт, с...
25 Ноем.
Как да отслабнем с варен оризЗа да има пълен ефект тази напитка, трябва да се храните с прясна риба и морски деликатеси, варен ориз, обясняват специалистите....
01 Дек.
Тънкости при варене на черен оризСлед като огънят се изключи, трябва да го оставите да престои четвърт час под капак....
06 Февр.
Какво трябва да знаем за рафинирания оризПовечето хора предпочитат да ядат бял ориз заради апетитния му цвят, мекота, сладост на вкуса, а и изглежда по-добре на външен вид. В действителност обаче белият рафиниран ориз е продукт, чиито най-важни части са отстранени...
17 Април
Време за варене на различните видове оризПлътните зърна са много твърди, трябва да се накиснат за 4 часа във вода, а след това се варят от 40 до 60 минути.
Тънкозърнестият ориз не се накисва и се вари за около 20-30 минути....
29 Януари
Краставички без варене с ракияПълним с вода догоре и затваряме с капачка.
Затваряме с употребявани капачки, като само леко натискаме със затварачката.
След като са готови, може да се сложи пластмасова капачка....
29 Септ.
2
Кремчета без варене с бишкотиЗа всяка купичка десерт са необходими по две бишкоти, като всяка бишкота, срязваме на три парченца. Разбиваме шоколадовия крем Ole с прясно мляко (400 мл) по указанията на опаковката.
Разбиваме отделно и сухата сладкарска...
21 Април
Телешко варено с ориз и зеленчуци на фурнаОставете месото да ври около час и половина, като от време на време обирате пяната с решетъчна лъжица. Когато месото се свари го извадете и прецедете бульона....
26 Окт.
Кисели краставички с вряла вода без варенеКиселите краставички с вряла вода без варене са много вкусни....
15 Юли
Люти чушлета без варене в бурканДолейте вода в бурканите и затворете с капачки.
Съхранявайте бурканите с люти чушки на хладно и тъмно място.
Лютите чушлета без варене в буркан са готови....
08 Ноем.
2
Лесни краставички без варене и аспиринДобавя се ракията, солта, синапеното семе или пиперът, после се долива с вода до ръба на буркана. Затваря се с капачка.
Бурканите не се стерилизират....
16 Юли
1
Какво е съотношението вода към грис при готвене?Стандартното съотношение вода/грис при варене на каши е 3:1 или 4:1 в зависимост от това колко гъста каша от грис с ябълки обичаме да похапваме....
12 Окт.
Колко вода трябва да пиемМного от нас имат нужда не от два, а от три и повече литра течности дневно. Повечето жители на планетата ни дори не подозират, че през целия си живот те постоянно не получават вода, в количеството, което е необходима на техния...
03 Септ.
Кана за пречистване на вода - какво трябва да знаем?В тази статия споделяме с вас 4 важни фактора, които трябва да имате предвид, преди да закупите пречиствател за вода.
1....
05 Април
Телешко варено с грахСложете го в тенджера в вода (около 2 л) да се вари. Отпенете и доварете месото до пълното му омекване, като го посолите....
22 Март
3
Свинско варено с картофиСложете месото с повечко вода, черния пипер, дафиновия лист да се вари в тенджера под налягане за около 1 час и 20 минути (зависи от дебелината на месото). Изчакайте тенджерата да изстине и я отворете....
06 Юли
Пилешко варено с броколиПилешките филета се режат на малки жулиени и се сваряват в малко количество студена вода, довеждат се до кипене, добавя се сол и се вари за 15 минути на средна температура....
24 Април
Телешко варено в гювечДолива се вода, колкото вие желаете, но съобразете, че не трябва да се пълни догоре глиненият съд!
Сложете капак на съда и поставете в студена фурна. Печете на умерено силна температура около 2 часа и половина....
16 Септ.