Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
16
Варете ориза пет минути на силен огън. След това намалете котлона до средно и варете две минути. Последните две минути на варенето на ориза трябва да са на съвсем бавен огън. След това изключете котлона....
Какво е съотношениeто ориз вода при готвене на ориз?Какво е съотношениeто ориз вода при готвене на ориз?
27 Юли
2
Специалистите отричат практиката на българските домакини да запържват ориза до стъклено преди варене....
Агнешко варено с оризАгнешко варено с ориз
30 Ноем.
1
Страхотно агнешко варено! Да ви е сладко!...
Кокошка, варена с оризКокошка, варена с ориз
26 Юли
Добавете ориза, сложете сварената кокошка и налейте бульон, като съотношението ориз - бульон е стандартното - 1:3. Оставете ястието да се задушава на тих огън до готовност на ориза....
Бисерен ориз – какво трябва да знаемБисерен ориз – какво трябва да знаем
31 Май
По какво се отличава бисерният ориз и какво трябва да знаем за него? Това е среднозърнест или късозърнест ориз, чийто зърна са сравнително обли, без заострени краища....
Червен ориз - какво трябва да знаем?Червен ориз - какво трябва да знаем?
28 Май
Какви са здравословните ползи от червения ориз? В следващите редове вижте повече: Заздравява костите Червеният ориз е изключително полезен при артрит и ревматизъм и помага в превенцията на остеопороза....
Черен Ориз - какво трябва да знаемЧерен Ориз - какво трябва да знаем
25 Ноем.
Черният ориз не е много често употребяван в нашата традиционна кухня, но в последните години набира все по-широка популярност. Това никак не е случайно - братът на познатия ни бял ориз е уникален кулинарен продукт, с...
Как да отслабнем с варен оризКак да отслабнем с варен ориз
01 Дек.
За да има пълен ефект тази напитка, трябва да се храните с прясна риба и морски деликатеси, варен ориз, обясняват специалистите....
Тънкости при варене на черен оризТънкости при варене на черен ориз
06 Февр.
След като огънят се изключи, трябва да го оставите да престои четвърт час под капак....
Какво трябва да знаем за рафинирания оризКакво трябва да знаем за рафинирания ориз
17 Април
Повечето хора предпочитат да ядат бял ориз заради апетитния му цвят, мекота, сладост на вкуса, а и изглежда по-добре на външен вид. В действителност обаче белият рафиниран ориз е продукт, чиито най-важни части са отстранени...
Време за варене на различните видове оризВреме за варене на различните видове ориз
29 Януари
Плътните зърна са много твърди, трябва да се накиснат за 4 часа във вода, а след това се варят от 40 до 60 минути. Тънкозърнестият ориз не се накисва и се вари за около 20-30 минути....
Краставички без варене с ракияКраставички без варене с ракия
29 Септ.
2
Пълним с вода догоре и затваряме с капачка. Затваряме с употребявани капачки, като само леко натискаме със затварачката. След като са готови, може да се сложи пластмасова капачка....
Кремчета без варене с бишкотиКремчета без варене с бишкоти
21 Април
За всяка купичка десерт са необходими по две бишкоти, като всяка бишкота, срязваме на три парченца. Разбиваме шоколадовия крем Ole с прясно мляко (400 мл) по указанията на опаковката. Разбиваме отделно и сухата сладкарска...
Телешко варено с ориз и зеленчуци на фурнаТелешко варено с ориз и зеленчуци на фурна
26 Окт.
Оставете месото да ври около час и половина, като от време на време обирате пяната с решетъчна лъжица. Когато месото се свари го извадете и прецедете бульона....
Кисели краставички с вряла вода без варенеКисели краставички с вряла вода без варене
15 Юли
Киселите краставички с вряла вода без варене са много вкусни....
Люти чушлета без варене в бурканЛюти чушлета без варене в буркан
08 Ноем.
2
Долейте вода в бурканите и затворете с капачки. Съхранявайте бурканите с люти чушки на хладно и тъмно място. Лютите чушлета без варене в буркан са готови....
Лесни краставички без варене и аспиринЛесни краставички без варене и аспирин
16 Юли
1
Добавя се ракията, солта, синапеното семе или пиперът, после се долива с вода до ръба на буркана. Затваря се с капачка. Бурканите не се стерилизират....
Какво е съотношението вода към грис при готвене?Какво е съотношението вода към грис при готвене?
12 Окт.
Стандартното съотношение вода/грис при варене на каши е 3:1 или 4:1 в зависимост от това колко гъста каша от грис с ябълки обичаме да похапваме....
Колко вода трябва да пиемКолко вода трябва да пием
03 Септ.
Много от нас имат нужда не от два, а от три и повече литра течности дневно. Повечето жители на планетата ни дори не подозират, че през целия си живот те постоянно не получават вода, в количеството, което е необходима на техния...
Кана за пречистване на вода - какво трябва да знаем?Кана за пречистване на вода - какво трябва да знаем?
05 Април
В тази статия споделяме с вас 4 важни фактора, които трябва да имате предвид, преди да закупите пречиствател за вода. 1....
Телешко варено с грахТелешко варено с грах
22 Март
3
Сложете го в тенджера в вода (около 2 л) да се вари. Отпенете и доварете месото до пълното му омекване, като го посолите....
Телешко варено с чушкиТелешко варено с чушки
07 Окт.
При сервиране може да гарнирате с бучка масло и наситнен магданоз....
Свинско варено с картофиСвинско варено с картофи
06 Юли
Сложете месото с повечко вода, черния пипер, дафиновия лист да се вари в тенджера под налягане за около 1 час и 20 минути (зависи от дебелината на месото). Изчакайте тенджерата да изстине и я отворете....
Пилешко варено с броколиПилешко варено с броколи
24 Април
Пилешките филета се режат на малки жулиени и се сваряват в малко количество студена вода, довеждат се до кипене, добавя се сол и се вари за 15 минути на средна температура....
Телешко варено в гювечТелешко варено в гювеч
16 Септ.
Долива се вода, колкото вие желаете, но съобразете, че не трябва да се пълни догоре глиненият съд! Сложете капак на съда и поставете в студена фурна. Печете на умерено силна температура около 2 часа и половина....