Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирена за червено виноСъвети за съчетаване на червено вино и сирене
Много хора намират червеното вино със сирене за идеален тандем. Не винаги обаче това е така....
30 Юли
Производство на сирене КачокавалоСвежото сирене Качокавало зрее 2-3 месеца, полузрелият вариант зрее половин година, а напълно зрелият, известен като стаджонато – година и повече.
Качокавало е едно от най-популярните сирена в Италия....
25 Август
Червено ВиноЛошото червено вино ще направи и ястията ви не добри.
Ползи от червеното вино
Полезните свойства на червеното вино са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички....
21 Февр.
1
Домашно червено виноСлед като намачкате гроздето в съда (каца), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса....
13 Ноем.
18
Домашно червено виноСлед като намачкате гроздето в съда (каца), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса....
13 Ноем.
18
Италиански салати със сирене КачокавалоСиренето Качокавало се използва при приготвянето на свежи италиански салати, които са вкусни и лесни за приготвяне....
04 Януари
Италиански вкусотии със сирене КачокавалоСиренето Качокавало се произвежда в Калабрия и някои други региони на страната. Вкусът на сиренето зависи от степента му на зрялост....
11 Дек.
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоКачокавало сицилиано (Caciocavallo Silano) е разновидност на традиционното сирене Качокавало, типично за о. Сицилия....
30 Окт.
Идеалното АшуреДа ви е сладко с идеалното Ашуре!
Житото, което ползвах, беше много чисто, но ако вашето не е, първо, го почистете....
21 Февр.
Червеното вино е идеално с гъбиПърво се сервират бели вино, после розе, след това червени, следват ги сладки и накрая е твърдият алкохол.
Ето и някои вкусни рецепти с гъби....
05 Януари
Гофрети с червено виноГофрети с червено вино, които да гарнирате с любимо сладко.
Яйцата се разбиват заедно със захарта до еднородна смес, след което постепенно се добавят течните съставки - олиото, прясното мляко и червеното вино....
02 Дек.
Скариди за червено виноИзключете, прехвърлете в подходяща чиния скаридите за червено вино и поръсете с пресен магданоз....
14 Август
Негърче с червено виноДокато е топло, Негърчето с червено вино се залива с отделената какаова глазура....
21 Март
Пиле с червено виноЗагрейте 2 с.л. от зехтина в тенджера и изпържете гърдите за около 5 минути. Отцедете ги на кухненска хартия.
Нарежете лука и го изпържете, добавете и пестото.
Сипете виното и водата в тенджерата и кипнете. Върнете...
13 Септ.
Октопод в червено виноЗадушете октопода в тиган с вода и 1/4 от лука и дафиновия лист за 1 час.
Докато октоподът се вари, сложете доматите във вряща вода за 30 секунди, след това залейте със студена и ги обелете.
Отцедете октопода и го...
10 Август
Праскови в червено виноСмесете всички съставки с изключение на прасковите. Сипете ги в тенджера и кипнете сместа.
Щом сиропът се редуцира добавете прасковите и ги задушете. Времето на готвене зависи от размера и качеството на прасковите....
01 Август
Желе с червено виноРазтворете захарта в 500 мл вода, прибавете предварително накиснатия в 2 с.л. вода и възварете с непрекъснато бъркане.
Налейте виното, прибавете малко ванилена захар и лимонова киселина, разтворена в 1 с. л. вода....
08 Ноем.
Калмари с червено виноПодправяте с черния и червения пипер. Разбърквате добре. Посолявате, наливате виното и 1 чаша вода, прибавяте мащерката и целината и захлупвате съда.
Задушавате на тих огън около 40 минути....
16 Февр.
Круши в червено виноПоставяте ги изправени в сиропа и варите докато те получат красив винено червен цвят и поомекнат.
Изваждате ги и ги поставяте в подходящ за сервиране съд, поливате със сиропа и ги оставяте да се охладят....
03 Февр.
Пиле в червено виноЗагрейте фурната на 180 градуса. Нарежете бекона на лентички. Сипете водата в тенджера и бланширайте бекона за 5 минути. Извадете го и го оставете да се отцеди на кухненска харатия.
Кипнете водата отново и сипете лука...
16 Май
Ябълки с червено виноЗахарта се разтваря в червеното вино и оставя да заври. Добавя се розови ликьор и зрънцето карамфил и се вари набавен огън 5 мин.
Прибавят се ябълките, и се вари 7 мин. в захлупен съд....
18 Дек.
Телешко с червено виноСложете месото, добавете червеното вино и бъркайте с дървена лопатка.
Сипете бульона, прибавете обелените, изчистени от семките и нарязани на дребно домати, настърганата кора на 1 лимон, мащерка и босилек....
23 Окт.