Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лечебна ракия с левурдаЗаливат се с домашна ракия, докато се покрият, и се оставят да преседят 14 дни на топло и слънчево място.
След това ракията се прецежда и налива в стъклена бутилка....
06 Април
Греяна ракия с медСипете ракията в подходящ съд или чайник.
Загрейте я заедно с меда до кипване, снемете от котлона и дръжте затворен съда.
Поднесете греяната ракия с мед топла....
20 Ноем.
5
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва...
28 Ноем.
2
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва...
28 Ноем.
2
Ракия от тикваКоличеството тиква със захарен сироп се сварява и трябва, след това да се разбърка добре на еднородна каша.
Ферментацията се получава, като на всеки 20 литра каша се прибавя 4 г суха мая....
29 Април
1
Ракия от джанкиНапример към 250 кг джанки се слага 30 кг или ако захарното съдържание на джанките е 5-6%, следва да се добави 12 кг захар за 100 кг плодова каша....
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаЗа получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди.
Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
28 Ноем.
3
Ракия от джанкиНапример към 250 кг джанки се слага 30 кг или ако захарното съдържание на джанките е 5-6%, следва да се добави 12 кг захар за 100 кг плодова каша....
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаЗа получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди.
Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
28 Ноем.
3
Мезе за ракия и водкаИзмийте зеленчуците. Лукът намачкайте леко с малко сол. В голямо плато подредете листата маруля и дълги и тънки листове бекон.
Отгоре разпръснете резени домати, четвъртинки яйца и лука. Поръсете с още малко сол, черен...
04 Април
1
Мезе за ракия с люти чушлетаИзмиваме чушлетата и чушките.
Нарязваме големите чушки на дребно, а другите слагаме така. В тиганче слагаме чушките и маста.
Те ще си пуснат малко водичка. След като чушлетата се позапекат слагаме надробеното сирене...
25 Окт.
Ликьор с домашна ракия и ягодиКато се разтопи се охлажда и се смесва с ракията, сипва се в шише и се слага в мазето или в хладилника за още 15 дни. След това се консумира....
31 Май
3
Компрес с ракия и черен пиперВнимателно рагърнете парче памук и го напоете с ракия.
Поръсете с черен пипер и увийте внимателно около гърлото.
Отгоре покрийте с вълнен шал и оставете да престои така една нощ.
Внимание!...
09 Януари
Домашна ракия от ечемикПреди дестилацията махаме ечемик и разбъркваме добре ракията.
Получават около 10 литра чудна домашна ракия.
Наздраве!...
24 Януари
Домашна ракия от царевицаВари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне.
Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
01 Юни
1
Ракия от див чесънВ стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията.
Престоява 2 седмици.
Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира.
Може да се използва веднага или да бъде оставено да отлежи....
16 Януари
Домашна ракия от смокиниПрез следващите дни бъркайте кашата по няколко пъти на ден.
Може да добавите и малко дрожди, за да ускорите ферментацията.
След това ракията се дестилира....
21 Ноем.
10
При зъбобол от кариес - ракия с тютюнРецептата за ракиен извлек от тютюн при зъбобол е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012...
03 Април
Салата за ракия с печен патладжан и доматиСалата за ракия с печен патладжан и домати е идеална за домашна ракия....
29 Септ.
При гноясъл нокът - лек с ракия и пепелВ 100 милилитра ракия се разтваря 1 супена лъжица дървесна пепел (получава се от изгаряне на дървесина) и се слага да заври.
Болният пръст се топи в горещата смес и се държи колкото може да понесе разтвора....
03 Април