Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паниран кашкавал за кето режимПаниран кашкавал за кето режим
10 Септ.
Загрейте олиото в тиган и панирайте кашкавала до получаване на апетитна коричка. Панираният кашкавал за кето режим е готов....
Шоколадова торта за диабетици и кето-режимШоколадова торта за диабетици и кето-режим
16 Август
Блатовете се оставят да изстинат. Внимавайте да не счупите блатовете при месенето. Ако стане, не е фатално, както ще видите във видеото. Приготвянето на крема започва с разбиването на сметаната на гъст крем....
Лека гъбена крем супа за кето режимЛека гъбена крем супа за кето режим
23 Април
Оставяме супичката да покъкри на умерена температура за около 10 минути. Добавяме останалата сметана и черен пипер и варим още 15 минути. Леката гъбена крем супа за кето режим се поднася още топла....
Хранене при дивертикулит - какво трябва да знаем?Хранене при дивертикулит - какво трябва да знаем?
29 Окт.
Сред храните, които трябва да се избягват при дивертикулит, са пържените храни, пълномаслените млечни продукти и рафинираните зърнени изделия....
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
14 Юни
Ето какво още трябва да знаете за Е239 Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
10 Юни
Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои от тях са включени в храните. E270 е млечна киселина....
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
20 Юли
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
Крем супа с броколи и праз за кето режимКрем супа с броколи и праз за кето режим
20 Април
Може да разредите крем супата с около 200 мл вода, но ако обичате по-гъсти супи, не е необходимо. Поднесете супата топличка. Крем супата с броколи и праз за кето режим е много вкусна....
Инсулин - какво трябва да знаемИнсулин - какво трябва да знаем
21 Март
Не знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеини - какво трябва да знаем
21 Март
Гликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
Херниопластика - какво трябва да знаемХерниопластика - какво трябва да знаем
11 Юни
Херниопластиката представлява хирургично отстраняване на хернията, като методите могат да са различни в зависимост от конкретния случаи. Основните, които се използват днес са лапароскопията или операция на Лихтенщайн. И...
Диклофенак - какво трябва да знаем?Диклофенак - какво трябва да знаем?
24 Февр.
Какво да избягвате по време на приема на диклофенак? Избягвайте приема на алкохол – той увеличава риска от стомашно кървене....
Бронхоспазъм - какво трябва да знаем?Бронхоспазъм - какво трябва да знаем?
24 Февр.
Ако имате високо кръвно налягане и сте на бета-блокери ще трябва да уведомите вашия лекар, тъй като това ще блокира някои от ефектите на албутерол....
Дерматоза – какво трябва да знаем?Дерматоза – какво трябва да знаем?
09 Февр.
Трябва да обсъдите с вашия лекар какво е довело до поява на състоянието, от което страдате. Може да се наложи взимането на кръвна проба и биопсия....
Вентолин - какво трябва да знаем?Вентолин - какво трябва да знаем?
12 Март
Какво трябва да знаете за Вентолин?...
Пулмикорт - какво трябва да знаем?Пулмикорт - какво трябва да знаем?
04 Март
За да бъде ефективен, този медикамент трябва да се използва редовно. Той не действа веднага и не трябва да се използва за облекчаване на внезапни пристъпи на астма....
Скир - какво трябва да знаемСкир - какво трябва да знаем
04 Февр.
Какво е скир? Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
Липиди – какво трябва да знаемЛипиди – какво трябва да знаем
19 Дек.
Какво представляват липидите Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
Фиде - какво трябва да знаемФиде - какво трябва да знаем
09 Май
За какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...
Хамон - какво трябва да знаемХамон - какво трябва да знаем
07 Юли
Какво представлява шунката хамон, как се прави и с какво си е спечелила такава слава? Това е интересен въпрос за всеки любител на този сушен деликатес и най-вече за пристрастените към испанския хамон....
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеин - какво трябва да знаем
22 Юни
Не трябва да се забравя, че приемът на хранителни добавки не замества пълноценното хранене и добре балансираната диета, включваща разнообразни плодове и зеленчуци, съдържащи лутеин, е начинът организмът да получи важните...
Просеко - какво трябва да знаем?Просеко - какво трябва да знаем?
09 Януари
Какво трябва да знаем за Просекото? 1. Просеко е вид бяло пенливо вино. Гроздето за направата му се отглежда на около 30 000 хектара площ, съсредоточени в Северна Италия. 2....
Сурими - какво трябва да знаем?Сурими - какво трябва да знаем?
30 Дек.
Те са народ, известен със своето добро здраве и здравословно хранене....
Теобромин - какво трябва да знаем?Теобромин - какво трябва да знаем?
15 Февр.
Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
Йоносферата – какво трябва да знаемЙоносферата – какво трябва да знаем
24 Септ.
Йоносферата е слой от земната атмосфера, който се йонизира от слънчевата и космическата радиация. Намира се на 75 - 1000 км над Земята. Радиусът на Земята е 6370 км, така че дебелината на йоносферата е доста малка в сравнение...