Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кефал с тиквичкиНарежете тиквичките на колелца с дебелина около половин сантиметър, посолете ги и ги оставете да се отцедят за около 30 минути, след което ги подсушете с домакинска хартия.
Смесете зехтина със солта, черния пипер и ригана...
07 Юли
Маринован кефал в бурканиПочистваме кефала от вътрешностите. Махаме главите и опашките на рибите.
Измиваме добре рибите. Режем ги на парчета с дебелина около 1 пръст и 1/2. Пак измиваме парчетата. Слагаме ги дълбок съд на дъното....
22 Януари
Задушен кефал с целинаПочистените и добре измити парчета риба се нареждат в намазана с масло тенджера. Заливат се с вода и се добавят нарязаните на парченца моркови, целина и магданоз.
Поръсва се със сол и се напръсква с оцета. Похлупва се...
16 Май
Кефал с пържен магданозПочистваме кефала от главите и го нарязваме на парчета. Посоляваме го и го прибираме за 20-30 минути в хладилник. Овалваме осоления кефал в брашно и го изпържваме в силно сгорещено олио от всички страни....
10 Юли
Задушен кефал с доматиПоднесете ястието от задушен кефал с домати, поръсено със ситно нарязан магданоз....
09 Януари
Кефал на СкараРибата почистваме от люспите, вътрешностите и перките и отстраняваме главите.
Добре омазняваме с олиото и поръсваме с бял смлян пипер, подправка за риба, сол и изцеждаме сока на 1 лимон, като изсипваме върху рибите....
28 Май
1
Кефал на фурнаВсеки кефал увийте в пергаментова хартия за печене и ги сложете в тава да се запекат за 1/2 час на около 180 градуса. Махнете хартията и сложете рибата в чиния....
14 Ноем.
1
Кефал на фурнаВсеки кефал увийте в пергаментова хартия за печене и ги сложете в тава да се запекат за 1/2 час на около 180 градуса. Махнете хартията и сложете рибата в чиния....
14 Ноем.
1
Кефал с маслини и чесънПодготвяме си съда, в който ще поставим рибата, като подмазваме обилно със зехтина, добавяме намачкания чесън и поставяме кефала.
Върху кефала изсипваме маслините и поставяме във фурната....
09 Дек.
Кефал с маслини и гъбиПоднесете готовата печена риба с резени домати или салата капрезе, тъй като кефалът си отива с доматения вкус....
28 Януари
Кефал с домати по испанскиДоматите се попарват с гореща вода и се обелват. Нарязват се на кръгчета и половината се нареждат в тава.
Поръсват се с половината от нарязания на ситно магданоз. Рибите се нареждат върху доматите и се поръсват с червения...
11 Февр.
Кефал в сладко-кисел сосПърженият кефал се слага в чиния за сервиране, полива се обилно със сос, по желание се поръсва с пресен магданоз и се поднася.
Вкусен и ароматен кефал в сладко-кисел сос!...
06 Март
Задушен кефал с горчица и лимонСлед това махаме фолиото да се запече кефалът. Изключваме и сервираме топла рибката.
Задушеният кефал с горчица и лимон е готов....
20 Септ.
Филе от кефал с божествен дресингВърху тях поставяме филетата от кефал.
Отгоре поставяме резен масло и 1 стръкче тарос. Завиваме плътно фолиото като пакет и поставяме в загрят грил тиган....
01 Дек.
3
Кефал с ароматно масло на фурнаВ тава сложете кефала върху решетка или хартия за печене, залейте го с виното и го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна....
12 Септ.
Печен кефал на фурнаПочистваме рибите добре от люспите и вътрешностите, изплакваме със студена вода и поръсваме със сол и магданоз отвън и отвътре.
Поставяме в тавичка, заливаме с олиото и размития в малко вода доматен сос.
Може да долеем...
12 Август
Кефал с домати и магданоз на фурнаНарязвате доматите на филийки и ги разпределяте в намазнена тава. Овкусявате със ситно нарязан магданоз и сол. Отгоре нареждате рибата, която предварително сте почистили и осолили.
Върху рибата слагате останалите домати...
23 Февр.
Черноморски Кефал на грил тиганСвалете печения Кефал от огъня и го поръсете обилно с лимон.
Гарнитурата за този черноморски Кефал на грил тиган е по ваш избор.
Приятен апетит с морски привкус!...
05 Август
Кефал на фурна по солунскиСлагаме почистения и измит кефал и покриваме с останалите домати и магданоз.
Заливаме продуктите с олио, овкусяваме със сол и червен пипер и печем в предварително загрята фурна....
28 Юни
Кефал ПлакияСлед като сме почистили от перките и главата кефала, нарязваме го на филийки.
Подреждаме в глинен съд и заливаме със задушения лук, доматите и отгоре подреждаме с резени лимон....
26 Юни
Печен КефалИзчистваме рибата и я измиваме добре.
Посоляваме я и прибираме в хладилника за около 20 минути.
През това време си нарязваме магданоза на ситно и след като си е поела солта, я пълним с магданоза.
Намазваме със зехтина...
26 Юни
Пълнен КефалПочистваме, измиваме и разрязваме откъм гърба кефала и го обезкостяваме.
В съд смесваме коняка, черен пипер и сол, разбъркваме и намазваме рибата от двете страни....
26 Юни
Печен кефалИзкормените и измити кефали се изчистват и се овкусяват добре със сол и пипер. Накълцайте 2-3 глави лук ситно, смесете го с магданоза и още малко сол и пипер....
11 Септ.
Задушен кефалИзчакайте да заври и прибавете и запечения кефал. Течността трябва да покрива рибите, при нужда долейте още малко.
Намалете котлона и задушавайте кефала за 15-20 минути на тих огън....
23 Юли