Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни рецепти от японската кухняОсновни рецепти от японската кухня
23 Май
Най-популярният японски бульон е даши – той е основа на много японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в хладилник до три дни. Натъркайте едно парче водорасли комбу с влажна кърпа....
Китайска кухняКитайска кухня
30 Януари
1
Както вече споменахме китайската храна и кухня са много различни от нашата....
Основни продукти, използвани в японската кухняОсновни продукти, използвани в японската кухня
15 Юли
китайско зеле, което всъщност е японско. 7. Плодове Те не се поднасят отделно като десерт, но присъстват в приготвянето на различни ястия....
Основни японски добавки в кухнятаОсновни японски добавки в кухнята
26 Юни
Захар и сол има във всяка една кухня, соевият сос също е задължителен, без значение дали готвите японско, китайско, а често българско или гръцко ястие....
Основни разлики между видовете акумулаториОсновни разлики между видовете акумулатори
07 Юни
Различията между тях са основно в материала, от който са изградени електролитите и електродите....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Японска пицаЯпонска пица
25 Окт.
1
По този начин приготвяме и останалите японски пици. В купичка разбъркваме продуктите за светлия сос. Прибираме в хладилник за да се огладят добре. Правим същото с продуктите за тъмния сос....
Японска майонезаЯпонска майонеза
27 Юни
Японската майонеза се използва за компания на суши, различни меса, риба и зеленчуци....
Японска гейшаЯпонска гейша
21 Март
Пасирайте почистените къпини със сока от бъз. Добавете сока от малини и портокаловия сок и добре разбъркайте. Прецедете във висока чаша и поднесете с украса по избор....
Японската кухня УашокуЯпонската кухня Уашоку
15 Ноем.
Не, тя е много повече, поради което т.нар. японска кухня Уашоку е включена дори в списъка на ЮНЕСКО. Уашоку не е вид ястие или конкретно японско меню....
Основни продукти в испанската кухняОсновни продукти в испанската кухня
04 Февр.
Испанската кухня винаги е впечатлявала почитателите си с голямото разнообразие от продукти, които включва....
Китайски съновник - тълкувания на основни сънищаКитайски съновник - тълкувания на основни сънища
27 Дек.
Чай в съня според китайския съновник - Чаят е традиционна китайска напитка. Ако е сипан в чаши, означава край на скиталчествата и благополучно завръщане у дома....
Основни разлики между интелигентните и глупавите хораОсновни разлики между интелигентните и глупавите хора
13 Март
Има 5 основни разлики между интелигентните и глупавите хора: Глупавите хора винят другите за грешките си Глупаците смятат, че околните са виновни за собствените им грешки....
Окономияки - японска палачинкаОкономияки - японска палачинка
24 Май
1
Изпържената японска палачинка се прехвърля в чиния, поръсва се със зелен лук и кръстосайте ленти майонеза....
Японска салата НамазуЯпонска салата Намазу
11 Септ.
Морковите и ряпата се обелват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се и се оставят за половин час. След това се измиват и се отцеждат. В тенджера се наливат водата, половината оцет, добавя се захарта и се пуска кубчето...
Японска картофена салатаЯпонска картофена салата
29 Януари
Накрая се разбърква с майонезата и японска картофена салата е готова за сервиране....
Японска салата ХарусамеЯпонска салата Харусаме
27 Септ.
Поръсва се малко черен пипер и се разбърква добре японска салата Харусаме....
Особености на японската кухняОсобености на японската кухня
20 Февр.
Друга характерна особеност на японската кухне е, че за разлика от европейците, които като вкусове различват кисело, сладко, солено и горчиво, тук присъства и пети вкус, известен като умами....
Продукти от японската кухняПродукти от японската кухня
15 Май
Приготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав....
Джинджифилът в японската кухняДжинджифилът в японската кухня
20 Юли
Азиатската кухня се слави с масовото използване на продукти като ориз, различни видове фиде, соя, соев сос и др....
Китайска туршияКитайска туршия
05 Септ.
1
След това китайската туршия е готова. Съхранява се задължително в хладилник....
Китайска супаКитайска супа
14 Май
Всички съставки освен яйцето се слагат да врят около 5 мин., или до пълна готовност на граха. Отнема се от огъня и се добавя яйцето. Разбърква се добре и се сервира гореща....
Китайска питкаКитайска питка
22 Февр.
Затопляме водата и прибавяме захарта и маята. Изчакваме малко да се надигне и прибавяме и солта. Пресяваме си брашното и правим кладенче, в което изсипваме кваса. Омесваме не много твърдо тесто и завиваме с мокра кърпа...
Китайска салаткаКитайска салатка
30 Юли
Сварете пилешкото месо, оставете го да изстине и го накълцайте на ситно. Разбъркайте го с едро настърганата (или нарязана) краставица, посолете сместа и я поръсете с лимоновия сок. Поднесете салатата веднага....
Китайска салатаКитайска салата
03 Ноем.
Оризът се сварява, през това време се нарязват на кубчета краставицата и доматите. Чесънът и кромид-лукът също се режат на ситно. След като охладим готовият ориз всички продукти се объркват в по-голяма купа. Сипва се...