Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Киш от листа на цвеклоРазточете тестото за киш между два пласта хартия за печене на тънка кора с диаметър 30 см.
Махнете горния пласт и обърнете върху форма за киш или тарт със стандартни размери 28 см....
08 Юли
Киш ПринцесаКишът се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато плънката стегне, и преди да е готова, се подреждат на шайби нарязаният домат и кашкавал....
01 Август
Кашкавален кишОмесваме тестото и го разполагаме по дъното и стените на форма за киш или тавичка. Изпичаме от него блат - около 20 см.
След това затопляме фурната на 190 градуса. Разбиваме яйцата в купа....
09 Април
1
Спаначен кишВърху запечения блат подредете кръгчета домат и отгоре сипете плънката на спаначения киш.
Отгоре поръсете киша с настъргания кашкавал и сложете да се изпече до готовност....
06 Окт.
Ливански кишВзима се готово тесто за пица и се разстила на тънко в тава. Покрива се с алуминиево фолио, за да не бухне и се изпича....
25 Окт.
2
Фалшив кишНарежете на ситно лука и чушките и ги сложете да се запържат за кратко в 3 с.л. зехтин. Щом омекнат ги махнете от котлона и оставете да се охладят. Нарежете бекона и отцедените гъби. Сиренето настържете....
09 Окт.
2
Пъстър КишПече се 30-40 минути на 180 градуса до получаване на кафява коричка отгоре.
Кишът може да се консумира и студен....
24 Януари
Зеленчуков кишПоръсва се с пармезана и така приготвения киш се пече около 50 мин., или докато сместа стане златиста....
11 Април
Шоколадов кишБелтъкът на едното яйце се отделя и се разбива. Добавят се останалите две цели яйца и сместа се разбърква добре.
Яйцата се добавят в горещата смес при непрекъснато бъркане на тънка струйка....
15 Януари
Фалшив кишНарежете на ситно лука и чушките и ги сложете да се запържат за кратко в 3 с.л. зехтин. Щом омекнат ги махнете от котлона и оставете да се охладят. Нарежете бекона и отцедените гъби. Сиренето настържете....
09 Окт.
2
Ливански кишВзима се готово тесто за пица и се разстила на тънко в тава. Покрива се с алуминиево фолио, за да не бухне и се изпича....
25 Окт.
2
Киш ЛоренВътрешността на киш Лорен трябва да остане кремообразна и внимавайте да не го препечете....
02 Март
10
Пай, тарт или киш? Каква е разликата?По принцип значението на думата пай означава вид тесто с пълнеж от плодове, зеленчуци, сирена, кремове, меса и други продукти. В този смисъл на думата типични пайове са руският пирог и мексиканските емпанади...
16 Май
Киш четири сиренаСтегналото тесто за киш разточваме и поставяме в тава, което обхваща и стените.
Набождаме дъното с вилица и печем в предварително загрята фурна на 180°C за около 25 минути....
31 Януари
Киш с гъбиГъбите за плънката на киша задушаваме в мазнина, жълтъците разбиваме със сметаната и подправките, добавяме настъргания кашкавал.
Добавяме гъбите, яйчената смес в тавата, печем киша с гъби за около 40 минути....
02 Февр.
Киш с хлябПечете киша в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути или до приятен загар.
Кишът с хляб е готов....
01 Май
Киш 4 сиренаТова е един изключително ароматен киш, чиято плънка е много нежна и кремообразна....
19 Януари
Киш с бутертестоСоленият пай се посолява на вкус.
Изсипва се върху тестото, украсява се с предварително задушени броколи, гъби и шайбички червен лук.
Кишът с бутертесто се пече на 200°C до готовност....
01 Април
Хрупкав зеленчуков кишЗагънете краищата на тестото навътре и сложете зеленчуковия киш да се пече в предварително загрята фурна на 200 °C за 40-45 минути, докато ръбовете на тестото придобият златист загар и до готовност на зеленчуците....
15 Септ.
Лучен киш ПровансПечем на 150 градуса до златисто за около 20 минути. Лученият киш Прованс е много вкусен....
03 Дек.