Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класически сосове за месоСосове за месо могат да се приготвят от различни продукти, те засилват вкуса и аромата на месото. Някои видове месо се поднасят изцяло в сос, а някои само се заливат частично....
15 Март
Класически сосове за дивечСосовете за дивеч обогатяват вкуса на месото и го правят по-ароматно и приятно. Сред класическите сосове е червеният сос....
20 Февр.
Класически сосове за рибаЗа да бъде ястието от риба още по-вкусно и незабравимо, ще ви предложим няколко рецепти за класически сосове, с които да изненадате гостите и семейството си....
06 Дек.
1
Класически сосове за пелмениГотова заквасена сметана, която нарочно включваме към списъка си за класически сосове за пелмени, защото макар и да не е сос, това е вероятно най-често срещания начин, по който руснаците консумират своите пелмени....
01 Май
Класически италиански сосове за макарониДнес ще ви представим няколко класически италиански сосове за макарони, които също толкова успешно можете да използвате и за пене или фарфале....
30 Юни
Сосове за Пилешки ПържолиСол и черен пипер са класическите подправки за тези сосове. Можете също така да прибавите и магданоз, копър или чубрица....
17 Юли
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеГъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио.
Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
05 Юли
Класически панирани пилешки хапкиПилешкото месо овалваме в останалото брашно и потапяме пилешките хапките в панировка.
Поставяме в тигана и пържим от двете страни до златисто класически панирани пилешки хапки....
06 Юли
Класически пастет от пилешки дробчетаСъхранява се пастет от пилешки дробчета в бурканчета в хладилник.
Приятен апетит!...
19 Януари
Класически пастет от пилешки дробчетаОставя се в хладилник, да стегне класическият пастет от пилешки дробчета....
19 Септ.
1
Класически пастет от пилешки дробчетаОставя се в хладилник, да стегне класическият пастет от пилешки дробчета....
19 Септ.
1
Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосовеПриготвяме сосовете, като за този от кайма, първо смесваме каймата с малко вода. В зехтин - 3-4 с.л., добавяме каймата, почистени и нарязани на ситно лук и моркови....
30 Юли
Пилешко с гъбиГърдите се дробят на парчета. Гъбите се изцеждат, измиват се и се режат. Чушката се изчиства и се накълцва.
В тенджера се слага първо олиото и маслото. Добавят се ситно нарязан лук и чушките, да се запържи.
След това...
19 Февр.
Пилешко с ньокиЗапържете за 5 минути и сипете нарязаното пилешко и салвията.
Продължете да пържите още 5 минути. Сварете ньоките, отцедете и заедно със сметаната ги сипете при пилето....
15 Май
Пилешко с фурмиДобавете 1 ч.ч. от получения одеве пилешки бульон. Оставете сместа да къкри на огъня 10 минути. Наредете пилешкото месо в тава и го залейте с приготвения сос....
10 Окт.
Пилешко с броколиНарежете пилешките гърди на хапки и го запържете в загрятото олио за 3-4 минути.
Добавете нарязаните на дребно лук и моркови, налейте 1/2 ч.ч. вода и задушавайте до омекване.
Прибавете нарязаните на филийки гъби,...
17 Април
Пилешко с естрагонНалейте пилешкия бульон и овкусете със сол и черен пипер. Похлупете и намалете силата на огъня на половина.
Оставете така да се готви до редуциране на течността....
17 Май
5
Пилешко с аспержиНарежете месото на дребни късчета, сложете му 4 супени лъжици чили сос и подправките и добре разбъркайте. Оставете го в марината за около 10 минути.
Изчистете аспержите, срежете им краищата и ги нарежете на дълги ленти...
25 Март
Пилешко с яйцаПилето обезкостявате, като костите и кожата сварявате с около 700 мл вода на бульон. Прецедете го и след като изстине, към него добавете разбитите яйца.
Чистото месо режете на жулиени и запържвате в загрятото олио....
17 Дек.
Пилешко с юфкаПилешкото нарежете на парченца и го запържете в маслото. Прибавете натрошеното сирене, черен пипер на вкус и малко индийско орехче.
Разбъркайте добре и смесете с юфката....
09 Април
Пилешко в гювечеМесото се нарязва на кубчета (средно големи) и се запържва в мазнината. Добавят се лука, моркова, целината, домата и подправките- черния и червения пипер, солта, както и виното. Ако сместа е прекалено гъста я задушете с малко...
25 Август
3