Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога е правилно да добавяме солтаСлед като вече уточнихме колко сол се поставя на гозбите, трябва да знаем кога точно се слага – в началото на ястието или пък в края....
27 Ноем.
Към какви ястия да добавяме розмаринЯстията с картофи променят вкуса и аромата си, ако към тях се добави розмарин.
Тестото за хляб става много по-вкусно, ако добавите в него малко розмарин....
19 Април
В кои ястия да добавяме босилек?Продължете да четете, за да разберете към кои ястия да добавяте босилек.
Овкусете салата Капрезе с босилек
Босилекът заема централно място в легендарната салата Капрезе, заедно със зрели домати и свежа моцарела....
26 Август
Към кои ястия да добавяме босилек?Босилекът в ястията добавя свежест и комплектност, балансирайки сладостта и киселинността на доматите....
27 Май
Към кои ястия да добавяме естрагон?В ястията естрагонът се съчетава добре с магданоз, чубрица, шарен пипер и черен пипер.
Естрагонът е подходяща подправка за ястия с месо или салати с месо....
06 Юни
Към кои ястия да добавяме кимионЕдна от най-традиционните български подправки се влага в едни от най-любимите ястия. Най-често кимионът се добавя на месни ястия и така любимите кебапчета и кюфтета....
16 Окт.
1
Към кои ястия да добавяме чубрицаС чубрица се подправят всякакви ястия с месо и яхнии. Освен това влиза в състава на всяка кайма за кюфтета, кебапчета, както и ястия с кайма, като пълнени чушки например....
25 Септ.
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Шафранка - евтина алтернатива на ШафранаЦветовете на растението се използват като евтин заместител на Шафрана....
19 Март
Към кои ястия да добавяме див чесън?Само че вкусът не се задържа за дълго, затова е добре да го слагате към края на приготвяне на ястието.
Ето към кои ястия може да добавите див чесън:
1....
15 Юли
В кои ястия да добавяме консервирана царевица?Оризови ястия с царевица
Добавете консервирана царевица към оризови ястия, като мексикански ориз, за да ги обогатите със сладък вкус и цвят....
29 Септ.
Към какви ястия да добавяме сушени домати?Може да добавите и смлени бадеми или пармезан за поръска.
Кюфтенца с доматен сос
Сушени домати и чушки халапеньо биха обогатили соса на тези кюфтенца....
13 Август
Към какви ястия да добавяме индийско орехчеДобавя се в традиционно сладки ястия – торти от сметана, сладкиши, яйчени и млечни кремове. В тестените изделия се добавя при замесването на самото тесто....
27 Януари
1
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Розовият пипер се среща и под наименованията розови зърна, бразилски /перуански пипер, плодове шинус/. Розовият пипер е плодът на малко цъфтящо дърво, произлизащо от Бразилия и Аржентина.
Плодовете му приличат на...
26 Април
Към кои ястия да добавяме дафинов листНай-често се добавя на печени ястия, като картофи и риба на фурна, както и ястия с боб.
Дафиновия лист е непретенциозна подправка и се комбинира добре с лук, чесън, хвойна, бахар, черен пипер, оцет....
03 Август
ШафранВ Близкия изток и в Южна Европа се използва за ароматизиране и оцветяване на ястия с ориз (пилаф, паеля и т.н.). Добавя се и в ястия с агнешко, риба и птици за увеличаване на аромата и за оцветяване....
04 Февр.
2
Мускатово орехче – към кои ястия да го добавямеАко искате да го добавите към солени ястия, най-подходящи за случая са – гозби, които съдържат ориз, такива с мляно месо, зеленчукови супи, бели и доматени сосове, месни бульони....
23 Ноем.
Ето защо трябва да добавяте конопено масло към ястията сиМоже да се използва в различни ястия с ориз и може да се използва за приготвяне на сосове, мариноване или пък разбиване на хумус заедно с много други продукти....
27 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
За какви ястия се използва шафран?И докато в ястията се добавя в края на готвенето, то при различните печива трябва да се добавя при самото замесване, за да може да овкуси и оцвети тестото....
09 Дек.
Тънкости при приготвянето на ястия с шафранТънкостите в приготвянето на ястия с шафран обаче често се пренебрегват, което води до по-малко вкусни ястия.
Вече знаете колко много вкусотии може да приготвите с тази невероятна подправка....
24 Февр.
Перфектната отпуска - кога и колко?Независимо дали ги използваме за почивка или забавления и купони, всичко трябва да е колкото може повече.
Освен по време на почивките е нужно ежедневно да отделяме поне по час за нещата, които обичаме....
11 Август
Кога трябва да пием селен и по колкоСеленът е микроелемент в човешкия организъм, считан за антиоксидант, важен за защита и укрепване на имунитета.
Необходим е за протичането на много жизнени процеси, част е от всяка една наша клетка, но най-висока е концентрацията...
22 Февр.