Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога е правилно да добавяме солтаКога е правилно да добавяме солта
27 Ноем.
След като вече уточнихме колко сол се поставя на гозбите, трябва да знаем кога точно се слага – в началото на ястието или пък в края....
Към какви ястия да добавяме розмаринКъм какви ястия да добавяме розмарин
19 Април
Ястията с картофи променят вкуса и аромата си, ако към тях се добави розмарин. Тестото за хляб става много по-вкусно, ако добавите в него малко розмарин....
В кои ястия да добавяме босилек?В кои ястия да добавяме босилек?
26 Август
Продължете да четете, за да разберете към кои ястия да добавяте босилек. Овкусете салата Капрезе с босилек Босилекът заема централно място в легендарната салата Капрезе, заедно със зрели домати и свежа моцарела....
Към кои ястия да добавяме босилек?Към кои ястия да добавяме босилек?
27 Май
Босилекът в ястията добавя свежест и комплектност, балансирайки сладостта и киселинността на доматите....
Към кои ястия да добавяме естрагон?Към кои ястия да добавяме естрагон?
06 Юни
В ястията естрагонът се съчетава добре с магданоз, чубрица, шарен пипер и черен пипер. Естрагонът е подходяща подправка за ястия с месо или салати с месо....
Към кои ястия да добавяме кимионКъм кои ястия да добавяме кимион
16 Окт.
1
Една от най-традиционните български подправки се влага в едни от най-любимите ястия. Най-често кимионът се добавя на месни ястия и така любимите кебапчета и кюфтета....
Към кои ястия да добавяме чубрицаКъм кои ястия да добавяме чубрица
25 Септ.
С чубрица се подправят всякакви ястия с месо и яхнии. Освен това влиза в състава на всяка кайма за кюфтета, кебапчета, както и ястия с кайма, като пълнени чушки например....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
Шафранка - евтина алтернатива на ШафранаШафранка - евтина алтернатива на Шафрана
19 Март
Цветовете на растението се използват като евтин заместител на Шафрана....
Към кои ястия да добавяме див чесън?Към кои ястия да добавяме див чесън?
15 Юли
Само че вкусът не се задържа за дълго, затова е добре да го слагате към края на приготвяне на ястието. Ето към кои ястия може да добавите див чесън: 1....
В кои ястия да добавяме консервирана царевица?В кои ястия да добавяме консервирана царевица?
29 Септ.
Оризови ястия с царевица Добавете консервирана царевица към оризови ястия, като мексикански ориз, за да ги обогатите със сладък вкус и цвят....
Към какви ястия да добавяме сушени домати?Към какви ястия да добавяме сушени домати?
13 Август
Може да добавите и смлени бадеми или пармезан за поръска. Кюфтенца с доматен сос Сушени домати и чушки халапеньо биха обогатили соса на тези кюфтенца....
Към какви ястия да добавяме индийско орехчеКъм какви ястия да добавяме индийско орехче
27 Януари
1
Добавя се в традиционно сладки ястия – торти от сметана, сладкиши, яйчени и млечни кремове. В тестените изделия се добавя при замесването на самото тесто....
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Към кои ястия да добавяме Розов пипер?
26 Април
Розовият пипер се среща и под наименованията розови зърна, бразилски /перуански пипер, плодове шинус/. Розовият пипер е плодът на малко цъфтящо дърво, произлизащо от Бразилия и Аржентина. Плодовете му приличат на...
Към кои ястия да добавяме дафинов листКъм кои ястия да добавяме дафинов лист
03 Август
Най-често се добавя на печени ястия, като картофи и риба на фурна, както и ястия с боб. Дафиновия лист е непретенциозна подправка и се комбинира добре с лук, чесън, хвойна, бахар, черен пипер, оцет....
ШафранШафран
04 Февр.
2
В Близкия изток и в Южна Европа се използва за ароматизиране и оцветяване на ястия с ориз (пилаф, паеля и т.н.). Добавя се и в ястия с агнешко, риба и птици за увеличаване на аромата и за оцветяване....
Мускатово орехче – към кои ястия да го добавямеМускатово орехче – към кои ястия да го добавяме
23 Ноем.
Ако искате да го добавите към солени ястия, най-подходящи за случая са – гозби, които съдържат ориз, такива с мляно месо, зеленчукови супи, бели и доматени сосове, месни бульони....
Ето защо трябва да добавяте конопено масло към ястията сиЕто защо трябва да добавяте конопено масло към ястията си
27 Март
Може да се използва в различни ястия с ориз и може да се използва за приготвяне на сосове, мариноване или пък разбиване на хумус заедно с много други продукти....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
За какви ястия се използва шафран?За какви ястия се използва шафран?
09 Дек.
И докато в ястията се добавя в края на готвенето, то при различните печива трябва да се добавя при самото замесване, за да може да овкуси и оцвети тестото....
Тънкости при приготвянето на ястия с шафранТънкости при приготвянето на ястия с шафран
24 Февр.
Тънкостите в приготвянето на ястия с шафран обаче често се пренебрегват, което води до по-малко вкусни ястия. Вече знаете колко много вкусотии може да приготвите с тази невероятна подправка....
Перфектната отпуска - кога и колко?Перфектната отпуска - кога и колко?
11 Август
Независимо дали ги използваме за почивка или забавления и купони, всичко трябва да е колкото може повече. Освен по време на почивките е нужно ежедневно да отделяме поне по час за нещата, които обичаме....
Кога трябва да пием селен и по колкоКога трябва да пием селен и по колко
22 Февр.
Селенът е микроелемент в човешкия организъм, считан за антиоксидант, важен за защита и укрепване на имунитета. Необходим е за протичането на много жизнени процеси, част е от всяка една наша клетка, но най-висока е концентрацията...