Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ставна хирургия – кога е време за смяна на ставаСтавна хирургия – кога е време за смяна на става
06 Юни
Операциите на тазобедрената става и коляното, при които част от естествената става се премахва и заменя с протеза, са много разпространни....
Кога месото става вредно?Кога месото става вредно?
03 Май
2
Авторите на проучването не апелират за пълен отказ от консумация на месо, а тя да се сведе до 210 грама седмично....
Умни хладилници предупреждават кога храната е разваленаУмни хладилници предупреждават кога храната е развалена
06 Април
Чрез специален софтуер се прави сравнение на микробиологично ниво и ако има разлика, това означава, че храната е развалена....
Кога бенките стават опасни?Кога бенките стават опасни?
18 Януари
Всеки от нас има от чаровните петънца по себе си. Някои от бенките са вродени, други придобиваме с годините. Но това, което малко от нас знаят, е, че за тях трябва да се грижим така, както се грижим за всичко останало в тялото...
Кога бенките стават опасни?Кога бенките стават опасни?
29 Ноем.
Премахването става или чрез изрязване на тъканта до здраво или премахване чрез лазер....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Не яж частично развалени ябълки! Ето защоНе яж частично развалени ябълки! Ето защо
13 Ноем.
Достатъчно е от един плод, независимо дали е ябълка или не, само 1/3 от него да е развалена, което да направи целия плод негоден за консумация....
Туршия за бърза консумацияТуршия за бърза консумация
09 Окт.
1
След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолу за бърза консумация
28 Дек.
Кьопоолуто за бърза консумация е готово. Източник: Ралица Николаева...
Акупунктурата - кога помага и кога не?Акупунктурата - кога помага и кога не?
05 Дек.
Акупунктурата е алтернативен метод на лечение, към който хората предпочитат да се обръщат все по-често. Тя лекува не само неприятните симптоми на даден проблем, а и заболяването. Макар че се смята, че при акупунктурата няма...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Храните, които никога не се развалятХраните, които никога не се развалят
21 Август
Ако не се отравя обаче и се държи на тъмно място с ниска температура, едва ли би се развалил в близките пет години./page...
Защо питката не става на конци?Защо питката не става на конци?
08 Окт.
При приготвянето на питки и козунаци се смята, че те са истински сполучливи и добри, ако след разчупване вътрешността им се отделя на така наречените конци. За някои домакини е трудно да постигнат този резултат и вероятно...
Мариновани чушки за бърза консумацияМариновани чушки за бърза консумация
01 Септ.
Чушките се изчистват от семената и с нож се цепват само отдолу до средата. Приготвя се марината. В тенджерка се сипва оцетът, водата, олиото, солта, дафиновият лист и нарязани скилидки чесън. Поставя се на котлона да заври...
Чорбаджийски чушки за бърза консумацияЧорбаджийски чушки за бърза консумация
19 Окт.
Чорбаджийските чушки за бърза консумация са готови....
Мариновани патладжани за бърза консумацияМариновани патладжани за бърза консумация
06 Май
Извадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
Пукани чушлета за бърза консумацияПукани чушлета за бърза консумация
13 Септ.
Пуканите чушлета за бърза консумация са чудни!...
Мариновани тиквички за дълга консумацияМариновани тиквички за дълга консумация
27 Юли
Колкото повече се мариноват, стават по-вкусни. Добър апетит!...
Домашна лютеница за директна консумацияДомашна лютеница за директна консумация
28 Август
2
Овиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре....
Претъпкано зеле за бърза консумацияПретъпкано зеле за бърза консумация
18 Окт.
1
Не е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце. Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....
Маринована сиврия за бърза консумацияМаринована сиврия за бърза консумация
14 Юли
Нарежете на ситно пресните магданоз, копър и листа целина. Почистете и нарежете глава чесън. Пригответе маринатата, като смесите солта, захарта, оцета, зехтина и водата. Разбъркайте, докато се разтворят напълно солта...
Салата Ропотамо за директна консумацияСалата Ропотамо за директна консумация
01 Дек.
Салатата Ропотамо за директна консумация е готова....
Кисело зеле за бърза консумацияКисело зеле за бърза консумация
19 Окт.
Зелето се измива и се нарязва наполовина. Слага се във вода да се изкисне за около 1 час. След това го оставяте да се оцеди от водата. Нарязвате го на дребно и го посолявате като за салата. Омачквате го хубаво с ръце....