Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ставна хирургия – кога е време за смяна на ставаОперациите на тазобедрената става и коляното, при които част от естествената става се премахва и заменя с протеза, са много разпространни....
06 Юни
Кога месото става вредно?Авторите на проучването не апелират за пълен отказ от консумация на месо, а тя да се сведе до 210 грама седмично....
03 Май
2
Умни хладилници предупреждават кога храната е разваленаЧрез специален софтуер се прави сравнение на микробиологично ниво и ако има разлика, това означава, че храната е развалена....
06 Април
Кога бенките стават опасни?Всеки от нас има от чаровните петънца по себе си. Някои от бенките са вродени, други придобиваме с годините. Но това, което малко от нас знаят, е, че за тях трябва да се грижим така, както се грижим за всичко останало в тялото...
18 Януари
Кога бенките стават опасни?Премахването става или чрез изрязване на тъканта до здраво или премахване чрез лазер....
29 Ноем.
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
26 Септ.
8
Не яж частично развалени ябълки! Ето защоДостатъчно е от един плод, независимо дали е ябълка или не, само 1/3 от него да е развалена, което да направи целия плод негоден за консумация....
13 Ноем.
Туршия за бърза консумацияСлед 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
09 Окт.
1
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолуто за бърза консумация е готово.
Източник: Ралица Николаева...
28 Дек.
Акупунктурата - кога помага и кога не?Акупунктурата е алтернативен метод на лечение, към който хората предпочитат да се обръщат все по-често. Тя лекува не само неприятните симптоми на даден проблем, а и заболяването. Макар че се смята, че при акупунктурата няма...
05 Дек.
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Храните, които никога не се развалятАко не се отравя обаче и се държи на тъмно място с ниска температура, едва ли би се развалил в близките пет години./page...
21 Август
Защо питката не става на конци?При приготвянето на питки и козунаци се смята, че те са истински сполучливи и добри, ако след разчупване вътрешността им се отделя на така наречените конци.
За някои домакини е трудно да постигнат този резултат и вероятно...
08 Окт.
Мариновани чушки за бърза консумацияЧушките се изчистват от семената и с нож се цепват само отдолу до средата.
Приготвя се марината. В тенджерка се сипва оцетът, водата, олиото, солта, дафиновият лист и нарязани скилидки чесън. Поставя се на котлона да заври...
01 Септ.
Мариновани патладжани за бърза консумацияИзвадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
06 Май
Мариновани тиквички за дълга консумацияКолкото повече се мариноват, стават по-вкусни.
Добър апетит!...
27 Юли
Домашна лютеница за директна консумацияОвиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре....
28 Август
2
Претъпкано зеле за бърза консумацияНе е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце.
Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....
18 Окт.
1
Маринована сиврия за бърза консумацияНарежете на ситно пресните магданоз, копър и листа целина.
Почистете и нарежете глава чесън.
Пригответе маринатата, като смесите солта, захарта, оцета, зехтина и водата. Разбъркайте, докато се разтворят напълно солта...
14 Юли
Кисело зеле за бърза консумацияЗелето се измива и се нарязва наполовина. Слага се във вода да се изкисне за около 1 час.
След това го оставяте да се оцеди от водата. Нарязвате го на дребно и го посолявате като за салата. Омачквате го хубаво с ръце....
19 Окт.