Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шишчета от агнешко месоСлед това нанижете шишчетата редувайки месо и лук, овкусете ги с подправки и ги изпечете на грил или скара.
Сервирайте с гарнитура от зелен лук и зеленчуци по избор....
26 Август
Шишчета от свинско месоСвинското месо се нарязва на еднакви парчета, подходящи за шишчета....
14 Януари
Шишчета от агнешко месоСлед това нанижете шишчетата редувайки месо и лук, овкусете ги с подправки и ги изпечете на грил или скара.
Сервирайте с гарнитура от зелен лук и зеленчуци по избор....
26 Август
Сочни шишчета от свинско месоНарежете свинското месо на кубчета и поставете в дълбока купа. Поръсете с подправките (без солта и лука), залейте с бялото вино и оставете да се маринова поне за 12 часа в хладилник....
28 Април
Мариновани шишчета от телешко месоПочистеното месо разрязваме по хоризонтал. Всяко парче нарязваме на хапки. Предварително накисваме шишчетата във вода за няколко часа.
Чушките режем на парченца....
26 Юни
Мариновани шишчета от агнешко месоСервирайте, като на всяко 1 шишче забодете резен лимон....
26 Април
Кое месо е най-подходящо за шишчета?За предпочитане е за свинските шишчета да се използва месо от свински врат или гърди,пилешките шишчета съветваме да приготвите от бяло месо, а за телешки или агнешки шишчета използвайте месо от бут....
15 Май
Кое е свинското месо за готвене?След като знаете кое месо става за готвене, препоръчваме да опитате от следните рецепти със свинско:
- свинско с ориз;
- свински гювеч;
- свински кебап;...
21 Януари
Свинското в Италия - кое го прави І качество месоНе обаче гозбите със свинско правят това месо да се възприема като първокачествено, а италианските колбаси, в които то доминира напълно. Кои са колбасите, направени от най-доброто свинско в Италия?...
04 Юни
Двойно запържени шишчета от агнешко месоНанизваме го на шишчета, като редуваме месо, тиквичка и парче сланина.
Приготвените шишчета овалваме в брашно и изпържваме в мазнина....
29 Юли
Наситени с аромати шишчета от телешко месоНакисвам дървените шишчета във вода. Нанизвам месото и зеленчуците, като ги редувам със сланината.
Поставям шишчетата в йенска тавичка. Всяко парче нарежете на тънки дълги ленти....
23 Август
Мариновано месо за шишчета с кисело мляко и подправкиНанижете месото на дървени шишчета и печете в тиган керамичен /или оребрен, може и на скара/....
21 Април
Шишчета от телешко месо с мента и кориандърГотовите шишчета сервирайте веднага поръсени с накъсани или цели листа мента за още аромат. Посолете леко и консумирайте с удоволствие!
Добър апетит!...
28 Окт.
Шишчета с кюфтеВ тава сложете хартията за печене, отгоре наредете шишчетата и ги сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин....
20 Януари
Шишчета с кюфтенцаНа дървено шишче се нанизват по 3-4 кюфтенца и се запичат на грил или скара, като се въртят от всички страни....
25 Януари
1
Шишчета с тофуНанижете тофуто на шишчета заедно с почистените гъби и доматите.
Намажете шишчетата с оставащата марината. Запечете на скара за 5-10 минути....
11 Септ.
Шишчета с моцарелаПрез всяка купчинка промушете шишче, а готовите подреждайте върху хартия за печене.
Напръскайте с останалия зехтин и запечете за 10-15 минути, докато сиренето се разтопи....
05 Май
1
Шишчета в беконНанизвайте по няколко хапки на шишче. Изпечете така приготвените шишчета върху загряна скара или плоча от всички страни....
03 Януари
1
Свинското месо също регистрира дефицитОт Гърция, Румъния, Македония и Казахстан също се внасят големи количества свинско месо....
30 Май
Свинското вретено на МанчевСвинското месо се подсушава и внимателно се разрязва по дължина на две, като острието на ножа не трябва да стига до края. Разтваряме филето и го поставяме между два слоя прозрачно фолио....
25 Януари
Пилешки шишчета с беконТака е хубаво да постои поне час и тогава го нанизваме на шишове, като редуваме късче месо, бекон, лук, чушка и гъби.
Готовите шишчета се напръскват с още олио, преди да се сложат на скарата....
23 Февр.
Свински шишчета с оризМазнината се разрежда със 100 мл. вода, шишчетата се връщат в нея, поръсват се със сол и червен пипер и се задушават 20 мин. Сервират се с ориза....
31 Януари