Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма от телешко месоАко приготвяте пастърмата от телешко месо през по-топлите летни месеци, сушенето става в хладилник с поставен отворен пакет ориз, който има свойството да абсорбира влагата, която телешкото отделя....
15 Ноем.
4
Пастърма от овнешко месоНеобходимо е пастърмата да се покрие от всички страни.
Закачете парчето месо на прохладно място и след 10-тина дни пастърмата е готова за консумация.
Пастърмата от овнешко месо е готова....
07 Юли
Пастърма от еленско месоПритиснете опушената пастърма между 2 дъски с тежест.
След 24 часа намажете месото с кашица от счукан чесън и лют червен пипер. Окачете еленската пастърма на сухо и проветриво място. Рецептата е на старите майстори....
21 Януари
1
Пастърма от месо от сърнаАко условията, в които съхне, са благоприятни до седмица-две пастърмата трябва да е готова.
Пастърмата от месо от сърна е много вкусна....
14 Януари
Домашна пастърма от свинско месоНанижете парчетата и оставете свинската пастърма да съхнат поне 30 дни.
По нататък – на здраве и тази вкусна домашна пастърма от свинско месо....
17 Септ.
Конска пастърма с чубрицаТази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни....
18 Януари
Свинска пастърма с чименПастърмата е готова за консумация след около 7 дни.
Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
16 Дек.
Пастърма от сьомгаНа практика вече пастърмата е готова за консумация, след като се измие със студена вода и се подсуши....
21 Януари
Пастърма от ДивечНякои поставят пастърмата на решетка в хладилника.
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
10 Май
Пастърма по арменскиРежем на подходящи парчета телешкото месо, за предпочитане телешко контра филе....
28 Дек.
Пастърма от скумрияЕдна нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус.
За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
29 Дек.
Пастърма от СърнаМесото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа.
След това всяко парче се натърква с черен и червен пипер, чубрица, кимион и розмарин. Пронизва...
01 Ноем.
Омлет с пастърма и кашкавалОще докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма.
Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда....
06 Юни
Сушена домашна пастърма с подправкиГотовата изсушена пастърма е стегната и лека. Внимавайте да не я пресушите, проверявайте я често....
11 Дек.
5
Говежда пастърма с ароматни подправкиВсяко парче месо, овалваме в микса от подправки. Закачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност....
10 Януари
Пастърма от телешки сърцаСлед това се прибира пастърмата в торбички в хладилника.
Пастърмата от телешки сърца е готова....
19 Април
Домашна пастърма от сьомгаВажна забележка:
Преди да започнете с приготвянето на домашната пастърма от сьомга, замразете рибата за 24 часа и после я отмразете....
19 Дек.
Домашна пастърма от конскоСъхранявайте готовата пастърма в найлонови пликчета на сухо и хладно място (хладилник).
Домашната пастърма от конско е готова.
Източник: Иван Пейчев...
14 Януари
1
Домашна пастърма от свинскоСлед 3-4 дни свинската пастърма е готово за консумация, но ако е влажно, може и повече време да отнеме сушенето на месото.
Като го опитате ще прецените дали пастърмата ви е готова....
29 Януари