Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Дивеч с дюли и морковиВ маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне.
Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук...
10 Юни
Салата от дивеч и зеленчуциМесото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно.
Аспержите се режат на едро.
Всичко се смесва...
22 Август
Кои подправки са подходящи за заешко?При приготвянето на ястие от заешко месо се използват различни подправки....
14 Ноем.
Кои са най-използваните подправки по светаНякои предпочитат пикантните подправки, а други сладко-киселия вкус.
В България също си имаме любими подправки....
14 Юни
Кои са най-лютите подправки в света?Тази подправка е известна като червен пипер, но под кайенски пипер обикновено се разбира прашец в смес с други подправки - чесън, мащерка, карамфил, ароматен пипер, кимион и дори прах от сушен лук....
10 Юни
Кои са любимите подправки в тайландската кухняНеобичайна е за нас и поради силните подправки, които използват смело, но със съвършенство и такт към всяко ястие.
Основното в тази екзотична кухня е използването на различни подправки....
04 Април
Кои подправки са подходящи за мусака?Приготвянето на мусаката се свежда до няколко лесни стъпки:
- подбираме точните подправки (черен пипер, червен пипер, чубрица, босилек, магданоз, кимион, сух чесън, сух лук, сол), с които овкусяваме каймата, като докато...
23 Февр.
Кои подправки са подходящи за патладжани?Вкусът на патладжана е доста мек, благодарение на което може да абсорбира вкусовете на разнообразни подправки....
29 Януари
Кои са подходящите подправки за пържоли?Преди обаче да посипете пържолата с каквито подправки откриете в шкафа, трябва да знаете, че не всички подправки да подходящи да всички видове меса....
21 Април
Кои подправки са подходящи за сьомга?А с какви подправки да овкусите вашата ароматна сьомга на фурна или супа от сьомга ще научите, ако посетите нашата страница....
26 Окт.
Кои подправки са подходящи за гъбена супа?Запържете лука и гъбите в малко масло с всякакви билки или подправки. Добавете вашия сгъстител - брашно и още малко мазнина, долейте малко бульон и оставете да къкри....
22 Февр.
Кюфтета от дивечПродуктите се овкусяват с подправките. От получената смес оформяме кюфтета, които трябва да оставим да починат поне 2 часа....
22 Юни
1
Наденички от дивечПолучената кайма се овкусява с избраните подправки и се размесва добре. Оставя се така няколко часа, за да поеме от ароматните билки. Междувременно червата се накисват във вода и след това се изваждат....
17 Окт.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Суджук от дивечСуджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.
Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
06 Март
5
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Шницели от дивечСмелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина.
В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре....
29 Дек.
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Марината за дивечДивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Терин от дивечСърнешкото месо се почиства от ципите и се смила, смесва се със сметаната, сиренето, яйцето и виното, в което са се задушили морковите. Разбърква се и се добавят намачканите зърна черен пипер и индийското орехче....
17 Март