Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Картофено пюре Кой изяде сиренцетоКартофено пюре Кой изяде сиренцето
28 Април
6
Картофите се измиват, обелват се, нарязват се на парчета и се сваряват в подсолена вода. Намачкват се с преса за картофи и докато са още топли към тях се добавят свареното прясно мляко, маслото и сол на вкус....
Как се маринова дивеч?Как се маринова дивеч?
24 Ноем.
Дивечовото месе не е толкова често срещан продукт, който сме свикнали да приготвяме. Затова и не всички знаят как се готви дивеч правилно. Отговорът е много прост: дивечото месо трябва да бъде правилно мариновано....
Кюфтета от дивечКюфтета от дивеч
22 Юни
1
Най-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина. След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни....
Наденички от дивечНаденички от дивеч
17 Окт.
Получената кайма се овкусява с избраните подправки и се размесва добре. Оставя се така няколко часа, за да поеме от ароматните билки. Междувременно червата се накисват във вода и след това се изваждат....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
В отделен съд смесете брашното с водата, старайте се да не се получат бучки. Прибавете сместа при каймата и разбъркайте добре. Загрейте олиото в тиган, гребете с лъжица от месната смес и пържете до готовност....
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Трябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място. Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват. Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
След това месото се готви без да се мие от маринатата. Маринатата за дивеч е много сполучлива....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Марината за дивечМарината за дивеч
03 Ноем.
Маринатата се съхранява само в керамичен или емайлиран съд, никога в меден, цинков или алуминиев. Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Терин от дивечТерин от дивеч
17 Март
Морковите се обелват и без да се режат, се задушават във виното. Охлаждат се. Заешкото месо се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в олиото....
Гарнитура за всякакъв дивечГарнитура за всякакъв дивеч
15 Април
Топките потъват на дъното и когато се сварят, изплуват на повърхността....
Френска марината за дивечФренска марината за дивеч
02 Септ.
След това сместа се кипва, котлонът се намалява и сместа се вари около 10 минути на минимален огън. Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
Натурален кебап от дивечНатурален кебап от дивеч
25 Януари
След това месото се поставя в дълбока тенджера с нагорещено олио да се запържи от всички страни. Подправя се със сол и черен пипер. Една-две минути преди да се свали от огъня се добавя щипка чубрица....
Пържолки от дивеч - панеПържолки от дивеч - пане
02 Юни
Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук. В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
Сурова марината за дивечСурова марината за дивеч
07 Януари
След като месото се овкуси с тази Сурова марината за дивеч, преминаваме към неговото печене....
Печено свинско като дивечПечено свинско като дивеч
12 Юни
На дъното на тавичка изсипете нарязаните лук и корени, парченца сланина, дафиновия лист и зърната черен пипер. Сложете измитото, набодено с дребни късчета сланина и посолено месо, залейте с вода и печете в умерена фурна...
Суха марината за дивечСуха марината за дивеч
23 Окт.
Месото се начуква предварително и се намазва с приготвената суха марината за дивеч. Престоява 24 часа на студено. Задължително се маринова с течна марината....
Агнешко бутче като дивечАгнешко бутче като дивеч
10 Септ.
Оставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме....
Сметанов сос за дивечСметанов сос за дивеч
15 Юли
Запържваме маслото с брашното, доливаме водата и сметаната и готвим с бъркане до получаването на гъст сос. Овкусяваме със сол и черен пипер. Сваляме от котлона и добавяме лимонов сок и пресования чесън....
Пържолки от дивеч - панеПържолки от дивеч - пане
02 Юни
Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук. В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....