Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Картофено пюре Кой изяде сиренцетоКартофите се измиват, обелват се, нарязват се на парчета и се сваряват в подсолена вода.
Намачкват се с преса за картофи и докато са още топли към тях се добавят свареното прясно мляко, маслото и сол на вкус....
28 Април
6
Как се маринова дивеч?Дивечовото месе не е толкова често срещан продукт, който сме свикнали да приготвяме.
Затова и не всички знаят как се готви дивеч правилно. Отговорът е много прост: дивечото месо трябва да бъде правилно мариновано....
24 Ноем.
Кюфтета от дивечНай-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина. След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни....
22 Юни
1
Наденички от дивечПолучената кайма се овкусява с избраните подправки и се размесва добре. Оставя се така няколко часа, за да поеме от ароматните билки. Междувременно червата се накисват във вода и след това се изваждат....
17 Окт.
Шницели от дивечВ отделен съд смесете брашното с водата, старайте се да не се получат бучки. Прибавете сместа при каймата и разбъркайте добре.
Загрейте олиото в тиган, гребете с лъжица от месната смес и пържете до готовност....
29 Дек.
Суджук от дивечТрябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място.
Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.
Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
06 Март
5
Марина за дивечСлед това месото се готви без да се мие от маринатата.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
20 Ноем.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Марината за дивечМаринатата се съхранява само в керамичен или емайлиран съд, никога в меден, цинков или алуминиев. Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Терин от дивечМорковите се обелват и без да се режат, се задушават във виното. Охлаждат се. Заешкото месо се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в олиото....
17 Март
Гарнитура за всякакъв дивечТопките потъват на дъното и когато се сварят, изплуват на повърхността....
15 Април
Френска марината за дивечСлед това сместа се кипва, котлонът се намалява и сместа се вари около 10 минути на минимален огън.
Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
02 Септ.
Натурален кебап от дивечСлед това месото се поставя в дълбока тенджера с нагорещено олио да се запържи от всички страни. Подправя се със сол и черен пипер.
Една-две минути преди да се свали от огъня се добавя щипка чубрица....
25 Януари
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
02 Юни
Сурова марината за дивечСлед като месото се овкуси с тази Сурова марината за дивеч, преминаваме към неговото печене....
07 Януари
Печено свинско като дивечНа дъното на тавичка изсипете нарязаните лук и корени, парченца сланина, дафиновия лист и зърната черен пипер.
Сложете измитото, набодено с дребни късчета сланина и посолено месо, залейте с вода и печете в умерена фурна...
12 Юни
Суха марината за дивечМесото се начуква предварително и се намазва с приготвената суха марината за дивеч.
Престоява 24 часа на студено. Задължително се маринова с течна марината....
23 Окт.
Агнешко бутче като дивечОставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме....
10 Септ.
Сметанов сос за дивечЗапържваме маслото с брашното, доливаме водата и сметаната и готвим с бъркане до получаването на гъст сос.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Сваляме от котлона и добавяме лимонов сок и пресования чесън....
15 Юли
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
02 Юни
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари