Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няма да ядем истински мед тази годинаНяма да ядем истински мед тази година
01 Окт.
2
От Съюза на българските пчелари алармират, че тази година по родните пазари почти няма да се среща истински мед, тъй като добивът е много нисък заради дъждовете и лошото време. Вносът на китайски некачествен мед тази година...
Картофено пюре Кой изяде сиренцетоКартофено пюре Кой изяде сиренцето
28 Април
6
Може да се оформят и мустачки от копър....
Ефикасна супа при грипни състоянияЕфикасна супа при грипни състояния
11 Март
Ефикасната супа при грипни състояния е готова....
Кой вид мед какво лекуваКой вид мед какво лекува
09 Ноем.
В България се добиват няколко вида мед - те са невероятно полезни за здравето, затова е важно да ги познаваме и да ги използваме правилно. Към традиционния отнасяме няколко типа мед, които най-често се използват и срещат....
Отвара за пресичане на грипни състоянияОтвара за пресичане на грипни състояния
06 Януари
1
Тръпчивият вкус може да се подправи с лъжичка мед, но когато отварата стане хладка, за да не се загубят полезните свойства на меда. Ефектът от тази отвара при грипни състояния се усеща веднага....
Кой е най-правилният начин да ядем яйца?Кой е най-правилният начин да ядем яйца?
21 Септ.
Много е коментирано и изписано по въпроса дали яйцата са вредни или полезни за здравето ни и дали, ако обичаме да си похапваме от тях, трябва да внимаваме да не предозираме с количествата им. И тази тема е особено актуална...
Ядем мед, пълен с антибиотици и пестицидиЯдем мед, пълен с антибиотици и пестициди
22 Юли
Медът, продаван у нас, е пълен с пестициди, антибиотици и ГМО, алармират пчелари. Според тях вината за това е на земеделците, които нарушават закона. Илия Цонев, който от 20 години е в бранша на родното пчеларство, заявява...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Кои храни да ядем, за да набавим повече тирозинКои храни да ядем, за да набавим повече тирозин
08 Януари
Тялото на човека е в състояние да синтезира тирозин самостоятелно. Използването на достатъчен брой източници на аминокиселини прави излишно приемането на допълнителна хранителна добавка....
С кои продукти не бива да ядем черешиС кои продукти не бива да ядем череши
28 Юни
Черешовото дърво е познато на хората от векове, а неговите вкусни и сочни плодове са любимо лакомство на почти всеки човек. Освен вкусови усещания, черешите носят и здравословни ползи. Те се дължат на наличието на много...
Кои 5 плода трябва да ядем всеки ден?Кои 5 плода трябва да ядем всеки ден?
12 Март
Плодовете са жизненоважен компонент на здравословната и балансирана диета. Те са заредени с основни витамини, минерали и хранителни вещества, които помагат за поддържане на оптимално здраве и предотвратяване на хронични заболявания...
Кои плодове и зеленчуци да ядем за дълголетие?Кои плодове и зеленчуци да ядем за дълголетие?
24 Юли
Различните храни имат различни ползи, от повишаване на имунитета до подпомагане на здравето на сърцето за поддържане на цялостното добро състояние на организма....
Ядем по-скъпи череши и мед заради дъждоветеЯдем по-скъпи череши и мед заради дъждовете
08 Юни
Статистиките сочат, че тази година българите ядат с 30 процента по-скъпи череши заради обилните дъждове. Заради пороите се очаква да поскъпне и медът. Най-ранните сортове череши вече са пострадали, тъй като обилните дъждове...
Защо е важно да ядем храни с високо съдържание на мед?Защо е важно да ядем храни с високо съдържание на мед?
30 Август
Медта е много важен микроелемент, който играе голяма роля в поддържането на телесните функции. Той подпомага имунната система, насърчава образуването на червени кръвни клетки и подобрява здравето на мозъка. Медта е широко...
Кои са предимствата на акациевия мед?Кои са предимствата на акациевия мед?
18 Май
Пчелинът ни предлага разнообразие не само по отношение на различни пчелни продукти, но също и на различни видове мед. Една от възможностите за избор е акациевият мед. Този пчелен мед заслужава по-специално внимание...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....