Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няма да ядем истински мед тази годинаОт Съюза на българските пчелари алармират, че тази година по родните пазари почти няма да се среща истински мед, тъй като добивът е много нисък заради дъждовете и лошото време.
Вносът на китайски некачествен мед тази година...
01 Окт.
2
Кой вид мед какво лекуваВ България се добиват няколко вида мед - те са невероятно полезни за здравето, затова е важно да ги познаваме и да ги използваме правилно. Към традиционния отнасяме няколко типа мед, които най-често се използват и срещат....
09 Ноем.
Отвара за пресичане на грипни състоянияТръпчивият вкус може да се подправи с лъжичка мед, но когато отварата стане хладка, за да не се загубят полезните свойства на меда.
Ефектът от тази отвара при грипни състояния се усеща веднага....
06 Януари
1
Кой е най-правилният начин да ядем яйца?Много е коментирано и изписано по въпроса дали яйцата са вредни или полезни за здравето ни и дали, ако обичаме да си похапваме от тях, трябва да внимаваме да не предозираме с количествата им. И тази тема е особено актуална...
21 Септ.
Ядем мед, пълен с антибиотици и пестицидиМедът, продаван у нас, е пълен с пестициди, антибиотици и ГМО, алармират пчелари. Според тях вината за това е на земеделците, които нарушават закона.
Илия Цонев, който от 20 години е в бранша на родното пчеларство, заявява...
22 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Кои храни да ядем, за да набавим повече тирозинТялото на човека е в състояние да синтезира тирозин самостоятелно. Използването на достатъчен брой източници на аминокиселини прави излишно приемането на допълнителна хранителна добавка....
08 Януари
С кои продукти не бива да ядем черешиЧерешовото дърво е познато на хората от векове, а неговите вкусни и сочни плодове са любимо лакомство на почти всеки човек. Освен вкусови усещания, черешите носят и здравословни ползи.
Те се дължат на наличието на много...
28 Юни
Кои 5 плода трябва да ядем всеки ден?Плодовете са жизненоважен компонент на здравословната и балансирана диета. Те са заредени с основни витамини, минерали и хранителни вещества, които помагат за поддържане на оптимално здраве и предотвратяване на хронични заболявания...
12 Март
Кои плодове и зеленчуци да ядем за дълголетие?Различните храни имат различни ползи, от повишаване на имунитета до подпомагане на здравето на сърцето за поддържане на цялостното добро състояние на организма....
24 Юли
Ядем по-скъпи череши и мед заради дъждоветеСтатистиките сочат, че тази година българите ядат с 30 процента по-скъпи череши заради обилните дъждове. Заради пороите се очаква да поскъпне и медът.
Най-ранните сортове череши вече са пострадали, тъй като обилните дъждове...
08 Юни
Защо е важно да ядем храни с високо съдържание на мед?Медта е много важен микроелемент, който играе голяма роля в поддържането на телесните функции.
Той подпомага имунната система, насърчава образуването на червени кръвни клетки и подобрява здравето на мозъка.
Медта е широко...
30 Август
Кои са предимствата на акациевия мед?Пчелинът ни предлага разнообразие не само по отношение на различни пчелни продукти, но също и на различни видове мед. Една от възможностите за избор е акациевият мед.
Този пчелен мед заслужава по-специално внимание...
18 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1