Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
21 Юни
4
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
23 Април
Колко време се пече погача?За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
10 Януари
Кое месо колко време се печеЗа телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
10 Март
Шаран в бираШаранът се изчиства от люспите и вътрешностите, отрязват се опашката и главата. Рибата се реже на парчета.
Беконът се нарязва тънко. Лимонът се изцежда и със сока се полива рибата....
23 Юни
Шаран с елдаСложете пълнения шаран да се изпече 2 загряна на 180-200 градуса фурна за около 45 минути или до готовност....
28 Май
Шаран в гърнеШарана режете на шайби по около 100 г. Зеленчуците режете на ситно. Намаслявате гърнето и редите ред риба, ред зеленчуци и между тях подправки.
Отгоре сипвате оцета, виното и слагате маслото....
07 Дек.
Шаран в таваЗалива се със соса, който предварително е пасиран.
Отгоре се ръси с галета и се пече на фурна.
Поднася се с магданоз и маслини....
06 Дек.
Шаран в кораНамазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.
Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки.
Така приготвената рибена кора се маже с мазнина и се пече....
06 Дек.
2
Шаран с ГалетаЗагрейте олио в дълбок тиган и изпържете парчетата шаран на не много силен котлон, защото галетата по-бързо прегаря от брашното.
Сервирайте шарана с резени лимон....
11 Март
Шаран с виноПолива се с виното и останалото олио. Пече се в умерена фурна, до готовност на рибата. Печеният шаран трябва да придобие златист цвят....
21 Март
Шаран с картофиШаран с картофи е класическа рецепта, която можете да приготвите с повод и без повод.
Сложете почистеният и посолен шаран в огнеупорен съд, предварително намазан с мазнина....
09 Март
Шаран с бираОставяме съставките да се варят около 1 час на слаб огън под похлупак.
След 60 минути отстраняваме марлята с подправките и слагаме шаранът цял (ако нямо възможност да влезе цял го нарязваме на порции)....
01 Август
Шаран в таваЗалива се със соса, който предварително е пасиран.
Отгоре се ръси с галета и се пече на фурна.
Поднася се с магданоз и маслини....
06 Дек.
Шаран в кораНамазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.
Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки.
Така приготвената рибена кора се маже с мазнина и се пече....
06 Дек.
2
Шаран с чесънПосоляваме шарана, напръскваме го с лимонов сок и го оставяме поне 30-ина минути на студено. С домакинска салфетка попиваме парчетата риба и ги изпържваме в сгорещено олио от двете страни....
14 Септ.
Шаран в бульонИзмиваме, почистваме и нарязваме на едро зеленчуците.
В дълбока тенджера слагаме водата и виното, прибавяме зеленчуците и подправките и оставяме бульона да ври за около 30-40 минути.
Почистваме и измиваме рибата и я...
08 Дек.
Никулденски шаран с картофиНамажете шарана с още малко мазнина и разпределете кръхчета лимон. Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече за 20-30 минути в предварително загряна умерена фурна. След това махнете фолиото и доопечете....
06 Дек.
Задушен шаран в бираНарязваме изчистения и измит шаран на порции.
В тенджера с олиото запържваме нарязания на колелца лук и целината, скълцана на ситно.
Поръсваме с галета и редим парчетата риба....
06 Дек.
Печен шаран с плънкаПечем в умерена фурна около 90 мин, като обръщаме шарана, за да се запече от двете страни.
Когато е готов, го поръсваме с наситнен магданоз и резени лимон....
14 Февр.