Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Консервиране на риба чрез осоляванеКонсервиране на риба чрез осоляване
17 Окт.
Рибата е първата храна, подложена на запазване чрез консервиране....
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Риба на шишРиба на шиш
22 Февр.
Почиствате рибата и я режете на порции. По желание може да овкусите вътрешността на рибите и да ги нанижете цели. Овкусявате със сол и черен пипер....
Риба на параРиба на пара
10 Март
1
Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
Риба на плочаРиба на плоча
17 Юли
1
Рибата на плоча е готова....
Риба на грилРиба на грил
25 Май
Осолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук. Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
Риба на грилРиба на грил
25 Май
Осолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук. Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части. За да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо....
Консервиране на лозови листаКонсервиране на лозови листа
11 Юли
Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
Консервиране на чери доматиКонсервиране на чери домати
04 Януари
2
Виж още как се консервират домати в буркани....
Панираната риба на ДжеймиПанираната риба на Джейми
11 Август
Нарежете го на еднакви по размер парчета и го посолете хубаво. Оставете го за 30 минути със солта, тя ще изтегли влагата и няма да позволи на панировката да се скашка....
Риба на халогенна фурнаРиба на халогенна фурна
06 Ноем.
После филетата се редят в алуминиева тавичка и се слагат да се пекат на долна скара в халогенна фурна за 30 минути на 200 градуса. След това тавичката се вади, рибата се обръща и тавичката се мести на горната скара....
Бяла риба на скараБяла риба на скара
22 Февр.
Изпичате рибата на скара и я сервирате, поръсена със ситно нарязан магданоз и резенчета лимон....
Риба плакия на фурнаРиба плакия на фурна
28 Дек.
2
Рибата със зеленчуци се пече в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. Плакията е готова. Рибата плакия на фурна е много вкусна....