Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на риба чрез осоляванеРибата е първата храна, подложена на запазване чрез консервиране....
17 Окт.
Консервиране на месо чрез осоляванеБързо осоляване
Този метод се използва от предприятията за преработка на меса с цел бързо осоляване и ускоряване на консервирането. Инжектира се саламура в месото чрез кръвоносната система....
03 Дек.
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта.
Налейте с вода догоре, затворете бурканите и ги стерилизирайте за десетина минути...
20 Ноем.
6
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана. Редите и доматите, като между тях слагате нарязан копър, чесън и по някое...
11 Януари
Консервиране на печени чушкиИзмивате чушките и ги почиствате от семената и дръжките.Печете ги от всички страни до готовност.
Белите ги и ги посолявате добре. Трябда да са ви солени като опитате.
Слагате ги в измити и сухи буркани. В един буркан...
17 Януари
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Консервиране на коприва в бурканиКопривата трябва да е свежа и крехка. Почистете от сламки и корени.
Може да отделите и само листата.
Измийте копривата под течаща вода обилно, за да паднат всички прашинки. Може да си помогнете с цедка.
Сложете я в...
03 Април
Консервиране на люти чушлета (шипка)Измийте и подсушете чушлетата. Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте.
В малки бурканчета редувайте чушлетата, копър...
10 Януари
Осоляване на рибаТя премахва влагата от рибата – това е нейното предназначение, както и да я консервира. Едрата сол се разтваря бавно при ниски температури и тя постепенно извлича влагата от рибата....
20 Ноем.
Консервиране на патладжаниПатладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
17 Август
Консервиране на черешиСладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
06 Юни
Консервиране на рибаАко по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й....
11 Май
3
Консервиране на маслиниИма много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
10 Дек.
Консервиране на морковиЛесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера.
Има един универсален метод за консервиране на моркови....
01 Окт.
1
Технологията на консервиранеНадали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
10 Септ.
Консервиране на гювечНачините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
26 Септ.
Как да осоляваме сланинаТогава всяко кубче се осолява. След осоляването сланината се натрива с черен и червен пипер и с нарязан на ситно чесън.
Подготвена по този начин, сланината се завива в намаслена хартия и се оставя във фризера....
04 Дек.
Няколко варианта за осоляване на рибаОсоляване на риба със суха сол
Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
01 Юни
Консервиране на лозови листаАко искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.
Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
11 Юли
Консервиране на нераздробено месоОсоляването на месото е много древен метод за консервиране на големи парчета месо. Месото се съхранява дълго време благодарение на унищожаването на болестотворните бактерии в месото....
03 Март
1
Съвети за осоляване и сушене на месоБез значение кой метод за осоляване на месо сте избрали, основният резултат трябва да е почти еднакъв. След като месото има достатъчно време да попие солта, ще забележите, че текстурата ще се промени драстично....
17 Юли
Самолечение чрез АуратаЛечебната енергия (аура и изцеление чрез чакрата) са едни от най-дълбоките и фундаментални алтернативни терапии в областта на алтернативната медицина и здравето като цяло. Лечебна енергия работи с духовни методи и лечебни...
12 Окт.
2
Отслабване чрез самохипнозаВолята е от ключово значение за намаляване на теглото. Вашата воля може да прави чудеса чрез самохипноза. Самохипнозата е взаимодействието между ума и тялото.
Да инструктираме нашия ум да направи някакви неща е науката...
17 Юни