Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Конска луканкаКонска луканка
29 Дек.
Излизат 25-30 бр. конска луканка....
Деликатес с карначета на фурнаДеликатес с карначета на фурна
17 Дек.
В дълбока тава сипете нарязаните глави лук, олиото, кимиона, солта, черния пипер и навитите на кръг карначета, забодени с клечка за зъби, и запечете. От ниско счупете по едно яйце вътре в кръга на всяко карначе, поръсете...
Деликатес с шоколад, малини и сливиДеликатес с шоколад, малини и сливи
31 Дек.
Деликатесът с шоколад, малини и сливи е готов....
Конска пастърмаКонска пастърма
11 Дек.
1
Конската пастърма е готова....
Пуйка деликатесПуйка деликатес
11 Март
Измиваме добре пуйката, след което внимателно я обезкостяваме без да разкъсаме кожата. В половината масло задушаваме за няколко минути каймата, нарязаните гъби и леко изстискания хляб. Месото намазваме добре с горчицата...
Рибен деликатесРибен деликатес
30 Юни
Пуснете лука, моркова, рибата и подправките в подсолена вода. След като продуктите се сварят, извадете рибата, обезкостете я и я надробете. Наредете месото в намаслена тавичка. Разбъркайте в купа всички съставки за заливката...
Млечен деликатесМлечен деликатес
28 Август
2
Поднесете млечния деликатес с резен краставица....
Риба ДеликатесРиба Деликатес
24 Май
С дълбок съд върху котлона оставяме да заври вода с 1 ч.л. сол. В нея сваряваме нарязаната на парчета риба заедно със зеленчуците и подправките. Изваждаме рибата, обезкостяваме и нареждаме парчетата в тава, намазана с...
Млечен деликатесМлечен деликатес
28 Август
2
Поднесете млечния деликатес с резен краставица....
Конска пастърма с чубрицаКонска пастърма с чубрица
18 Януари
Тази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни....
ЛуканкаЛуканка
25 Ноем.
1
Най-доброто време за приготвянето на домашната луканка е кусната есен и началото на зимата. Съхраняват се на сухо, хладно и проветриво място - най-добре обвити в хартия и наредени в сандъче между чиста и пресята пепел....
Конска наденица с гъби и празКонска наденица с гъби и праз
16 Август
Конска наденица с гъби и праз - любимото мезе за чаша червено вино през зимните вечери с любими хора....
Гнезда с яйца и конска каймаГнезда с яйца и конска кайма
30 Април
Гнездата с яйца и конска кайма са готови!...
Деликатесна туршияДеликатесна туршия
11 Окт.
Измийте зелените чушки, отрежете им дръжките и ги надупчете на няколко места. Измийте доматите и лютите чушлета, почистете бамята, лука нарежете на кръгчета. Нарежете корените целина на резени, а листата накълцайте на...
Чорбаджийска луканкаЧорбаджийска луканка
28 Дек.
1
Чорбаджийската луканка е уникална!...
Вегетарианска луканкаВегетарианска луканка
22 Окт.
1
С вегетарианската луканка може да направите различни закуски....
Домашна луканкаДомашна луканка
05 Дек.
8
Домашната луканка е готова....
Веган луканкаВеган луканка
26 Февр.
Същото се повтаря и с останалата смес за луканка. Готовите луканки се слагат във фурната на 50 градуса с леко отворена врата, за няколко часа, за да изсъхне....
Зимна луканкаЗимна луканка
13 Януари
Накълцваме свинското и телешкото месо на ситно със сатърче. Сланината я режем с нож на дребни парченца. Режем на ситно и праза. Всички продукти се смесват хубаво заедно с подправките. След това пълним червата и ги оставяме...
Селска луканкаСелска луканка
08 Януари
1
Свинското месо и сланината смилате на машинка за мелене, ако желаете по-едра да е луканката може да използвате по едра решетка. Смляната кайма прехвърляте в корито, за да е по-лесно за омесване....
Пушена луканкаПушена луканка
04 Август
Месото го почистваме добре от ципите, нарязваме го на парчета, поръсваме със солта, захарта и селитрата и се оставя две денонощия на хладно в наклонен съд, за да се отцеди водата. След което го смиламе и се смесва с останалите...
Истинска ЛуканкаИстинска Луканка
25 Ноем.
9
Връзвате, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина....
Карловска луканкаКарловска луканка
10 Януари
4
Смесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица, черен пипер и кимион на вкус. Омесете добре сместа, като от време на време...
Копривщенска луканкаКопривщенска луканка
17 Февр.
Вземете равни части свинско и говеждо и ги нарежете на парчета с големината на орех. На кило месо добавете 23 г сол, 0.3 г захар и 0.5 селитра. Месото поставете в наклонен съд, за да се отцежда за няколко часа. Смелете...
Обикновена луканкаОбикновена луканка
11 Февр.
1
Смилат се посочените съотношения свинско и говеждо месо. На килограм кайма добавете посочените количества подправки. Може да добавите и по желание няколко сушени и стрити пиперки. Добре омесете сместа и от време на време...