Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Деликатес с карначета на фурнаВ дълбока тава сипете нарязаните глави лук, олиото, кимиона, солта, черния пипер и навитите на кръг карначета, забодени с клечка за зъби, и запечете.
От ниско счупете по едно яйце вътре в кръга на всяко карначе, поръсете...
17 Дек.
Пуйка деликатесИзмиваме добре пуйката, след което внимателно я обезкостяваме без да разкъсаме кожата.
В половината масло задушаваме за няколко минути каймата, нарязаните гъби и леко изстискания хляб.
Месото намазваме добре с горчицата...
11 Март
Рибен деликатесПуснете лука, моркова, рибата и подправките в подсолена вода. След като продуктите се сварят, извадете рибата, обезкостете я и я надробете.
Наредете месото в намаслена тавичка. Разбъркайте в купа всички съставки за заливката...
30 Юни
Риба ДеликатесС дълбок съд върху котлона оставяме да заври вода с 1 ч.л. сол. В нея сваряваме нарязаната на парчета риба заедно със зеленчуците и подправките.
Изваждаме рибата, обезкостяваме и нареждаме парчетата в тава, намазана с...
24 Май
Конска пастърма с чубрицаТази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни....
18 Януари
ЛуканкаНай-доброто време за приготвянето на домашната луканка е кусната есен и началото на зимата. Съхраняват се на сухо, хладно и проветриво място - най-добре обвити в хартия и наредени в сандъче между чиста и пресята пепел....
25 Ноем.
1
Конска наденица с гъби и празКонска наденица с гъби и праз - любимото мезе за чаша червено вино през зимните вечери с любими хора....
16 Август
Деликатесна туршияИзмийте зелените чушки, отрежете им дръжките и ги надупчете на няколко места. Измийте доматите и лютите чушлета, почистете бамята, лука нарежете на кръгчета.
Нарежете корените целина на резени, а листата накълцайте на...
11 Окт.
Веган луканкаСъщото се повтаря и с останалата смес за луканка.
Готовите луканки се слагат във фурната на 50 градуса с леко отворена врата, за няколко часа, за да изсъхне....
26 Февр.
Зимна луканкаНакълцваме свинското и телешкото месо на ситно със сатърче. Сланината я режем с нож на дребни парченца.
Режем на ситно и праза. Всички продукти се смесват хубаво заедно с подправките. След това пълним червата и ги оставяме...
13 Януари
Селска луканкаСвинското месо и сланината смилате на машинка за мелене, ако желаете по-едра да е луканката може да използвате по едра решетка. Смляната кайма прехвърляте в корито, за да е по-лесно за омесване....
08 Януари
1
Пушена луканкаМесото го почистваме добре от ципите, нарязваме го на парчета, поръсваме със солта, захарта и селитрата и се оставя две денонощия на хладно в наклонен съд, за да се отцеди водата.
След което го смиламе и се смесва с останалите...
04 Август
Истинска ЛуканкаВръзвате, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина....
25 Ноем.
9
Карловска луканкаСмесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица, черен пипер и кимион на вкус.
Омесете добре сместа, като от време на време...
10 Януари
4
Копривщенска луканкаВземете равни части свинско и говеждо и ги нарежете на парчета с големината на орех. На кило месо добавете 23 г сол, 0.3 г захар и 0.5 селитра. Месото поставете в наклонен съд, за да се отцежда за няколко часа.
Смелете...
17 Февр.
Обикновена луканкаСмилат се посочените съотношения свинско и говеждо месо. На килограм кайма добавете посочените количества подправки. Може да добавите и по желание няколко сушени и стрити пиперки. Добре омесете сместа и от време на време...
11 Февр.
1