Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога е най-здравословно да се яде месо?Кога е най-здравословно да се яде месо?
08 Март
Независимо че напоследък вегетарианският начин на живот стана изключително популярен, учените продължават да говорят за незаменимите ползи от месо. Месните продукти съдържат протеини, минерали, витамини и мазнини...
Експертите разкриват: Кога е безопасно да се яде замразената храна?Експертите разкриват: Кога е безопасно да се яде замразената храна?
14 Август
Британската Агенция за хранителни стандарти наскоро излезе с ръководство, в което се обяснява кога е безопасно да се яде замразена храна. Причината за това бе, че погрешните схващания кога може да се консумират извадените...
Коя риба е подходяща за паниране?Коя риба е подходяща за паниране?
15 Февр.
Ето един списък с риби, които са вкусни, когато са панирани и след това изпържени на тиган или изпечени във фурна. Треска, сом, писия, костур, са включени в списъка, като подходящи. Препоръчително е да използвате олио...
Коя риба в Черно море става за ядене и коя не?Коя риба в Черно море става за ядене и коя не?
15 Септ.
Надали има човек, който да не е чувал за ценните съставки, които съдържат рибите или пък за огромната полза от консумирането на риба им за човешкия организъм. Повечето специалисти посочват, че риба трябва да бъде консумирана...
Кога се дава риба на бебе?Кога се дава риба на бебе?
22 Ноем.
Както знаем, рибата е един от основните продукти, които поне веднъж седмично е добре да консумираме. В нея се съдържат белтъчни, които лесно се усвояват от организма, незаменими аминокиселини, витамини, минерали и мастни...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Ето коя е най-полезната и най-евтина рибаЕто коя е най-полезната и най-евтина риба
11 Април
Мойва е малка по размер риба от мирисово семейство, обитаваща северната част на Атлантическия, Тихия и Северния ледовит океан. Известна още като капелин, каплин, рибата е призната за един от най-ценните морски дарове....
Как се яде с клечки?Как се яде с клечки?
10 Януари
Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ. Макар да не е доказано, се счита, че...
Грейпфрутът се яде със семкитеГрейпфрутът се яде със семките
09 Дек.
Грейпфрутът, който е желан гост на трапезата през зимата, съдържа естествени убийци на мазнините – инозитол и пектин. Той подобрява апетита, помага на храносмилането и активизира дейността на черния дроб. Освен това...
Защо ми се яде сладко?Защо ми се яде сладко?
06 Окт.
Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
Какво се яде на ЦветницаКакво се яде на Цветница
09 Април
Цветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
Как се чисти рибаКак се чисти риба
07 Май
2
Риба може да се чисти по няколко различни начина. Най-важното е да измиете рибата с чиста течаща вода, преди да започнете да я чистите. Така че премахнете мръсотията и рибешката слуз. Като държите рибата с едната си ръка...
Как се сервира риба?Как се сервира риба?
21 Дек.
Рибата е сред най-вкусните и полезни храни, които повечето хора консумират с удоволствие. Нейният препоръчителен прием е минимум веднъж седмично и има защо. Веществата, които съдържа, съдействат за доброто състояние и функциониране...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
предлагат, така че всеки сам може да прецени коя рецепта повече му харесва от двата вида домашно приготвени....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....