Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Спагети с Песто Дженовезе и ПармезанСъвет: Пестото, което ви остане, може да съхраните в хладилник в добре затворено бурканче.
Спагетите с Песто Дженовезе и Пармезан са много вкусни....
09 Юли
Песто ДженовезеПесто Дженовезе е подходящ за паста, салати, като подправка за препечен хляб....
08 Окт.
2
Сос Песто ДженовезеКедровите ядки се запържват в сух тиган около 3 мин. Счукват се в хаванче заедно с чесъна и морската сол.
Босилекът се прибавя постепенно, като се продължава да се чука, до получаването на гладка смес.
Смесват се...
17 Април
Фарфалини с песто дженовезеВърху фарфалините се слага от готовото песто, гарнира се с листенца пресен босилек.
Бон апети!...
04 Март
Талиатели с песто ДженовезеРазделете я в чинии и отгоре посипете с пестото.
Поднесете порция талиателе с песто Дженовезе, поръсени с кедрови ядки и пармезан....
06 Юли
Паста с песто дженовезеСварете пастата според указанията на опаковката, отцедете, гарнирайте с песто и поднесете. При нужда може да замените кедровите ядки със запечени орехови ядки....
05 Май
Пържоли с песто ДженовезеПоднесете сочна свинска пържола в чиния, полята с вкусно песто Дженовезе.
Изкусителни пържоли с песто Дженовезе....
20 Дек.
2
Салата Капрезе с песто ДженовезеВърху тях се разпределя от пестото.
Италианската салата се поръсва се допълнително с балсамов оцет, зехтин и сух риган на вкус.
Салатата Капрезе с песто Дженовезе е готова....
08 Юни
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
17 Април
Песто дженовезе - емблема за италианската кухняПесто дженовезе произхожда от приказната италианска област Лигурия – кръстопът и сборен пункт на много култури още от древни времена....
24 Февр.
Спагети с пилешки гърди и песто ДженовезеСпагетите с пилешки гърди и песто Дженовезе са много вкусни!...
07 Май
Домашно песто от магданозСъхранявайте пестото в хладилник.
Използвайте за салати, разядки, зеленчукови и млечни антипасти, сирена и декорации.
Домашното песто от магданоз е готово....
20 Февр.
Домашно песто с лопушТова, което трябва да направим задължително, е да не добавяме олиото наведнъж, за да можем да контролираме консистенцията на пестото....
30 Април
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропВсъщност, ако разполагате с домашно отгледани плодове или можете да си набавите такива, не си мислете, че приготвянето на сок или сироп от тях е много трудна дейност....
17 Юли
Прясна паста с домашно пестоСипете пестото в добре подсушен буркан, загладете повърхността и залейте със зехтин.
Поднасяне:
В купа сипете сварената и отцедена паста, добавете пестото и разбъркайте много добре....
02 Май
Свински джолан с домашно пестоНарязваме парчета месо от джолана и сервираме с босилековото песто....
24 Август
Пълнозърнести макарони с домашно пестоДокато са горещи ги смесваме с приготвеното песто и разбъркваме.
Гарнираме с нарязани чери домати и маслини....
11 Март
2
Домашно босилеково пестоНалейте зехтин, колкото желаете, в зависимост от това за какво ще използвате пестото.
Прехвърлете го в стъклено бурканче и приберете в хладилника....
24 Ноем.
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
02 Юни
Спагети с моцарела и домашно пестоВ подходяща чиния слагате от спагетите и моцарелата, нарязана на колелца прибавяте към тях отгоре добавяме пестото и настъргания кашкавал.
Магданозеното песто:
Измиваме магданоза и отрязвате дръжките....
15 Юли
Празнична салата Капрезе с домашно пестоСос Песто е напълно самостоятелно ястие, което хармонизира перфектно с тази салата. Можете да потапяте, можете да го намажете върху хляб, като цяло можете да го ядете, както искате....
03 Януари