Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен коктейл с пилешко месоКулинарен коктейл с пилешко месо
03 Март
Напълнете чашите със сместа, сложете парченца месо отгоре, гарнирайте с лимон и сервирайте охладено....
Как се варят зеленчуци на параКак се варят зеленчуци на пара
22 Януари
При варенето на пара, зеленчуците могат да бъдат цели или нарязани на едри парчета. Варят се, докато омекнат, което е около 20 минути до половин час....
Колко време се варят различните зеленчуциКолко време се варят различните зеленчуци
11 Юни
1
Ако се варят едновременно различни видове зеленчуци, най-напред се слагат тези, които се варят най-бавно, а на определено време си прибавят и останалите....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня. До голяма степен неговият вкус зависи...
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо
02 Юни
Свинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?
14 Април
Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини. Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
Нудли със зеленчуци и месоНудли със зеленчуци и месо
29 Ноем.
Сервирайте вкусните нудли със зеленчуци и месо, докато са топли. Добър апетит!...
Месо със зеленчуци в тенджераМесо със зеленчуци в тенджера
27 Дек.
В тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи добре. Нарязваме на хапки свинското месо. Измиваме го с вода. Слагаме месото в горещото олио да се позапържи, като използваме по мазничко месо. Разбъркваме често....
Кремсупа със зеленчуци и месоКремсупа със зеленчуци и месо
03 Дек.
1
Сервираме Кремсупа със зеленчуци и месо с хрупкави крутони....
Спагети със зеленчуци и месоСпагети със зеленчуци и месо
28 Януари
1
Трябва да се разбъркват от време на време, защото може да залепнат за дъното на съда, в който се варят....
Месо със зеленчуци и крушиМесо със зеленчуци и круши
29 Септ.
Нарязаните лук и моркови се запържват в тенджера. Пушеното месо се нарязва на ленти и се нарежда на дъното на тенджерата върху тях....
Как се варят зеленчуците от различни цветовеКак се варят зеленчуците от различни цветове
10 Юни
Белите зеленчуци – картофи, бяло зеле и карфиол, лук, целина – се варят бързо във вряща вода и без капак....
Зеленчуци по гръцки с месоЗеленчуци по гръцки с месо
07 Ноем.
Останалите зеленчуци (праз, моркови, целина и гъби) нарязваме с чопър, посоляваме и поръсваме обилно с червен пипер. Нарязваме месото на филета и запържваме за кратко в тиган с олио....
Месо със зеленчуци на сачМесо със зеленчуци на сач
10 Януари
Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки. Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
Месо със зеленчуци по азиатскиМесо със зеленчуци по азиатски
10 Окт.
Нарежете двата вида месо на тънки ленти с приблизително еднаква големина. Почистете зеленчуците, лука и гъбите, нарежете на полумесеци, чушките - на парчета под наклон, а морковите - на лентички....
Пълнени палачинки с пилешко месо, зеленчуци и кашкавалПълнени палачинки с пилешко месо, зеленчуци и кашкавал
20 Окт.
Слагаме почистеното и измито пилешко месо, в случая бяло месо, да се свари. Сваряват се и морковите....
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
Зелените листни зеленчуци и подправки са богати на хлорофил, антиоксиданти, витамини и минерали....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
В този съд сладкото се оставя да престои една нощ, за да се напои добре плодът със сироп, а след това се изсипва в бурканчета и се варят....
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Освен това те могат да бъдат приготвени от един вид зеленчук или от два или няколко вида зеленчуци....
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Кипват се на силен огън, след което се варят на слаб огън в продължение на 8 до 10 часа, а при възможност и повече. През време на варенето мазнината се отстранява заедно с пяната....
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Една от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
При липса на такъв съд се препоръчва големите риби да се варят увити в чисто рядко платно, предварително попарено и изплакнато със студена вода, и завързани леко с канап....
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Заведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
Ориз със зеленчуци и свинско месоОриз със зеленчуци и свинско месо
02 Юли
Оризът със зеленчуци и свинско месо е готов. Да ви е сладко!...