Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен коктейл с пилешко месоНапълнете чашите със сместа, сложете парченца месо отгоре, гарнирайте с лимон и сервирайте охладено....
03 Март
Как се варят зеленчуци на параПри варенето на пара, зеленчуците могат да бъдат цели или нарязани на едри парчета. Варят се, докато омекнат, което е около 20 минути до половин час....
22 Януари
Колко време се варят различните зеленчуциАко се варят едновременно различни видове зеленчуци, най-напред се слагат тези, които се варят най-бавно, а на определено време си прибавят и останалите....
11 Юни
1
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
02 Юни
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини.
Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
14 Април
Нудли със зеленчуци и месоСервирайте вкусните нудли със зеленчуци и месо, докато са топли.
Добър апетит!...
29 Ноем.
Месо със зеленчуци в тенджераВ тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи добре. Нарязваме на хапки свинското месо. Измиваме го с вода.
Слагаме месото в горещото олио да се позапържи, като използваме по мазничко месо. Разбъркваме често....
27 Дек.
Спагети със зеленчуци и месоТрябва да се разбъркват от време на време, защото може да залепнат за дъното на съда, в който се варят....
28 Януари
1
Месо със зеленчуци и крушиНарязаните лук и моркови се запържват в тенджера.
Пушеното месо се нарязва на ленти и се нарежда на дъното на тенджерата върху тях....
29 Септ.
Как се варят зеленчуците от различни цветовеБелите зеленчуци – картофи, бяло зеле и карфиол, лук, целина – се варят бързо във вряща вода и без капак....
10 Юни
Зеленчуци по гръцки с месоОстаналите зеленчуци (праз, моркови, целина и гъби) нарязваме с чопър, посоляваме и поръсваме обилно с червен пипер.
Нарязваме месото на филета и запържваме за кратко в тиган с олио....
07 Ноем.
Месо със зеленчуци на сачПилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки.
Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
10 Януари
Месо със зеленчуци по азиатскиНарежете двата вида месо на тънки ленти с приблизително еднаква големина.
Почистете зеленчуците, лука и гъбите, нарежете на полумесеци, чушките - на парчета под наклон, а морковите - на лентички....
10 Окт.
Пълнени палачинки с пилешко месо, зеленчуци и кашкавалСлагаме почистеното и измито пилешко месо, в случая бяло месо, да се свари. Сваряват се и морковите....
20 Окт.
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеЗелените листни зеленчуци и подправки са богати на хлорофил, антиоксиданти, витамини и минерали....
22 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоВ този съд сладкото се оставя да престои една нощ, за да се напои добре плодът със сироп, а след това се изсипва в бурканчета и се варят....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииОсвен това те могат да бъдат приготвени от един вид зеленчук или от два или няколко вида зеленчуци....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКипват се на силен огън, след което се варят на слаб огън в продължение на 8 до 10 часа, а при възможност и повече. През време на варенето мазнината се отстранява заедно с пяната....
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаПри липса на такъв съд се препоръчва големите риби да се варят увити в чисто рядко платно, предварително попарено и изплакнато със студена вода, и завързани леко с канап....
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Ориз със зеленчуци и свинско месоОризът със зеленчуци и свинско месо е готов.
Да ви е сладко!...
02 Юли