Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Водното охлаждане обаче води до по-голяма фира при топлинната обработка на птичето месо, тъй като то изпуска поетата при охлаждането му студена вода....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо
02 Юни
Свинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Сладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
Бяло птиче месо със сметана на фурнаБяло птиче месо със сметана на фурна
26 Април
На котлона поставяме тиган и загряваме мазнината. Запържваме лука, нарязан на полумесеца, докато омекне. Към него добавяме да се гъбите и пилешкото филе, което предварително сме нарязали на кубчета....
Марината за птиче месоМарината за птиче месо
26 Април
1
След това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
Марината за птиче месоМарината за птиче месо
26 Април
1
След това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
Птиче месо с оризПтиче месо с ориз
01 Окт.
Варете на тих огън докато оризът абсорбира течността. Нарежете на късчета месото и го залейте със сгорещеното масло. Добавете го към ориза. Запечете всичко във фурната и поднесете със салата по избор....
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
Природата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто! Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Ако се налага да използвате цялото пиле, то трябва да се обработи. Това става на принципа на джобчетата....
Когато готвите птиче месо, правете такаКогато готвите птиче месо, правете така
28 Септ.
Не се размразяват във вряла вода, защото се влошава вкусът им; - Птичето месо става по-вкусно, ако преди топлинна обработка се наръси отвсякъде с лимонов сок, сол и черен пипер и престои така 20-30 минути; - Когато...
Кулинарен коктейл с пилешко месоКулинарен коктейл с пилешко месо
03 Март
Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см. Нарежете си портокала на същите ивици. Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?
17 Април
За да се получи силен бульон, наситен с хранителни вкусови вещества, нужно е продуктите (месо, кокали, риба или зеленчуци) да се поставят в студена вода и бавно да се загряват на котлона, а още по-добре е да се...
Бяло птиче месо с гъби и кашкавалБяло птиче месо с гъби и кашкавал
15 Юни
Суровото бяло месо от пилешки гърди нарежете на кубчета, посолете, поръсете с черен пипер, залейте с половината разтопено масло и оставете на студено за около два часа....
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Преди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата. Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Всъщност, ако разполагате с домашно отгледани плодове или можете да си набавите такива, не си мислете, че приготвянето на сок или сироп от тях е много трудна дейност....
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Кулинарна обработка на дивечКулинарна обработка на дивеч
29 Март
Преди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на различни видове обработка в продължение на няколко дни. Месото на голяма част от дивите животни и птици трябва да се маринова дълги часове....
Птиче месо с прясно зеле в глинен съдПтиче месо с прясно зеле в глинен съд
01 Август
Поставете в глинен съд с капак, добавете чушката на едри парчета и 100 мл. вода. Нека гювечът да престои във фурната на 150 градуса за 3. 5-4 часа. Птичето месо с прясно зеле в глинен съд е готово....
Руло от птиче месо със зеленчуци и подправкиРуло от птиче месо със зеленчуци и подправки
09 Окт.
1
След това запичаме за 10 минути на умерена фурна само на горен реотан. Махаме конеца и оставяме готовото руло от птиче месо със зеленчуци и подправки да изстине....
Съвети за обработка на месоСъвети за обработка на месо
07 Април
Предварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода. Мие се цялото парче, предназначено за готвене....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Птиче гнездо с пилешко месоПтиче гнездо с пилешко месо
26 Април
В купичка се слага една кора и се изсипва част от плънката, увива се гнездото и се пече на 160 градуса....
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Отделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Една от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...