Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициВодното охлаждане обаче води до по-голяма фира при топлинната обработка на птичето месо, тъй като то изпуска поетата при охлаждането му студена вода....
14 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
02 Юни
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
17 Април
Бяло птиче месо със сметана на фурнаНа котлона поставяме тиган и загряваме мазнината. Запържваме лука, нарязан на полумесеца, докато омекне.
Към него добавяме да се гъбите и пилешкото филе, което предварително сме нарязали на кубчета....
26 Април
Марината за птиче месоСлед това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
26 Април
1
Марината за птиче месоСлед това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
26 Април
1
Птиче месо с оризВарете на тих огън докато оризът абсорбира течността.
Нарежете на късчета месото и го залейте със сгорещеното масло. Добавете го към ориза.
Запечете всичко във фурната и поднесете със салата по избор....
01 Окт.
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Някои тънкости при готвенето на птиче месоАко се налага да използвате цялото пиле, то трябва да се обработи.
Това става на принципа на джобчетата....
24 Март
1
Когато готвите птиче месо, правете такаНе се размразяват във вряла вода, защото се влошава вкусът им;
- Птичето месо става по-вкусно, ако преди топлинна обработка се наръси отвсякъде с лимонов сок, сол и черен пипер и престои така 20-30 минути;
- Когато...
28 Септ.
Кулинарен коктейл с пилешко месоСварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите ивици.
Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
03 Март
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?За да се получи силен бульон, наситен с хранителни вкусови вещества, нужно е продуктите (месо, кокали, риба или зеленчуци) да се поставят в студена вода и бавно да се загряват на котлона, а още по-добре е да се...
17 Април
Бяло птиче месо с гъби и кашкавалСуровото бяло месо от пилешки гърди нарежете на кубчета, посолете, поръсете с черен пипер, залейте с половината разтопено масло и оставете на студено за около два часа....
15 Юни
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоПреди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата.
Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
16 Юни
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропВсъщност, ако разполагате с домашно отгледани плодове или можете да си набавите такива, не си мислете, че приготвянето на сок или сироп от тях е много трудна дейност....
17 Юли
Кулинарна обработка на дивечПреди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на различни видове обработка в продължение на няколко дни. Месото на голяма част от дивите животни и птици трябва да се маринова дълги часове....
29 Март
Птиче месо с прясно зеле в глинен съдПоставете в глинен съд с капак, добавете чушката на едри парчета и 100 мл. вода.
Нека гювечът да престои във фурната на 150 градуса за 3. 5-4 часа.
Птичето месо с прясно зеле в глинен съд е готово....
01 Август
Руло от птиче месо със зеленчуци и подправкиСлед това запичаме за 10 минути на умерена фурна само на горен реотан.
Махаме конеца и оставяме готовото руло от птиче месо със зеленчуци и подправки да изстине....
09 Окт.
1
Съвети за обработка на месоПредварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода.
Мие се цялото парче, предназначено за готвене....
07 Април
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Птиче гнездо с пилешко месоВ купичка се слага една кора и се изсипва част от плънката, увива се гнездото и се пече на 160 градуса....
26 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април