Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Празнично плато с хапкиПразнично плато с хапки
31 Дек.
Магданозът се реже на ситно и се поръсва на част от хапките. Идва ред на въображението. С помощта на коктейлните клечици се набождат топено сирене, краставица, луканка, маслинка....
Сандвичи хапки с крема сиренеСандвичи хапки с крема сирене
02 Февр.
Поднесете сандвичите веднага. Сандвичите хапки с крема сирене са чудни....
Хапки на платоХапки на плато
04 Август
Прегънете внимателно и прикрепете с пластмасовото шишче към хлебните хапки. Поднесете с хубаво вино!...
Малки хапки сандвичиМалки хапки сандвичи
29 Юли
Разрежете малки хапки сандвичи на две и сложете слайсове прошуто крудо или парчета пушена сьомга!...
Мини сандвичи хапки с пълнозърнест хлябМини сандвичи хапки с пълнозърнест хляб
30 Април
Режем сандвича на 4 еднакви хапки. Мини сандвичите хапки с пълнозърнест хляб са готови!...
Хапки-сандвичи от тиквичкиХапки-сандвичи от тиквички
13 Юни
Оставете в хладилника сандвичите да стегнат. Сервирайте вкусните хапки, декорирани с хрупкави крекери с ленено семе. Добър апетит!...
Хапки-сандвичи от яйцаХапки-сандвичи от яйца
22 Дек.
Сервираме хапки-сандвичи от яйца, поръсени с пармезан. P.S: За тези, които не знаят, ще кажа една хитринка за бързо белене на яйца. Когато ги варим във водата, слагаме половинка пресен лимон....
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Маста се прецежда през гъста цедка или платно и се налива в сухи съдове, обикновено в тенаке или буркани. За да се подобри вкусът на маста, след прецеждането ѝ тя се поставя наново да заври....
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
Природата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто! Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Сладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
За да не изплава на повърхността на саламурата, нареденият зеленчук се покрива с чисто бяло платно и се притиска с кръстовище или по-добре с венец, изплетен от лозови пръчки, дюлеви и вишневи листа, които със своите дъбилни...
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Отделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Една от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
За по-малките риби е достатъчно само да бъдат увити в платно. Големите риби се слагат да се варят в хладка вода....
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Заведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
Плато с мезенцаПлато с мезенца
28 Май
Сложете ги в плато и подредете колбаса, маслинките и сиренцата. Платото с мезенца е готово за поднасяне....
Плато с мезетаПлато с мезета
18 Юли
Декорира се баготото плато с листенца магданоз. Това разкошно и красиво плато с мезета е идеално за всеки специален повод....
Картофено пюре по учебникКартофено пюре по учебник
29 Януари
Така за мен се прави картофено пюре по учебник....
Хапки от телешко за платоХапки от телешко за плато
21 Септ.
При сервиране се нарязва на парченца като хапки. По желание хапките от телешко за плато се гарнират със зелении....
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеКулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдове
06 Август
Важно условие за вкусното и качествено приготвяне на ястията е правилният избор на съдове за готвене - тенджери, тавички, тигани, гювечи и др. През време на топлинната обработка използваните съдове не бива да придават...
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?
14 Април
Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини. Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?
13 Април
2
Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време. Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения...
Плато с пълнени яйцаПлато с пълнени яйца
20 Февр.
Яйцата се сваряват, разделят се на две половинки. Шунката се нарязва на дребно и се смесва с киселото мляко, майонезата, чесъна и стритите жълтъци. Белтъците се пълнят с направената плънка и се подреждат в чиния....
Богато плато с мезетаБогато плато с мезета
12 Април
Добавят се и няколко мариновани гъби за разкош, като ако са по вкуса ви, може да се добавят повече из цялото мераклийско плато. Богатото плато с мезета е готово да бъде нападнато....
Романтично плато с мезетаРомантично плато с мезета
19 Февр.
Сервирайте романтичното плато с мезета....