Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?
13 Април
2
Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време. Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения...
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
16
За да сварите правилно ориза, са ви необходими една част ориз и две части вода, сол и тенджера с плътно затварящ се капак. Съществуват много различни видове ориз, който при варенето има различна консистенция....
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Ако усвоите някои основни правила, можете успешно да зарадвате своите деца или внуци, като им направите истински плодов сироп или сок....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Пяната, получена при варенето на сладкото, се обира с решетъчна лъжица. Особено грижливо трябва да се обере пяната, след като се свали сладкото от огъня....
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Редовното претакане на туршията е важно условие за бързата и правилна ферментация. Помещението, в което ще се съхраняват туршиите, също е от голямо значение за тяхната трайност....
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
През време на варенето мазнината се отстранява заедно с пяната. В последните 15-20 минути се прибавят клонки от магданоз, копър, листа от целина, пера от праз, дафинов лист, черен пипер на зърна....
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Една от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане....
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
За по-голямо удобство и за правилна отчетност готвачите, след като получат птиците, отделят неядливите отпадъци, а след това ядливите....
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеКулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдове
06 Август
Затова тези съдове могат да се използват предимно за задушаване и варене при регулируеми топлинни източници....
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
Природата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто! Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
Картофено пюре по учебникКартофено пюре по учебник
29 Януари
Така за мен се прави картофено пюре по учебник....
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаКулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желета
14 Април
Желетата биват плодови и млечни. Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина. Млечните желета се приготвят от прясно...
Варене на цял петел в Instant PotВарене на цял петел в Instant Pot
18 Окт.
Моята цел при варенето на цял петел в Instant Pot беше да се разпада, тъй като нямаше да го готвя цял....
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?
14 Април
Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини. Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаКулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и плата
23 Януари
език, варено или печено свинско, телешко или пилешко)....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Варените пилета добиват много по-приятен вкус, ако преди да ги сложите да врят, поставите във вътрешността им 1/2 връзка магданоз или 1 главичка лук....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо
02 Юни
Свинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
Кулинарен коктейл от пилеКулинарен коктейл от пиле
09 Окт.
2
Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза. Разбийте сметаната до пухкава консистенция. Сварете пилешкото филе. Нарежете го на жулиени....
Кулинарни приложения на риба меджидКулинарни приложения на риба меджид
01 Дек.
Меджидът, който често е изписван погрешно меджит, но носи и другото си име мерланг, е студенолюбива риба, която може да се намери в много морета, както и в Атлантическия океан. Зара своите вкусови качества и ценни съставки...
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?
17 Април
Тъй като в отварата са извлечени голяма част от хранителните вещества и витамините на сварения продукт, правилно е, когато тя не се използва за самото ястие, да не се изхвърля, а да се употреби за приготвяне на подходящи...
Леща на фурна без варенеЛеща на фурна без варене
12 Окт.
Лещата на фурна без варене се пече се 20 мин под капак на 180 градуса....
Варене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправкиВарене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправки
04 Май
Поставяме на котлона, след като сме я затворили с капака и оставяме така, за да заври водата. След като заври държим 30-35 минути. Зависи и от самата главичка, ако е по-голяма се вари повече....
Кулинарен коктейл с пилешко месоКулинарен коктейл с пилешко месо
03 Март
Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см. Нарежете си портокала на същите ивици. Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
Как да пържим правилно риба?Как да пържим правилно риба?
05 Дек.
Все пак изпържена правилно, рибата е незаменимо кулинарно удоволствие, от което не би трябвало да се лишаваме....