Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Ето защо не трябва да се приготвя сладко с повече от два килограма плод наведнъж. Сладкото не бива и да се вари на силен огън с цел да се ускорят изпарението и сгъстяването му....
Домашни суджуциДомашни суджуци
17 Януари
3
Суджуците се оставят да съхнат на проветриво място....
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Вторият начин се прилага при приготвянето на по-голям брой туршии. Много домакини смятат, че осоляването на туршията с повече сол е гаранция за трайността ѝ....
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Отделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък....
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Всъщност, ако разполагате с домашно отгледани плодове или можете да си набавите такива, не си мислете, че приготвянето на сок или сироп от тях е много трудна дейност....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
Винаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло. На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips....
Домашни суджуци с червено виноДомашни суджуци с червено вино
14 Дек.
Може да ги преточите с точилка на 1-2 пъти. Непременно опитайте тези домашни суджуци с червено вино...Сгряващата напитка за тях е ясна....
Домашни суджуци с балканска чубрицаДомашни суджуци с балканска чубрица
23 Окт.
2
Напълнете червата с помощта на машинка и завържете здраво от двете страни. Накачете суджуците на проветриво място, като периодично ги размачквате. Домашните суджуци с балканска чубрица са готови....
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаКулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желета
14 Април
Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина....
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
По традиция се приготвя с босилек, кедрови ядки, пармезан, зехтин и чесън, но има техни заместници, които умело го пресъздават....
Домашни наденички от свинско месоДомашни наденички от свинско месо
23 Март
Вече готовите наденички се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути....
Кулинарен коктейл с пилешко месоКулинарен коктейл с пилешко месо
03 Март
Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см. Нарежете си портокала на същите ивици. Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?
17 Април
Тъй като в отварата са извлечени голяма част от хранителните вещества и витамините на сварения продукт, правилно е, когато тя не се използва за самото ястие, да не се изхвърля, а да се употреби за приготвяне на подходящи...
Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни тайни при приготвянето на месо
26 Март
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество. За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
Люти суджуци от овче месоЛюти суджуци от овче месо
01 Май
В другия край завършваме, като оставяме от конеца, за да може да се закачи и завързваме самия суджук. Окачваме готовите суджуци на прът и оставяме да съхнат на сухо и прохладно място....
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Изделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Заведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
Мариновано свинско месо на скараМариновано свинско месо на скара
28 Юли
1
Измиваме свинското месо, подсушаваме, нарязваме на парчета и начукваме леко. Слагаме в тавичка и поръсваме с черен пипер на вкус. Намазваме леко с пасиран чесън....
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиКулинарни тънкости при приготвянето на домашни багети
03 Януари
1
Домашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда....
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
14 Февр.
Ето няколко рецепти за домашни колбаси: Домашен колбас от свински врат Необходими продукти: 1 кг....
Приготвяне на домашни бонбониПриготвяне на домашни бонбони
24 Април
Приготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....