Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоЕто защо не трябва да се приготвя сладко с повече от два килограма плод наведнъж. Сладкото не бива и да се вари на силен огън с цел да се ускорят изпарението и сгъстяването му....
17 Април
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииВторият начин се прилага при приготвянето на по-голям брой туршии.
Много домакини смятат, че осоляването на туршията с повече сол е гаранция за трайността ѝ....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък....
16 Април
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропВсъщност, ако разполагате с домашно отгледани плодове или можете да си набавите такива, не си мислете, че приготвянето на сок или сироп от тях е много трудна дейност....
17 Юли
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня....
04 Юни
Приготвяне на домашно ГХИВинаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips....
21 Окт.
Домашни суджуци с червено виноМоже да ги преточите с точилка на 1-2 пъти.
Непременно опитайте тези домашни суджуци с червено вино...Сгряващата напитка за тях е ясна....
14 Дек.
Домашни суджуци с балканска чубрицаНапълнете червата с помощта на машинка и завържете здраво от двете страни.
Накачете суджуците на проветриво място, като периодично ги размачквате.
Домашните суджуци с балканска чубрица са готови....
23 Окт.
2
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаПлодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина....
14 Април
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПо традиция се приготвя с босилек, кедрови ядки, пармезан, зехтин и чесън, но има техни заместници, които умело го пресъздават....
22 Април
Домашни наденички от свинско месоВече готовите наденички се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути....
23 Март
Кулинарен коктейл с пилешко месоСварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите ивици.
Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
03 Март
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Тъй като в отварата са извлечени голяма част от хранителните вещества и витамините на сварения продукт, правилно е, когато тя не се използва за самото ястие, да не се изхвърля, а да се употреби за приготвяне на подходящи...
17 Април
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март
Люти суджуци от овче месоВ другия край завършваме, като оставяме от конеца, за да може да се закачи и завързваме самия суджук.
Окачваме готовите суджуци на прът и оставяме да съхнат на сухо и прохладно място....
01 Май
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияИзделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Мариновано свинско месо на скараИзмиваме свинското месо, подсушаваме, нарязваме на парчета и начукваме леко. Слагаме в тавичка и поръсваме с черен пипер на вкус. Намазваме леко с пасиран чесън....
28 Юли
1
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиДомашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда....
03 Януари
1
Приготвяне на домашни колбасиЕто няколко рецепти за домашни колбаси:
Домашен колбас от свински врат
Необходими продукти:
1 кг....
14 Февр.
Приготвяне на домашни бонбониПриготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
24 Април