Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоЕто защо не трябва да се приготвя сладко с повече от два килограма плод наведнъж. Сладкото не бива и да се вари на силен огън с цел да се ускорят изпарението и сгъстяването му....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииАко туршията се залива със саламура, приготвена с оцет и сол, количеството на солта се намалява.
Много важно условие за приготвянето на трайна туршия е съдовете, в които се нарежда зеленчукът, да бъдат чисти....
17 Април
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаПлодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина....
14 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....
02 Юни
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропЕто какво е важно да знаете в тази насока:
- Независимо от какви плодове ще приготвяте сироп и дали ще го варите или ще го приготвяте по студен начин, винаги избирайте единствено добре узрели плодове....
17 Юли
Бульон с пилеПостепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер.
Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо.
Бульонът се сервира горещ....
03 Август
Бульон с пържени филийкиНаръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
03 Септ.
Картофен бульон с чесънКипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер.
Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
09 Юли
Украински бульон с галушкиДобавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон.
Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона....
10 Юни
Зеленчуков бульон с яйцаДобавя се пармезанът и се бърка до получаването на гладка смес.
Яйчената смес се изсипва при бульона. Бърка се около 4-5 мин. на умерена температура, докато се пресекат белтъците.
Сервира се с пармезан....
14 Юни
Бульон с капано тестоСипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки.
Варете още около 5 минути, поръсете със скълцан магданоз и поднесете....
03 Дек.
Руски бульон с ивици омлетПриготвя се бульон от месото, което се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина. Залива се 1.5 л вода и се вари до получаване на силен бульон.
Месото се изважда и бульонът се прецежда....
30 Септ.
Месен бульон с тестени капкиСлед като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон.
Поръсваме с нарязан магданоз....
17 Март
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияИзделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Свински бульон по селскиИзваждат се сварените продукти от бульона и след охлаждането им се обезкостяват и нарязват на дребно. По желание по-късно могат да се добавят към прецедения бульон.
Бульонът се прецежда през марля....
22 Дек.
Зеленчуков бульон за пречистванеПрецежда се бульона и се пие по една чаша между закуска и обяд и обяд и вечеря. Лечението е за 2 месеца.
После се почива и може отново да се повтори. Отлично е за заболявания на бъбреците, алергии и дихателни пътища....
14 Април
Зеленчуков бульон за отслабванеКарфиола накъсваме на розички, джинджифила режем на тънко и наситняваме магданоза.
В голяма тенджера слагаме зеленчуците и ги заливаме с изворна вода, подправяме с морска сол. Варим на бавен огън за 60 минути....
05 Април
1
Бульон от дивечова птицаСвареното месо обезкостяваме и нарязваме на дребни парчета. Прибавяме го с крутони към бульона....
22 Юни
Желиращ бульон от месаПолученият телешки бульон се прецежда, оставя се да изстине и се обира замръзналата мазнина....
04 Дек.