Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Ето защо не трябва да се приготвя сладко с повече от два килограма плод наведнъж. Сладкото не бива и да се вари на силен огън с цел да се ускорят изпарението и сгъстяването му....
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Ако туршията се залива със саламура, приготвена с оцет и сол, количеството на солта се намалява. Много важно условие за приготвянето на трайна туршия е съдовете, в които се нарежда зеленчукът, да бъдат чисти....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаКулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желета
14 Април
Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо
02 Юни
Свинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Ето какво е важно да знаете в тази насока: - Независимо от какви плодове ще приготвяте сироп и дали ще го варите или ще го приготвяте по студен начин, винаги избирайте единствено добре узрели плодове....
Бульон с пилеБульон с пиле
03 Август
Постепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер. Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо. Бульонът се сервира горещ....
Бульон с пържени филийкиБульон с пържени филийки
03 Септ.
Наръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
Картофен бульон с чесънКартофен бульон с чесън
09 Юли
Кипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер. Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
Украински бульон с галушкиУкраински бульон с галушки
10 Юни
Добавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон. Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона....
Зеленчуков бульон с яйцаЗеленчуков бульон с яйца
14 Юни
Добавя се пармезанът и се бърка до получаването на гладка смес. Яйчената смес се изсипва при бульона. Бърка се около 4-5 мин. на умерена температура, докато се пресекат белтъците. Сервира се с пармезан....
Бульон с капано тестоБульон с капано тесто
03 Дек.
Сипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки. Варете още около 5 минути, поръсете със скълцан магданоз и поднесете....
Бульон от рибаБульон от риба
26 Март
4
Готовият бульон се прецежда преди консумация....
Руски бульон с ивици омлетРуски бульон с ивици омлет
30 Септ.
Приготвя се бульон от месото, което се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина. Залива се 1.5 л вода и се вари до получаване на силен бульон. Месото се изважда и бульонът се прецежда....
Месен бульон с тестени капкиМесен бульон с тестени капки
17 Март
След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон. Поръсваме с нарязан магданоз....
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Изделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Заведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Свински бульон по селскиСвински бульон по селски
22 Дек.
Изваждат се сварените продукти от бульона и след охлаждането им се обезкостяват и нарязват на дребно. По желание по-късно могат да се добавят към прецедения бульон. Бульонът се прецежда през марля....
Зеленчуков бульон за пречистванеЗеленчуков бульон за пречистване
14 Април
Прецежда се бульона и се пие по една чаша между закуска и обяд и обяд и вечеря. Лечението е за 2 месеца. После се почива и може отново да се повтори. Отлично е за заболявания на бъбреците, алергии и дихателни пътища....
Зеленчуков бульон за отслабванеЗеленчуков бульон за отслабване
05 Април
1
Карфиола накъсваме на розички, джинджифила режем на тънко и наситняваме магданоза. В голяма тенджера слагаме зеленчуците и ги заливаме с изворна вода, подправяме с морска сол. Варим на бавен огън за 60 минути....
Бульон от дивечова птицаБульон от дивечова птица
22 Юни
Свареното месо обезкостяваме и нарязваме на дребни парчета. Прибавяме го с крутони към бульона....
Желиращ бульон от месаЖелиращ бульон от меса
04 Дек.
Полученият телешки бульон се прецежда, оставя се да изстине и се обира замръзналата мазнина....