Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиМарината за дивеч и пържоли
18 Окт.
2
Разбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
Дивеч с дюли и морковиДивеч с дюли и моркови
10 Юни
Варете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода....
Салата от дивеч и зеленчуциСалата от дивеч и зеленчуци
22 Август
Месото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно. Аспержите се режат на едро....
Кулинарни тънкости при обработка на кестениКулинарни тънкости при обработка на кестени
19 Окт.
Ето няколко кулинарни тънкости за лесна обработка на кестени: За улесняване на процеса, кестените се варят около 3 минути с някаква растителна мазнина. Белят се, преди да са изстинали напълно....
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Разликата във фирите при студената обработка на птиците в заведенията за обществено хранене за различните качества от един и същ вид и заготовка е незначителна - от 1 до 4%, а при топлинната обработка е още по-незначителна...
Бисквитена торта без топлинна обработкаБисквитена торта без топлинна обработка
11 Април
Белият шоколад се рязтопява на водна баня и се изсипва във форма за бонбони (в случая с форма на сърца, а може и друга форма)....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня. До голяма степен неговият вкус зависи...
Натурален сок без термична обработка и консервантиНатурален сок без термична обработка и консерванти
16 Февр.
От години не използвам термична обработка - от една страна, губят се витамините, от друга - вкусовите качества изчезват....
Кюфтета от дивечКюфтета от дивеч
22 Юни
1
След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни. Узрялата кайма се прехвърля в подходящ дълбок съд....
Наденички от дивечНаденички от дивеч
17 Окт.
После те се пълнят с кайма, като се завързват първо от едната страна, а в края на пълненето и от другата. Готовите колбаси от дивечово месо се пекат на скара и се поднасят с гарнитура по избор....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
Смелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина. В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват. Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника. След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Посолява се на вкус....
Марината за дивечМарината за дивеч
03 Ноем.
Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Посолява се на вкус....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
Терин от дивечТерин от дивеч
17 Март
Формата се покрива с фолио или капак и теринът се пече 70 минути на 180 градуса. След изваждане се затиска с тежест и се охлажда. Сервира се студен, нарязан на тънки резени....
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Ястията от дивеч са много по-вкусни, ако са овкусени с подходящи сосове. Подходящ за всички видове месо е зеленчуковият сос....
Гарнитура за всякакъв дивечГарнитура за всякакъв дивеч
15 Април
Топките потъват на дъното и когато се сварят, изплуват на повърхността....
Френска марината за дивечФренска марината за дивеч
02 Септ.
След това сместа се кипва, котлонът се намалява и сместа се вари около 10 минути на минимален огън. Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
Натурален кебап от дивечНатурален кебап от дивеч
25 Януари
Месото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две....
Пържолки от дивеч - панеПържолки от дивеч - пане
02 Юни
Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук. В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....