Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Дивеч с дюли и морковиВарете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода....
10 Юни
Салата от дивеч и зеленчуциМесото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно.
Аспержите се режат на едро....
22 Август
Кулинарни тънкости при обработка на кестениЕто няколко кулинарни тънкости за лесна обработка на кестени:
За улесняване на процеса, кестените се варят около 3 минути с някаква растителна мазнина. Белят се, преди да са изстинали напълно....
19 Окт.
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициРазликата във фирите при студената обработка на птиците в заведенията за обществено хранене за различните качества от един и същ вид и заготовка е незначителна - от 1 до 4%, а при топлинната обработка е още по-незначителна...
14 Април
Бисквитена торта без топлинна обработкаБелият шоколад се рязтопява на водна баня и се изсипва във форма за бонбони (в случая с форма на сърца, а може и друга форма)....
11 Април
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Натурален сок без термична обработка и консервантиОт години не използвам термична обработка - от една страна, губят се витамините, от друга - вкусовите качества изчезват....
16 Февр.
Кюфтета от дивечСлед това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни.
Узрялата кайма се прехвърля в подходящ дълбок съд....
22 Юни
1
Наденички от дивечПосле те се пълнят с кайма, като се завързват първо от едната страна, а в края на пълненето и от другата. Готовите колбаси от дивечово месо се пекат на скара и се поднасят с гарнитура по избор....
17 Окт.
Шницели от дивечСмелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина.
В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
29 Дек.
Суджук от дивечСуджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.
Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
06 Март
5
Пастърма от ДивечПровесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника.
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
10 Май
Чорба с дивечСварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
05 Юни
Марината за дивечДивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Чорба с дивечСварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
05 Юни
Терин от дивечФормата се покрива с фолио или капак и теринът се пече 70 минути на 180 градуса. След изваждане се затиска с тежест и се охлажда. Сервира се студен, нарязан на тънки резени....
17 Март
Тънкости при готвенето на дивечЯстията от дивеч са много по-вкусни, ако са овкусени с подходящи сосове. Подходящ за всички видове месо е зеленчуковият сос....
03 Май
Гарнитура за всякакъв дивечТопките потъват на дъното и когато се сварят, изплуват на повърхността....
15 Април
Френска марината за дивечСлед това сместа се кипва, котлонът се намалява и сместа се вари около 10 минути на минимален огън.
Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
02 Септ.
Натурален кебап от дивечМесото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две....
25 Януари
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
02 Юни