Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нектарини с шамфъстъкНектарините се режат на резенчета.
Маслото се затопля, добавя се захарта, резените нектарини и ликьорът.
Всичко се задушава, докато плодовете не омекнат....
14 Окт.
Нектарини с винен сосВ центъра на всяка чиния се слагат запечени половинки нектарини, а в тях се слага плънка от кокосовите стърготини и парченцата нектарини....
13 Окт.
Нектарини с малинови целувкиТази смес се разпределя върху нектарините. Плодовете се пекат 15 минути на 200 градуса....
18 Окт.
Печени нектарини с рикотаСмесете захарта с рикотата и напълнете нектарините.
Поръсете ги с анасона и запечете на грил за 6-8 минути. Сервирайте веднага....
09 Юли
Коблер с нектарини и боровинкиЗагрейте фурната на 230 градуса. В купа смесете боровинките и нарязаните нектарини. Поръсете ги с лимоновия сок.
В малка купа смесете захарта с брашното и поръсете плодовете....
04 Юли
Сладкиш с нектарини и вишниРазбърква се всичко с шпатула до получаване на гладка смес, която разстиламе в тавичка, застлана с хартия за печене.
Нектарините се нарязват на полумесеци. Вишните се оцеждат и овалват в малко брашно....
22 Дек.
Галет с нектарини и боровинкиПоставяме го в купа и оставяме за 30 минути на стайна температура.
Нектарините нарязваме на филии, добавяме боровинките, захарта и нишестето....
06 Септ.
Италиански пай с нектарини и ликьорНектарините се разрязват на половинки, костилките се изваждат и плодовете се нарязват на тънки резени. Слагат се в тенджерка, поръсват се със сол. Кората на портокала се настъргва, сокът се изцежда....
07 Юли
Содени мъфини с нектарини и сладкоРазбъркваме и добавяме захарта, ванилията и предварително нарязаната на много малки кубченца нектарина....
16 Август
Плодов сладкиш с нектарини и шоколадНарежете обелените нектарини на парченца и ги поръсете с ликьора и кафявата захар.
Разбъркайте ги добре и ги оставете настрана за около 30 минути.
Смелете в блендер бялата захар и лимоновите корички....
10 Август
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на суроваткатаМлечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително...
13 Окт.
Кулинарна употреба на шафранВ кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
04 Юни
1
Кулинарна употреба на хрянОсвен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения.
Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
01 Юни
Кулинарна употреба на пармезанВкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
02 Май
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефПозната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
10 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари
Кулинарна употреба на АсафетидаАсафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
06 Януари
Кулинарна употреба на трюфелиУханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
05 Януари
Кулинарна употреба на ПроволонеПроволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка.
То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
16 Дек.