Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене Трапист - кулинарна употребаСирене Трапист - кулинарна употреба
08 Януари
Всяка рецепта, изискваща сиренето да се стопи по време на приготвянето на ястието е идеална за приложение на този вид сирене. Кои кулинарни предложения със сирене трапист са най-често приготвяни?...
Кулинарна употреба на синьо сиренеКулинарна употреба на синьо сирене
13 Януари
Добавя се сметаната и синьото сирене и се готви 10 минути. Пасира се и се сервира с парченца синьо сирене. Сините сирена са добра добавка в различни видове салати....
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоКулинарна употреба на сирене Качокавало
30 Окт.
Сирене Качокавало (ит. Caciocavallo) идва от Италия. Най-разпространено е в южния регион Базиликата и остров Сардиния. Произвежда се от краве, козе и овче мляко. Представлява вид полутвърдо сирене....
Характеристики и кулинарна употреба на сирене ДунавияХарактеристики и кулинарна употреба на сирене Дунавия
06 Септ.
Кулинарна употреба на Дунавия Кулинарната употреба на сиренето Дунавия не се различава от тази на обикновеното бяло саламурено сирене....
Разядка с кварк и риба тонРазядка с кварк и риба тон
09 Февр.
Отцедете рибата тон от соса, прехвърлете я в купа и натрошете на парченца с вилица. Прибавете кварка и настърганото твърдо сирене и разбъркайте. Добавете нарязаната на кубчета червена чушка (може и печена)....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревен
01 Май
Отгоре го залейте с пюрето от ревен и по желание можете да настържете сирене....
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исопът може да се използва както пресен, така и сушен за бобени и картофени супи, месни пастети, сирена, извара. Той улеснява смилането на храната....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
В глобалната хранителна промишленост суроватката се използва при направата на сирене рикота и кафяви сирена. Белтъкът ѝ пък се използва при приготвянето на протеинова хранителна добавка за трениращите....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Прошутото се комбинира перфектно в приготвянето на брускети и със сирене. Подходящи сирена са моцарелата или синьото сирене....
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Подхожда си дори със силно ароматизирани сирена като рокфор и козе сирене. Идеална е като гарнитура за меса. В супи се нарязва на ленти и така се прибавя....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
След това се добавя крема сиренето, заквасената сметана, захарта и медът. Всичко се разбива. Добавя се сладкарската сметана и отново се разбива. Накрая се прибавя и течен желатин....
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Малцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това. Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Ако приготвите супа с използване на сирене и добавите в нея мащерка, ще се насладите на един наистина неповторим вкус и аромат....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
В комбинация с яйца, с месо и с някои видове сирена те превръщат ястието в истинско кулинарно пиршество....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
След като оризът е почти готов, се добавят гъбите, нарязаното на парченца сирене и солта....