Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на фъстъчено маслоКулинарна употреба на фъстъчено масло
20 Дек.
Вижте още: - Диета с фъстъчено масло - вкусна и полезна; - Необичайни употреби на фъстъченото масло; - Как да си направим фъстъчено масло....
Кулинарна употреба на масло от трюфелКулинарна употреба на масло от трюфел
02 Юни
В тази статия ще разгледаме кулинарните употреби на трюфеловото масло, подчертавайки неговата гъвкавост и възхитителните начини, по които може да издигне вашите кулинарни творения....
Необичайни употреби на фъстъченото масло, за които не подозиратеНеобичайни употреби на фъстъченото масло, за които не подозирате
24 Януари
Най-добро е фъстъченото масло за премахване на драскотини от дърво или за замяна на крема за бръснене. А ето и всички необичайни употреби на фъстъченото масло, които ще ви оставят приятно изненадани....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревен
01 Май
В България е по-познат като билка, а не толкова като кулинарна съставка. Ревенът успешно се добавя в доста ястия от европейската кухня. А неотдавна в САЩ са приготвяли само десерти с него....
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Главата може да се среже на две, а след това да се овкуси с масло и черен пипер. Накрая само трябва да се постави на скарата. Сервира се с оцет и настъргано сирене на върха....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Добавят се мекото масло и канелата. Бърка се до получаването на маслено бисквитен блат с аромат на канела. В тава, най-добре с махащ се ринг, се изсипва бисквитеният блат....
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Начин на приготвяне: Бульонът, виното и маслото се слагат да врят и след 15 минути към тях се добавя арарутът, разтворен в доматеното пюре. Вари се до сгъстяване на соса и се добавят подправките....
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Маслото от мащерка от своя страна намира огромно приложение в народната медицина. Мащерката се използва също така и при различни видове консервиране – мариноване и осоляване....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Много популярен е сосът от бели трюфели, масло, сметана, чесън и аншоа, който италианците използват за зеленчуци и спагети....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Проволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка. То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
Спелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...