Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
По този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
09 Април
Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях. Добавяйки...
Салата с кресон и РокфорСалата с кресон и Рокфор
14 Юли
Смесете ги с кресона, орехите и сиренето. Залейте с дресинга, разбъркайте и сервирайте....
Супа от кресон и картофиСупа от кресон и картофи
19 Май
Добавете кресона, нарязан на ситно и варете съвсем за кратко - 30 секунди. Претрийте супата през гевгир. Добавете мляко докато получите предпочитаната от вас плътност и гъстота....
Салата с кресон и чушкиСалата с кресон и чушки
28 Януари
Измийте кресона и марулята и оставете да се отцедят от водата. Накъсайте марулята и я смесете с кресона в купа. Добавете почистените и нарязани на лентички чушки. Объркайте леко със сол и пипер....
Салата от кресон и козе сиренеСалата от кресон и козе сирене
31 Март
В комбинация и с останалите продукти в салатата от кресон и козе сирене, тя се превръща в истинска витаминозна бомба. Кресонът още може да срещнете под наименованията - Мокреш, Друмче, Поточарка....
Постен джоб с кресон и печуркиПостен джоб с кресон и печурки
22 Март
1
Празът се скълцва и се задушава в мазнина. Към него се добавят останалите съставки и подправките. Сместа престоява на огъня 15 минути и се оставя, да се поохлади. През това време върху набрашнена повърхност се разточва...
Супа от фасул с кресон и сметанаСупа от фасул с кресон и сметана
04 Август
Преди да поднесете супата, объркайте със сметаната и пуснете нарязаните листенца от кресон....
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби. Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
01 Септ.
Най-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Това се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Гуанчале - същност и кулинарни тънкостиГуанчале - същност и кулинарни тънкости
05 Ноем.
Всяка кухня си има своите традиционни деликатеси, които се правят от различни части на прасето. Едно интересно като вкусови качества предизвикателство идва от Италия, по-точно от областите Умбрия и Лацио. Това е Гуанчале...
Тънкости при готвенето в еър фрайърТънкости при готвенето в еър фрайър
13 Юни
Така че, ако се чудите дали си заслужава инвестицията и какви са тънкостите при готвене в еър фрайър, тази статия е за вас. Използването на еър фрайър е много лесно, дори и децата могат да се справят....
Тънкости при готвенето на праз лукТънкости при готвенето на праз лук
10 Април
Една от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
Тънкости при готвенето с бутер тестоТънкости при готвенето с бутер тесто
11 Ноем.
При готвенето с бутер тесто трябва да се знаят някои тънкости, за да бъдат готовите ястия винаги не само вкусни, но и с добър външен вид....
Кулинарни тънкости при обработка на кестениКулинарни тънкости при обработка на кестени
19 Окт.
Появяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
23 Април
Наименованието на окрошка идва от руски. Тя представлява традиционна руска студена супа или салата, която наподобява нашенския таратор. Името ѝ произлиза от „крошить”, в буквален превод - натрошаване на малки парчета...
Кулинарни тънкости при правенето на скараКулинарни тънкости при правенето на скара
12 Август
7
Продуктите приготвени на скара винаги стават по-вкусни от пържените и от печените. Но за да станат с перфектен вкус, има няколко малки хитрини, които повечето домакини знаят и които ще направят зеленчуците и месото на скара...
Кулинарни тънкости при правенето на питкаКулинарни тънкости при правенето на питка
11 Окт.
4
Независимо коя от тях сте решили да приготвяте, има няколко тънкости, които може да спазите и благодарение на които питката ви ще стане вкусна....
Кулинарни тънкости при правенето на сушиКулинарни тънкости при правенето на суши
09 Юни
Но трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет. Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Дали е готова може да се провери по сока, който се отделя, като се пробождат с игла дебелите части, по време на готвенето....