Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНачин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
23 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГотовите запечени ястия се сервират веднага, защото ако престоят външния им вид и вкусови качества се влошават....
23 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиДомашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда.
Необходими продукти за 2 броя:
250...
03 Януари
1
Тънкости при приготвянето на ястия с шафранВъпреки това, тънкостите в приготвянето на ястия с шафран често се пренебрегват, което води до ястия, които са по-малко ароматни и визуално поразителни, отколкото биха могли да бъдат....
24 Февр.
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линВъпреки това, тя е доста взискателна откъм почистване и приготвяне, затова трябва да сте особено деликатни при нейното приготвяне....
17 Юли
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураИзвестна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура.
1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
08 Август
Тънкости при приготвянето на рибаАко прекалите с времето на приготвянето ѝ, просто ще получите рибена каша, а не рибно ястие....
26 Дек.
Тънкости при приготвянето на кефалНай-удачният вариант за приготвяне на кефал, е да го изпечете във фурната. Можете да си сложите лук, домати и да го запечете, друг вариант е да го напълните. Зависи от това колко голяма е рибата, която имате....
05 Дек.
Тънкости при приготвянето на скараАко не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
09 Ноем.
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Тънкости при приготвянето на пърленкиПървата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
06 Март
13
Тънкости при приготвянето на топли сосовеИма три основни начина на приготвяне. В единия брашното се прибавя в мазнината като се разбърква 2 – 3 мин., почти без да промени цвета си - този сос е подходящ за светли запръжки....
14 Март
Тънкости при приготвянето на греяна ракияИма много различни рецепти за приготвянето й, но без значение коя от тях ще си изберете, има няколко неща, които, за да стане добра ракията, трябва да се спазят.
1....
22 Дек.
5
Кулинарни тънкости при обработка на кестениПоявяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
19 Окт.
Кулинарни тънкости при правенето на скараПродуктите приготвени на скара винаги стават по-вкусни от пържените и от печените. Но за да станат с перфектен вкус, има няколко малки хитрини, които повечето домакини знаят и които ще направят зеленчуците и месото на скара...
12 Август
7
Кулинарни тънкости при правенето на питкаТънкостите при приготвянето на питка са няколко и макар да изглежда трудно за приготвяне, в действителност при спазването на някои основни правила питката става лесно, вкусно и сравнително бързо....
11 Окт.
4
Кулинарни тънкости при правенето на сушиНо трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет.
Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
09 Юни
Кулинарни тънкости при готвенето на оризИталианският ориз арборио е идеален за приготвяне на ризото, а дългозърнестият испански ориз е подходящ за готвенето на паеля....
26 Окт.
13
Зеленчуково ястие с челядинки на фурнаПечем на 180-200 градуса на фурна до готовност на зеленчуците (30-40) минути.
Може да се добави ориз....
23 Ноем.
Бързо ястие с тиквички на тиганСлед като лещата е готова, бързото ястие с тиквички на тиган може да бъде сервирано!...
04 Август
Тънкости при приготвяне на спанакСпециалистите препоръчват за най-добър начин на приготвяне да се използва задушаване на целите листа в мазнина....
16 Април
4
Тънкости при приготвяне на пържолиПриготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им....
11 Септ.
22
Тънкости при приготвяне на сушиНеобходима ви е плетена бамбукова подложка за по-лесна работа с компонентите за приготвянето на суши.
Върху бамбуковата подложка се поставя един лист нори, като гладката му страна трябва да е откъм подложката....
17 Април
1
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеСега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
05 Дек.
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март