Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
23 Април
Начин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияКулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
30 Януари
Анасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста; 10. Джинджифил - Клонките му се използват пресни, а корените се обелват и настъргват....
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиКулинарни тънкости при приготвянето на домашни багети
03 Януари
1
Домашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда. Необходими продукти за 2 броя: 250...
Гъска с печени ябълки на фурнаГъска с печени ябълки на фурна
04 Дек.
Прехвърлете върху плато с корема надолу печената гъска, на която сте махнали конеца и сте извадили пълнежа от ябълки....
Гъска с ябълкиГъска с ябълки
17 Септ.
Печете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина....
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линКулинарни тънкости при приготвяне на риба лин
17 Юли
Въпреки това, тя е доста взискателна откъм почистване и приготвяне, затова трябва да сте особено деликатни при нейното приготвяне....
Пълнена гъска с дреболииПълнена гъска с дреболии
23 Февр.
Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол от вътре и отвън. Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно....
Дива гъска в маринатаДива гъска в марината
07 Март
Гъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат до златисто ситно нарязаните лук и чесън....
Гъска с прясно зелеГъска с прясно зеле
01 Януари
Почистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни....
Гъска с кисели краставичкиГъска с кисели краставички
17 Август
Подправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме още 1 к.ч. вода, разбъркваме и затваряме. Изчакваме тенджерата да започне да съска и намаляваме котлона. Задушаваме гъската около 25-30 минути....
Печена гъска с плънкаПечена гъска с плънка
21 Дек.
Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я. Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода....
Гъска с вкусен сосГъска с вкусен сос
09 Август
Почистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци....
Печена гъска с медПечена гъска с мед
16 Март
Дългото време за приготвяне си заслужава при печенето на гъската. Благодарение на метода на бавно готвене гъската ще бъде хрупкава и вкусна. Не се препоръчва циркулация на въздуха при приготвяне на печена гъска....
Супа от гъска и зеленчуциСупа от гъска и зеленчуци
01 Април
Бульонът от сварената гъска се прибавя в зеленчуците. Ако по време на готвене на гъската се е отделила много мазнина, се обира с лъжица и се съхранява за следващо готвене....
Печена гъска с кисело зелеПечена гъска с кисело зеле
26 Дек.
Почистете гъската и я разрежете на две половина, които се натриват с черен, червен пипер и сол. Всяка половина се слага в тавата с кожата надолу. Гъската се пече, докато се стопи мазнината....
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура. 1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...
Пълнена гъска с кестени и дробПълнена гъска с кестени и дроб
17 Септ.
Печете около половин час в умерено загрята фурна, след това махнете капака и печете още около 2 часа, като температурата на фурната е 230 градуса. От време на време поливайте гъската със соса....
Пълнена гъска с кайма и стафидиПълнена гъска с кайма и стафиди
17 Септ.
Махнете сместа от огъня и щом се поохлади, добавете яйцето, нарязания магданоз, стафидите, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте плънката. Овкусете със сол и наръсете с лимонов сок коремната кухина на гъската....
Печена гъска с кестени и ябълкиПечена гъска с кестени и ябълки
05 Февр.
Добре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно....
Печена гъска по английскиПечена гъска по английски
24 Февр.
Зашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода. Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето....
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
26 Дек.
Ето и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно. Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
Тънкости при приготвянето на кефалТънкости при приготвянето на кефал
05 Дек.
Най-удачният вариант за приготвяне на кефал, е да го изпечете във фурната. Можете да си сложите лук, домати и да го запечете, друг вариант е да го напълните. Зависи от това колко голяма е рибата, която имате....
Тънкости при приготвянето на скараТънкости при приготвянето на скара
09 Ноем.
Ако не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
18 Февр.
Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
Тънкости при приготвянето на пърленкиТънкости при приготвянето на пърленки
06 Март
13
Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....