Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Кулинарни хитринки при готвенето на бобТрябва първо да сварите боба без никакви зеленчуци. След това запържвате изброените по-горе зеленчуци, добавяте боба, месото (най-добре свински ребра), подправки....
20 Януари
3
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеНо въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно.
Много е важно да изберете достатъчно добро пиле....
25 Януари
1
Кулинарни хитринки при готвене на лук- Лесно и бързо ще успеем да обелим лука, ако потопим за минута в топла вода;
- Водният лук (сладък сорт лук от тип Каба), се използва предимно за салати. Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути...
28 Юли
1
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънЧесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него:
- За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
26 Юли
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаятЗатова ние ще дадем няколко полезни кулинарни съвети, които всяка хитра домакиня трябва да знае. Изпробвайте ги и вие, за да си спестите време и усилия. А и за да се радвате на вкусни специалитети!
1....
25 Окт.
Кулинарни хитринки, за да стане по-вкусно червеното цвекло- Като купите цвекло, за да го съхраните свежо, не го измивайте и не го белете, а завийте в мокра домакинска кърпа и поставете в полиетиленов плик;
- Цвеклото ще запази наситения си цвят, ако го варите цяло;
- Преди...
27 Юли
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексВсеки може да си направи страхотен кекс вкъщи с помощта на няколко кулинарни хитринки, които гарантират вкусен и пухкав резултат....
03 Май
2
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияЗа да ни стане леко и въздушно тестото преди печенето прибавяме към него настърган на ситно сварен картоф....
01 Февр.
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробАко пържите дроб е добре след като вече сте го накиснали в прясно мляко или сте спазили някои от другите хитринки, да го подсушите добре и да го оваляте в брашно....
11 Февр.
6
Пет начина да сварим картофиНе е трудно да сварите картоф и най-вероятно го правите по един и същ начин, всеки път. Следващия път пробвайте по друг, защото има няколко начина да сварим картофи....
31 Юли
3
Как да си сварим компотСлед като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
22 Август
2
Как да сварим правилно елдаза бебешки храни, по-добре не слагайте сол;
- Елдата трябва да се вари на силен огън за около 5 минути, на среден огън - за около 7, и на най-ниската степен на котлона - за около 3 минути;
- След като елдата се е сварила...
25 Юни
Как да сварим безкофеинов чай?Чаят е незаменима напитка при закуска, по време на работна почивка, семейни събирания и т.н. Така при приготвянето на вкусен чай също има трикове.
След закупуване е необходимо чаят да бъде добре съхранен. Съхранява...
10 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да си сварим великденските яйца?Не забравяйте да почистите добре яйцата преди да ги сварите. Най-лесно това става, като ги сложите за няколко минути в хладка вода, след което всяко едно се забърсва внимателно с кърпа....
08 Април
3
Яйце с 2 жълтъка? Има ли рискове и защо се случваОбикновено в черупката на яйце се съдържа жълтък и белтък, но понякога може да се натъкнете на яйце с 2 жълтъка в черупката си. Такова яйце, което има 2 жълтъка, е рядко срещано явление....
01 Юни
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да гадаем с яйцеНе трябва да капва и грам жълтък. След това разклатете чашата и оставете на хладно за около 40 минути.
Във водата ще се образува фигура, която има таен смисъл. Ако тя прилича на ангел с криле, чака ви голяма радост....
12 Март
1