Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
Трябва първо да сварите боба без никакви зеленчуци. След това запържвате изброените по-горе зеленчуци, добавяте боба, месото (най-добре свински ребра), подправки....
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеКулинарни хитринки за по-вкусно пиле
25 Януари
1
Но въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно. Много е важно да изберете достатъчно добро пиле....
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук
28 Юли
1
- Лесно и бързо ще успеем да обелим лука, ако потопим за минута в топла вода; - Водният лук (сладък сорт лук от тип Каба), се използва предимно за салати. Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути...
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънКулинарни хитринки при готвенето с чесън
26 Юли
Чесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него: - За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаятКулинарни хитринки, които малцина домакини знаят
25 Окт.
Затова ние ще дадем няколко полезни кулинарни съвети, които всяка хитра домакиня трябва да знае. Изпробвайте ги и вие, за да си спестите време и усилия. А и за да се радвате на вкусни специалитети! 1....
Кулинарни хитринки, за да стане по-вкусно червеното цвеклоКулинарни хитринки, за да стане по-вкусно червеното цвекло
27 Юли
- Като купите цвекло, за да го съхраните свежо, не го измивайте и не го белете, а завийте в мокра домакинска кърпа и поставете в полиетиленов плик; - Цвеклото ще запази наситения си цвят, ако го варите цяло; - Преди...
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексКулинарни хитринки за вкусен и пухкав кекс
03 Май
2
Всеки може да си направи страхотен кекс вкъщи с помощта на няколко кулинарни хитринки, които гарантират вкусен и пухкав резултат....
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияКулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
01 Февр.
За да ни стане леко и въздушно тестото преди печенето прибавяме към него настърган на ситно сварен картоф....
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробКулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дроб
11 Февр.
6
Ако пържите дроб е добре след като вече сте го накиснали в прясно мляко или сте спазили някои от другите хитринки, да го подсушите добре и да го оваляте в брашно....
Пет начина да сварим картофиПет начина да сварим картофи
31 Юли
3
Не е трудно да сварите картоф и най-вероятно го правите по един и същ начин, всеки път. Следващия път пробвайте по друг, защото има няколко начина да сварим картофи....
Как да си сварим компотКак да си сварим компот
22 Август
2
След като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
Как да сварим правилно елдаКак да сварим правилно елда
25 Юни
за бебешки храни, по-добре не слагайте сол; - Елдата трябва да се вари на силен огън за около 5 минути, на среден огън - за около 7, и на най-ниската степен на котлона - за около 3 минути; - След като елдата се е сварила...
Да сварим идеално прясното млякоДа сварим идеално прясното мляко
01 Май
Ето как трябва да се свари безопасно млякото....
Как да сварим безкофеинов чай?Как да сварим безкофеинов чай?
10 Май
Чаят е незаменима напитка при закуска, по време на работна почивка, семейни събирания и т.н. Така при приготвянето на вкусен чай също има трикове. След закупуване е необходимо чаят да бъде добре съхранен. Съхранява...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да си сварим великденските яйца?Как да си сварим великденските яйца?
08 Април
3
Не забравяйте да почистите добре яйцата преди да ги сварите. Най-лесно това става, като ги сложите за няколко минути в хладка вода, след което всяко едно се забърсва внимателно с кърпа....
Яйце с 2 жълтъка? Има ли рискове и защо се случваЯйце с 2 жълтъка? Има ли рискове и защо се случва
01 Юни
Обикновено в черупката на яйце се съдържа жълтък и белтък, но понякога може да се натъкнете на яйце с 2 жълтъка в черупката си. Такова яйце, което има 2 жълтъка, е рядко срещано явление....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да гадаем с яйцеКак да гадаем с яйце
12 Март
1
Не трябва да капва и грам жълтък. След това разклатете чашата и оставете на хладно за около 40 минути. Във водата ще се образува фигура, която има таен смисъл. Ако тя прилича на ангел с криле, чака ви голяма радост....